Karol_Max Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Witam! Nabyłem całkiem niedawno ten model.Zawsze chciałem go zrobić, ale kasy było mało. Teraz kupiłem go za 80zł. Zamierzam zrobić road treina tylko strasznie słabo dostępne są przyczepy ze skrętnym wózkiem z przodu Ciężarówka ma wyglądać mniej więcej tak: Jak by dobrze poszło to chciał bym zrobić taką "małą" podstaweczkę która wyglądała by mniej więcej tak: Jak na razie skleiłem ramę i przedni zderzak Mam także jedno pytanie, czy ma ktoś zdjęcie wnętrza kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Siadam i oglądam co kąbinujesz bo mam ten modelik w szafie i też bede chciał robić Road train. Na razie plany tylko ale kto wie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Ciekawy projekt się szykuje ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kania25 Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 nic rzycze powodzenia i zasiadam na trybunach Edit: Przed wysłaniem posta sprawdzaj ortografię Forum to nie GG dlatego wypadało by zdanie zaczynać z wielkiej litery, a kończyć kropką mod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 Coś wyjątkowo szybko mi idzie Zazwyczaj zacznę, zostawię i robię następny model. Posklejałem już całe zawieszenie, przerobiłem deskę rozdzielczą, bo Revell wersję australijską zrobił strasznie uproszczoną. Był płaski kawałek plastiku na który naklejało się naklejkę z zegarami. Posklejałem również silnik. Nie wiedziałem nawet że on jest taki ogromny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Deska fajna. Ja u siebie dałem normalną, a ta to nawet chyba jeszcze leży. W prawym rogu jest chyba krzywo, musisz jeszcze oszlifować krawędzie, i zamiast tego ''drucika'' z plastiku co idzie do gruchy daj zwykly drucik, bo ten woła o pomste do neiba. Tyle z mojej strony i pozdrawiam. P.S. Ciekawy projekcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Fajny projekt Jak na razie widać że radzisz sobie z tym modelem, z mojej strony dodam tylko byś przyłożył się jeszcze bardziej do szlifowania i szpachlowania(mosty tylne, przednie resory) Powodzenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 z mojej strony dodam tylko byś przyłożył się jeszcze bardziej do szlifowania i szpachlowania(mosty tylne, przednie resory) Rzeczywiście, zauważyłem to dopiero na zdjęciu i zamiast tego ''drucika'' z plastiku co idzie do gruchy daj zwykly drucik, bo ten woła o pomste do neiba. Miałem zrobić to wcześniej, ale jakoś nie wyszło.Więc zrobię to teraz. Teraz ciąg dalszy mojego projektu. Postanowiłem wyciąć drzwi od strony pasażera. Skombinuję jakieś figurki na podstawkę i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Znowu cos z Australii, az milo popatrzec. Jezeli chodzi o naczepy z wozkami to mozesz takie kupic od KFS, ale w tym przypadku musisz czekac conajmniej kilka tygodni na dostawe, poniewaz wiekszosc takich rzeczy jest robiona tylko na zamowienie w Australii (Auslowe), albo po prostu zrob sam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 ezeli chodzi o naczepy z wozkami to mozesz takie kupic od KFS, Kolego, mógł byś podać lnika do tego KFS-u, bo sam nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 http://www.kitformservices.com/ Masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Kasy zawsze mało, ale dioramka z taką ilością wody może być bardziej niż droga. Strasznie poorana ta deska rozdzielcza. Powoli, dokładnie, bez pośpiechu to będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kania25 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 No czekam na dalszy postęp prac nad truckiem pozdrawiam Kania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 7 Lipca 2010 Autor Share Napisano 7 Lipca 2010 (edytowane) Praca idzie powoli na przód Pomalowałem silnik na żółto. Muszę zrobić jeszcze wascha i pomalować skrzynię na srebrno. Edytowane 7 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Muszę zrobić Przepraszam, a to jakaś kara? Silnik ładnie wygląda, czekam na Wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 A jakieś urozmaicenie kolorysttyczne(np filtr na biało itd.) będzie?? Bo tak troche sie ten silniczek zlewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 7 Lipca 2010 Autor Share Napisano 7 Lipca 2010 Wasch już zrobiony Pomalowałem i pordzewiłem kolektory, oraz pomalowałem skrzynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 (edytowane) ... Edytowane 10 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 10 Lipca 2010 Autor Share Napisano 10 Lipca 2010 Nie wiem czy dobrze, ale pomalowałem ramę na czerwono . Niedługo wstawię zdjęcia pobrudzonej. Ps. przemekgksw3 ... pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 Kolorek na ramie może być, tylko nie zapomij pomalować poduszki na czarny mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 Przychylam się do próśb o silnik, daj mu trochę kolorów, chociaż szary filtr, czarne przewody. Brudzenie silnika ciekawe, tylko rdza Ci spadła z kolektora na niżej położone elementy. I czemu te poduszki dziurawe? Rzuca się też w oczy brak szlifowania. Chyba się za bardzo śpieszysz. No ale czekam na brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 11 Lipca 2010 Autor Share Napisano 11 Lipca 2010 Ramę już skończyłem . Co do silnika to napewno dam mu inne kolorki, a co do poduszek to tego nawet w ramkach nie zauważyłem dopiero jak mi powiedziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 Brudzenie ok. Ale jak już brudzisz to weź pobrudź chociaż te mosty, żeby nie było na nich łączenia jeśli nie oszlifowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 18 Lipca 2010 Autor Share Napisano 18 Lipca 2010 Właśnie koloruję silnik i mam do was pytanie, czy rozrusznik malować na inny kolor, a jeśli tak to na jaki. Zdjęci będą niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Rama ładna, jedynie to na co kolega Sandi zwrócił uwagę.Brudzenie eleganckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi