Rafał Kobiela Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 (edited) Witam Tak ja zapowiedziałem ruszam w projekcie grupowym z dioramą przedstawiającą scenkę z operacji Iraq Freedom. Ogólny plan przelałem na papier (tak wiem nie mam talentu) i oczywiście może on ulec zmianie. Użyję modeli academy czyli Black hawka i HUMVEE, figurek trumpetera oraz słupów RB. Jako podstawkę użyję ramki zakupionej w IKEI Edited May 14, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ł.Sosnowski Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 Zapowiada się ciekawie, będę zaglądał do tego tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 Świetny pomysł Czekam na pierwsze zdjęcia warsztatu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 A nie myślałeś może, aby obrócić kompozycję dioramki względem krawędzi o paręnaście stopni? Prostopadłe do krawędzi chodniki i drogi wyglądają sztywno. Obrót o parę stopni wprowadza większy dynamizm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted May 14, 2010 Author Share Posted May 14, 2010 A nie myślałeś może, aby obrócić kompozycję dioramki względem krawędzi o paręnaście stopni? Prostopadłe do krawędzi chodniki i drogi wyglądają sztywno. Obrót o parę stopni wprowadza większy dynamizm. Szczerze to nawet nie pomyślałem o tym. Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Stroju podpowiedział mi abym zrobił słup zawalony na murek i kontener co będzie lepiej wyglądało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sir.michal Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 I tak samo jak na PWM życzę powodzenia i czekam na postępy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 No to masz jeszcze jednego kibica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudziutki Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 W tytule powinno być "Iraqi Freedom" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted May 15, 2010 Author Share Posted May 15, 2010 Nazwa tematu poprawiona Obdarłem płytę KG z papieru, połamałem na odpowiednie części. Tak jak radził Reggy obróciłem całość o ok. 45 stopni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 No i gites majonez póki co, jazda będzie z modelami, bo tak to nudami i monotonią zajeżdża kibicuje oczywiście! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zderzak Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Skrzywione wygląda lepiej. Nie jest takie sztuczne. Lecisz dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Jest dobrze, o wiele lepiej niż prostopadle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 "Wylałem" asfalt i wyryłem chodnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sir.michal Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Asfalt wygląda jak żywy tylko gdzie się to wszystko pomieści I kiedy zaczynasz z Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 Spokojnie pomieści się pomieści. HUMVEE będę robił na koniec dopiero gry przyjdą żywice (czyli pewnie koniec czerwca). Z black hawkiem zamierzam ruszyć w następnym tygodniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sir.michal Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 przyjdą żywice Co masz zamiar robić z żywicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 Koła fotele i radio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Co masz zamiar robić z żywicy Oj młody niedoinformowany nt. żywic do Humvee MiG'a czy Legenda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 Co masz zamiar robić z żywicy Oj młody niedoinformowany nt. żywic do Humvee MiG'a czy Legenda? Home made Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Oooo... Aaaa... bajer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 Zapiaszczyłem dioramę. Użyłem dużej ilości pigmentu ponieważ pod lakierem spora część zniknie. Murek postawiłem na próbę. Trzeba jeszcze go podmalować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sir.michal Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Dobrze idzie jak będę robił swoją dioramę z AAVP-7A1 i nie tylko to będę wiedział jak to wszystko powinno wyglądać. Aha kopiować pomysłu nie mam zamiaru ale podczas prac będę się sugerował Twoimi pomysłami.Mam nadzieję że się nie obrazisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 Dobrze idzie jak będę robił swoją dioramę z AAVP-7A1 i nie tylko to będę wiedział jak to wszystko powinno wyglądać.Aha kopiować pomysłu nie mam zamiaru ale podczas proc będę się sugerował twoimi pomysłami.Mam nadzieję że się nie obrazisz. Musisz się spieszyć zanim je opatentuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Dziwnie ją zapiaszczyłeś, normalnie jakby ktoś sypał z wiadra na mokrą nawierzchnię :P Mam nadzieję, że lakier to odpowiednio wyrówna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ł.Sosnowski Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 Nie wyrówna... Na Twoim miejscu pomalowałbym to od nowa, i tym razem pigment rozrobił z wódką i natrysnął aerografem, bo teraz to wygląda kiepsko.. Poza tym chodnika nie maluj na szaro, tylko na jakiś odcień żółtego, wymieszanego ewentualnie z bardzo jasnym, prawie białym szarym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts