lukasb13 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Wydaje mi się że ten efekt jest zamierzony żeby pokazać ruch piasku od podmuchu wirnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Nie wyrówna... Na Twoim miejscu pomalowałbym to od nowa, i tym razem pigment rozrobił z wódką i natrysnął aerografem, bo teraz to wygląda kiepsko.. Poza tym chodnika nie maluj na szaro, tylko na jakiś odcień żółtego, wymieszanego ewentualnie z bardzo jasnym, prawie białym szarym. Po natryśnięciu lakieru wszystko zmieniło kolor. Zamierzam przemalować chodnik, na jaśniejszy kolor, a asfalt wybrudzić jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Proponuję asfalt wybrudzić bardziej równomiernie. bo na razie wygląda jakby ktoś rzucał bryłami zbitego kurzu na ulicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 A więc zaczynamy z malowaniem od nowa. Asfalt dostał kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Na próbę pomalowałem i pocieniowałem część chodnika. Myślę, że teraz wygląda lepiej aniżeli szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 No wygląda fajnie teraz i dalej do roboty. Z czego zrobiłeś mur i tą kupkę pyłu i czego tam jeszcze na chodniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Gruz to pokruszona płyta KG a murek to też KG tylko cała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Te przejaśnienia (albo przyciemnienia - zależy na co patrzeć) trochę nierealistycznie mi się wydają. Naoglądałem się sporo zdjęć z Iraku ale takiego chodnika nie widziałem. Powinien być jedynie trochę ciemniejszy na krawędziach, ale to zupełnie cienką linią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 No to to akurat cieniowanie jest a nie odwzorowanie tego jak wygląda chodnik w Iraku. Może się wydawać trochę za mocne ale pigmenty i inne filtry trochę je przygaszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Chyba że tak, to wiele wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Zapuściłem wasza między płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Dzisiaj zrobiłem słup z RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Uuuaaaa... co raz ciekawiej Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Trakcja będzie zerwana, słup przewrócony, czy coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Trakcja będzie zerwana, słup przewrócony, czy coś innego Czytasz w moich myślach. Słup będzie przewrócony na ulicę, a przed nim będzie stał humvee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 Kolejne niusy z warsztatu: Popracowałem trochę przy murku: Wywierciłem otwór na słup, który wcześniej odpowiednio przyciąłem: Poskładałem figurki: Całość będzie wyglądać mniej więcej tak. Może coś się zmieni jak dojdzie HUMVEE i Black Hawk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Na początku zrobiłem piasek z.... piasku: Później zacząłem zabawę z pigmentami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Dawaj dawaj i nie przestawaj bo coraz ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Bardzo ambitna diorama. Z pewnością będę zaglądał bo temat interesujący. Obawiam się tylko o figurki bo wyglądają strasznie słabo :/ Mam nadzieję że nadrobisz malowaniem. A czy ewentualnie brałeś pod uwagę nowe zestawy Trumpetera z figurkami związanych z tą tematyką ? Ewentualnie jakieś zestawy żywiczne ale tu zdaje sobie sprawę że cena jest dosyć zaporowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Obawiam się tylko o figurki bo wyglądają strasznie słabo :/ Mam nadzieję że nadrobisz malowaniem. A czy ewentualnie brałeś pod uwagę nowe zestawy Trumpetera z figurkami związanych z tą tematyką ? Te figurki są raczej nowe bo są z 2009 roku. Moim zdaniem są bardzo ładne. Pewnie przez te zdjęcia wyglądają tak niemrawo. Co do zestawów żywicznych to szukałem paru zestawów jednak są bardzo drogie i raczej ich nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Zacząłem prace na HUMVEE. Zaszpachlowałem ramę oraz zrobiłem amortyzatory z drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Level 2 Dobrze, że zrobiłeś druciaki, bo te fabryczne to takie nijakie. Będziesz go robił pudełkowego czy zamierzasz trochę zmodyfikować jego bryłę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Level 2 Dobrze, że zrobiłeś druciaki, bo te fabryczne to takie nijakie. Będziesz go robił pudełkowego czy zamierzasz trochę zmodyfikować jego bryłę? Pudełkowiec. Może dodam plandekę nad paką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 HUMVEE, jak HUMVEE, ruszaj że z Black Hawkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi