Rafał Kobiela Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Krzysiek- BH w swoim czasie. Podłubałem trochę przy HUMVEE Nazwa dioramki została zmieniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Jaką farbą malowałeś płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Jaką farbą malowałeś płytki W sumie to nawet nie wiem. Wziąłem trochę jasnego brązowego,zmieszałem z jaskrawym żółtym i wyszedł Podmalowałem trochę ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 silnik fajnie pomalowałeś, ale Panie!!!! Wydech nie rdzewieje tak jak u Ciebie. Nigdy tak równo i ile on by musial jeździć aby tak zardzewieć? Pamiętaj ze baza jest kolor srebrny i on dopiero ma rdzawe przebarwienia (suchy pędzel). No i jeszcze na srebrno tarcze hamulców i część obudowy mechanizmu różnicowego (??chyba??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 W sumie to nawet nie wiem. Wziąłem trochę jasnego brązowego,zmieszałem z jaskrawym żółtym i wyszedł Smile Masz chociaż numery tych farb bo nie wiem na jaki kolor pomalować swój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Do pomalowania chodnika itd. to najlepsze będzie zmieszanie Gunze H313 i H79 w proporcji 65-35% Co do Humvee, no to wydech raziii, popraw go czym prędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 (edytowane) silnik fajnie pomalowałeś, ale Panie!!!! Wydech nie rdzewieje tak jak u Ciebie. Nigdy tak równo i ile on by musial jeździć aby tak zardzewieć? Pamiętaj ze baza jest kolor srebrny i on dopiero ma rdzawe przebarwienia (suchy pędzel). No i jeszcze na srebrno tarcze hamulców i część obudowy mechanizmu różnicowego (??chyba??) Hmm co do tłumika to może narto było by go poprawić. Przy jego malowaniu wzorowałem się na innych modelach HUMVEE, bo nie mogłem znaleźć fotek podwozia. Dzięki za informację. Reszta będzie jest domalowywana. Co do Humvee, no to wydech raziii, popraw go czym prędzej Jak Pójdą pigmenty i łosz to przygaśnie. Zresztą i tak tego nie będzie widać. Masz chociaż numery tych farb bo nie wiem na jaki kolor pomalować swój. Jak już pisałem brałem farby na oko. Wystarczy przeszukać katalog vallejo czy innych farb, a nie iść na łatwiznę. Edytowane 31 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Skinn3r napisał: Co do Humvee, no to wydech raziii, popraw go czym prędzej Smile Jak Pójdą pigmenty i łosz to przygaśnie. Zresztą i tak tego nie będzie widać. Co nie zmienia faktu, że prawi niemożliwe jest że tak zardzewiał. Proszę, pomaluj go na srebrno i przyrdzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Jak Pójdą pigmenty i łosz to przygaśnie. Zresztą i tak tego nie będzie widać. No ładnie... Tak nie można Fakt faktem nie będzie widać, ale to siłą rzeczy teraz będzie przeszkadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Skinn3r napisał: Co do Humvee, no to wydech raziii, popraw go czym prędzej Smile Jak Pójdą pigmenty i łosz to przygaśnie. Zresztą i tak tego nie będzie widać. Co nie zmienia faktu, że prawi niemożliwe jest że tak zardzewiał. Proszę, pomaluj go na srebrno i przyrdzew. Na szczęście jest wsadzony na sucho więc łatwo będzie go przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Sorry wiem chciałem iść na łatwiznę sam dobiorę dobrą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Sorry wiem chciałem iść na łatwiznę sam dobiorę dobrą farbę. Spoko, nie gniewam się. Teraz mi się przypomniało, że to były farby golden brown i lemon yelow z vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Maluję na szaro jak skończę wstawię zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Maluję na szaro jak skończę wstawię zdjęcia. Nie pomyliłeś przypadkiem tematów?? Bo jakoś twój post nic nie wnosi do tematu Rafała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 No dawno niczym się nie chwaliłeś jakieś postępy są bo mi tematu brakuje. I małe pytanko czym zabezpieczyłeś washa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Washa zabezpieczyłem lakierem matowym. Na razie męczę figurki i tłumik od HUMVEE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 A dzięki za odpowiedź to miłej męczarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 miłej męczarni Młodzi gniewni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 22 Lipca 2010 Autor Share Napisano 22 Lipca 2010 Ostatnimi czasy trochę podziałałem przy Hummerku. Wymieniłem uchwyty na druciane, a tylną ściankę z plastikowej wymieniłem na chusteczkową. Wyciąłem również beznadziejnie wykonaną półkę pod radio, którą właśnie męczę od podstaw. Doszły również żywiczne koła fotele i radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Wymieniłem uchwyty na druciane, a tylną ściankę z plastikowej wymieniłem na chusteczkową. Wyciąłem również beznadziejnie wykonaną półkę pod radio, którą właśnie męczę od podstaw. Doszły również żywiczne koła fotele i radio. Na wewnętrzne strony przegrody między kabiną, a paką oraz tylnej klapy polecam opakowanie ciastek "Kapitańskich" z Biedronki - przetłoczenia niemal idealne. Plus trochę szpachli i paski papieru lub cienkiej blaszki - wychodzi całkiem porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 [...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 23 Lipca 2010 Autor Share Napisano 23 Lipca 2010 Wymęczyłem półkę na radio. Tak to wyszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 [...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 23 Lipca 2010 Autor Share Napisano 23 Lipca 2010 No ładnie a to coś zielone to farbą się pomaluje i bezie ładnie:) Oj bezie bezie A o jakie zielone ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Nóżki są trochę za szerokie. A to zielone to zapewne koledze chodziło o substancję klejopodobną użytą do połączenia podłogi i stolika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi