Tysiuniek Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Mogę ci odstąpić jedną taflę polistyrenu,za free. Wystarczy na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 Pomalowałem pozostałe elementy podwozia, wcześniej dodając brakujące osłony. Nie wyszło najgorzej, a na pewno lepiej niż w pierwotnej wersji tego modelu. Co więcej teraz bliżej do oryginału. Zostaje jeszcze suchy pędzel i dalsza zabawa w ślady eksploatacyjne, ale to dopiero po dodaniu brązowych i czarnych plam kamuflażu. Od razu powiem, że model nie będzie kurzony i brudzony tak, aby wyglądał jakby wrócił prosto z poligonu. Raczej wersja koszarowa lub pokazowa. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 No dobra wszystko fajnie ale... gdzie kontener? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 kontener - w fabryce Zderzak -> masz racje - najpierw to co nudne a śmietanka na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Ładnie. Od razu powiem, że model nie będzie kurzony i brudzony tak, aby wyglądał jakby wrócił prosto z poligonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 No dobra wszystko fajnie ale... gdzie kontener? Ze względu na brak materiałów, prace nad kontenerem się opóźniają. Finalnie i tak będę zmuszony czekać na koła i fotele, a jeszcze się okazuje, że stracę cały tydzień na roboty pod koniec maja masz racje - najpierw to co nudnea śmietanka na koniec Powiem Ci szczerze, że ostatnio polubiłem nawet ten etap prac. Kiedyś nie chciało mi się nawet malować ramy i podwozie zostawało całkowicie gołe Teraz nawet się do niego przykładam, a tym bardziej, że obecnie nie jest takie jak we wszystkich, poprzednich wersjach Dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 ostatnio polubiłem nawet ten etap prac. Kiedyś nie chciało mi się nawet malować ramy i podwozie zostawało całkowicie gołe Teraz nawet się do niego przykładam, a tym bardziej, że obecnie nie jest takie jak we wszystkich, poprzednich wersjach Poczekaj, aż zaczniesz kleić następne takie Szybko Ci przejdzie zamiłowanie do podwozi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 Poczekaj, aż zaczniesz kleić następne takie Szybko Ci przejdzie zamiłowanie do podwozi... Hehe. Jak tylko myślę o kolejnym orurowaniu, to aż nie ściska Miałem nawet ochotę zabrać je z tego modelu i przenieść do przyszłego M1025A2, który nie mam pojęcia kiedy powstanie Etap podwozia już mocno zaawansowany, więc trzeba zacząć się brać za górę. Trzeba się postarać, bo zamierzam zrobić otwarte drzwi. Kto wie, może i otwarte w kontenerze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Z klejeniem i malowaniem podwozia nie jest tak źle. Klejeniem obarczyłem żonę, a malowaniem teściową. Mają pewna normę do wykonania (tygodniowo). Ostatnio, aby teściowa nie miała tak łatwo,oraz w ramach oszczędności energii elektrycznej, skonfiskowałem jej aero, wprowadzając do użytku pędzelek. Industrailizacja nie zawsze jest dobrym rozwiazaniem.Tak jest taniej i oszczędniej. PS. Ładnie Ci ten model wychodzi. Wszystkie Humvee's maja takie osłony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Super Konradzie wyszło to podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Maja 2010 Autor Share Napisano 13 Maja 2010 Wszystkie Humvee's maja takie osłony? Zielone krajowe najprawdopodobniej tak(oprócz M1151 ŻW, bo to chyba inna koncepcja). Super Konradzie wyszło to podwozie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Wszystkie Humvee's maja takie osłony? Nie jest to element standardowy a dodatkowy - do stosowania na terenach gdzie sie często wali brzuchem po podłożu - jak się go zakłada jest w manualu HMMWV - i pewnie z tamtąd szanowny gospodarz posta brał wzór . Pewnie jest tego trochę pomontowanego na różnych pojazdach tyle ze kłopot z widocznością, ja z pierwszą taką fotką spotkałem się "w Izraelu" gdzie Orev odpoczywał na plecach na pustyni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 Musicie mi uwierzyć, że to raczej występuje we wszystkich polskich Humvee. Bynajmniej na pewno w Armament Carrierach. jak się go zakłada jest w manualu HMMWV - i pewnie z tamtąd szanowny gospodarz posta brał wzór Akurat o tym nie wiedziałem Masz jakiś link, rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 (edytowane) Musicie mi uwierzyć, że to raczej występuje we wszystkich polskich Humvee. Bynajmniej na pewno w Armament Carrierach. Przecież napisałem ŻE DO TRUDNYCH WARUNKÓW -> wiedzieli że polskie humvee będą jeździć głównie po DROGACH (polskich) = ekstremalne warunki (zły na drogi oczywiście) mam tylko to - gdzieś link jest ale nieprędko znajdę (link do manuala dałem w Bodka66 Humvee) - ale masz nazwę: TM-9-2320-387-24-2_122_3 instrukcji (rysunku) - powinieneś znaleść - jest chyba jeszcze min. 1 rysuneczek + zestawienia srubek i nakrętek ps. a tu wspomniana wczesniej fotka www - Flick? - Miluim ??? oryginal name:2925086042180_b.jpg ps. w dalszym ciągu poszukuję materiałów o sanitarce - zwłaszcza