Jump to content

[I&A]Streets of Najaf - Academy+Trumpeter+inne - 1:35

Recommended Posts

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nieee, koledze chodziło raczej o to że południowoamerykańskie szakale lubią marynowany sok agrestowy.

Edit: Łeee spóźniłem się...

O ile dobrze widzę, pod półką na radio jest jeszcze jedna? Jeżeli miały być tam głośniki, to chyba nie wejdą

Wcześniej przegapiłem jeszcze jedną rzecz - wysoki filtr powietrza. Ten z Academy jest zdecydowanie za gruby, za wysoki i brakuje mu poprzeczki łączącej go z ramą przedniego okna. Poszukaj w sieci zdjęć (nie mam do poniedziałku dostępu do swoich fotek) i koniecznie popraw - mała rzecz, ale skutecznie może popsuć wygląd modelu. Mam też nadzieję, że nie przyszło Ci do głowy wykorzystanie zestawowego wysokiego wydechu - jest koszmarny.

Niestety model już pomalowany więc wielu zmian nie da się wprowadzić jak na przykład tych z filtrem powietrza. Będzie musiało zostać tak jak jest. Wydech jest użyty zwykły. A to zielone to jest zwykły cienkopis którym zaznaczałem gdzie uciąć.

• 3 weeks later...

Ta zieleń na mundurze jest za ciemna, powinieneś użyć np. Humbrola 90, ja nim maluję właśnie 3colour na plecakach itd. i wychodzi idealnie jeżeli chodzi o porównanie ze zdjęciami

No i trochę ten woodland na kamizelce trzeba by dopracować

No już lepiej Humcio wygląda, tylko mam jedno 'ale' - nierówno pomalowana maska przy łączeniu z ramą okna :/ Trochę to widać

EDIT:

Moro w Afganistanie/Iraku??Myślałem ,ze tam piaskowy na humvee

Streets of Najaf - miasto w Iraku, jeżeli Rafał maluje figurki na 3colour i Humvee na malowanie z 2003 roku, oznacza to, że używa malowania z początku OIF. Nie wszystkie pojazdy od razu przemalowywano całkowicie, niektórych wogóle. Nadal można spotkać Humvee w NATO'wskim camo w Iraku

Miejsce łączenia maski z ramą okna postaram się poprawić pędzelkiem.

Moro w Afganistanie/Iraku??Myślałem ,ze tam piaskowy na humvee

W bitwie o miesto Nadźaf uczestniczył właśnie takie Humvee. Nawet niektóre czołgi miały leśne kamo. Wystarczy spojrzeć na mojego Abramsa.

No muszę powiedzieć, że HUMVEE w takim malowaniu mi się bardzo podoba

A plotki po mieście chodzą, że jutro startujesz z Black Hawkiem, mógłbyś coś na ten temat powiedzieć?

Kamo maluję za pomocą pattafixa i taśmy maskującej. Pattafixa rozwałkowuję na wałeczki i naklejam na model w resztę wypełniam taśmą maskującą. Tam gdzie jest pusto maluję aerkiem. Do do relacji z budowy lodówkowca raczej jej nie dam. Na forum jest kilka wystarczy poszukać.

Nie przemawia do mnie ten dach.

Bo twoja być słaby szaman! Moja być wieelki szaman, odtańczyć specjalna taniec i dach przemówić! A duchy mi powiedzieć:

"Chusteczka może być dobrym materiałem na dach ale nie może mieć takich zagnieceń, dobrze jest po położeniu pomalować (a nawet nasączyć) ją sidoluksem, z pędzla, jak będzie wysychała ładnie się naciągnie, już tak kiedyś robiłem, po malowaniu ładnie wygląda, bo u ciebie wygląda jak gruby wełniany koc."