Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

po malu, po wolutku rozpoczynam prace nad modelem wloskiej tankietki ktora otrzymalem od Dextera za udzial w 3ZKM. sam model bardzo ladnie odlany, zawiera pelne wnetrze oraz blaszki. malowanie pewnie niemieckie z wegier.

tyle narazie udalo sie zrobic:

DSCN3452.jpg

DSCN3450.jpg

• 4 months later...
Napisano

witam

po przerwie wracam do prac nad czolgutkiem. z powodu braku neta troche zaleglych fotek. niestety zapomnialem zrobic zdjec gotowego wnetrza,mam nadzieje ze przez wlazy bedzie cos widac

DSC00374.jpg

DSC00376.jpg

DSC00400.jpg

DSC00402.jpg

DSC00405.jpg

DSC00406.jpg

Napisano

dzieki

a tak wyszlo kamo, to naprawde wszystko co da sie wycisnac z mojej pseudo iwaty

DSC00410.jpg

DSC00409.jpg

DSC00408.jpg

DSC00415.jpg

Napisano

to naprawde wszystko co da sie wycisnac z mojej pseudo iwaty

Wyszło zajefajnie...lecisz dalej !!!

Napisano

Wreszcie jakaś oryginalniejsza maszynka się pojawiła .Na prawdę fajnie Ci wyszło to malowanie. Przypomina trochę kamuflaż polskiej pancerki z Września '39

Oby tak dalej!

Napisano

Dweler teraz ta włoszka wygląda jak by miała przejść jakieś testy w Biurze Badań Broni Pancernych albo jak na jakieś wyimaginowanej, handlowej prezentacji włoskiego sprzętu dla polskiej armii ;)

Ładnie wyszło Ci to malowanie, zgaduję że Twoja "pseudo iwata" jest o niebo lepsza od mojego aeromazaka. To jakiś konkretny wzór malowania czy taki niemieckopodobny? Pracuj dalej, chętnie podglądam tę małą.

• 2 weeks later...
Napisano

witam

przerazony zbytnim podobienstwem kolorystyki do wrzesniowej pancerki przemalowalem go z lekka. zdjecia wyszly troche za ciemne a malowanie to 7 dywizja Prince eugen,bosnia 1944.tak wyglada po waszowaniu:

DSC00529.jpg

DSC00528.jpg

DSC00530.jpg

Napisano

Konrad C no raczej bedzie nie wiele widac. a tak wyglada po suchopedzlowaniu:

DSC00579.jpg

DSC00580.jpg

DSC00581.jpg

Napisano

dzieki wielkie za komentarze.demolka wyszla ostra aczkolwiek po matowym lakierze wszystko sie troche wyrowna:

DSC00588.jpg

DSC00589.jpg

DSC00591.jpg

Napisano

Dość mocno poobijany.Dla mnie może nieco zbyt mocno, ale to tylko moja subiektywna opinia.

Napisano

dioramke planuje zrobic a narazie bawie sie figurkami. sa to pierwsze proby z kamuflazem:

DSC00608.jpg

DSC00605.jpg

DSC00604.jpg

Napisano

Jakiś potwornie pstrokaty jest, pigmenty go na pewno ugaszą, no i fakt, że jeszcze nie zmatowiony też pewnie podkreśla te "oczouderzające" kolory.