jak siedzi sanitariusz - sorki za offtopa Edytowane 14 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 Przecież napisałem ŻE DO TRUDNYCH WARUNKÓW-> wiedzieli że polskie humvee będą jeździć głównie po DROGACH (polskich) = ekstremalne warunki (na drogi oczywiście) w dalszym ciągu poszukuję materiałów o sanitarce - zwłaszcza jak siedzi sanitariusz - sorki za offtopa Niestety na razie nic oprócz tamtego skanu nie jestem w stanie Ci zaoferować. Mam tylko jedno zdjęcie trzech pojazdów HMMWV w Ostrawie, z czego jeden to sanitarka. No ale nic ono nie wnosi. Możesz właśnie próbować szukać, bo występowała ona na NATO Day w Ostrawie. Na bank w 2007, ale Polacy byli tam z Humvee jeszcze parę razy (chyba 2), więc mogli ją znowu zabrać. Albo napisz do Bielska Białej, do ich Batalionu. Co do tego gdzie siedzi, to wywnioskowałem, że są tylko 3 fotele, na miejscu czwartego większy schowek, no i jeszcze jakieś siedzonka na pace, nad kołem(prawym). Dzięki za komiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Merci - męczą mnie te jadowicie-zielone elementy za noszami - na 2 otwartych fotkach od tyłu są w różnych miejscach - pierwsze myślałem że to fotele (nowego typu) plecami do siebie na szynach w poprzek - ale... sprawdziłem 1 by wszedł bez problemu ale 2 nie ma szans zwłaszcza że na logikę powinny być przodami do siebie żeby sanitariusz(e) widzieli nosze. - nie wiem nawet jakiego typu są fotele - bo jak nowe - powino je być widać - a na jednej tylko fotce widać coś - ale niskie za prawym "nadkolem" - schowek - myślę że jest to miejsce pod zakładaną podłogą - zwłaszcza że jest ułatwione dojście - bez wpadania w "dziure" do głowy pacjenta od lewej burty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 poszukuję materiałów o sanitarce - chyba zabieram głos trochę nie na temat...i pewnie na nie wiele się zda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 chyba zabieram głos trochę nie na temat...i pewnie na nie wiele się zda: Nie do końca o to chodziło, ale miło, że chciałeś pomóc i zaglądasz tutaj Omawianą sanitarką, jet M1035A2, która została przerobiona przez AMZ Kutno. Niestety w necie zdjęć mało nie mówiąc już o jakiś dokumentach. Tak to wygląda (pojazd używany tylko w Polsce): Przedstawiony przez Ciebie na pierwszym zdjęciu Humvee to wersja Maxi Ambulance, nie będąca na wyposażeniu WP ani w kraju, ani na Wschodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 No to tyle, na razie Trochę widać, że przebija jeszcze przeźroczysty plastik zderzaka, np. wkoło szekli. Na szczęście pokryję to kolorami kamo. Jedną niedoróbkę znalazłem, może Wy znajdziecie więcej. Śladów po wypychaczach na ramie nie będzie widać, stąd mogą się pojawiać. Ja jestem zadowolony z efektu, tym bardziej, że w starym M1026 wyszło mi to znacznie gorzej. Wszystko to oczywiście własna robota. Jeszcze koło: Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Po baaaaaardzo długiej przerwie udało mi się wrócić do modelu. Przymierzałem się kilkakrotnie, aż w końcu zabrałem się za dach. Dzisiaj prezentuje się on tak: I tutaj jeszcze parę wcześniejszych wpisów z forum. Nie wiem czemu nie dodałem tego do projektu... W każdym razie zdjęcia jeszcze z wakacji: ********** Koła jak i inne części wydają się być niedomalowane, brudne, ale to tylko pył ze szlifowania polistyrenu. Jedyną rzeczą wymagającą poprawy jest tylna lampka na zderzaku. Przede wszystkim jest krzywo przyklejona, bo musiałem ją lekko przesunąć. Niewykluczone, że powstanie ona jednak od nowa. ********** Całość wymaga doszlifowania i dodania paru drobiazgów, ale ogólny wygląd się nie zmieni. Oczywiście dach tylko położony do zdjęć. Same fotki nie wyszły najlepiej, ale aparat nie chce ładnie chwytać białych krawędzi na białym tle. No i jeszcze światło dość słabe... Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Jest Ok -> będzie LEPIEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2010 Muszę się pośpieszyć i wreszcie coś skończyć. Jako prezent mikołajkowy, skończyłem kontener: Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 SUPER tylko czy kogut nie jest za "okrągły"? ps. nie mam na tym kompie podkładu - pytam z pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 SUPERtylko czy kogut nie jest za "okrągły"? ps. nie mam na tym kompie podkładu - pytam z pamięci Chyba nie, dojdzie ostateczny kolor i ten niebieski nie będzie się tak rzucał w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Maja 2011 Autor Share Napisano 5 Maja 2011 Salut! Wnętrze gotowe do zamknięcia. Ostatecznie i tak niewiele będzie widać. I model pomalowany bazą. Jeszcze dzisiaj spróbuję pomalować brązowe łaty. Żadnych zmian nie będzie, nie mam już siły do tego modelu, tym bardziej, że przeżywa on już swoją trzecią młodość. Stąd też są pewne nierówności itd. Więcej z tego dwukrotnie używanego wcześniej zestawu już nie dam rady wycisnąć. Taka uroda recyclingu 8-) Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi