Sławko Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Lufa chyba ma trochę za duży kaliber... Może masz jakąś cieńszą rurkę, którą można by wsadzić do środka tej ? Zerknij do działu Walkaround - tam dokładnie zobaczysz co mam na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 Niestety nie mam mniejszej :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Niestety nie mam mniejszej :( Wiem, że w tej skali to nie łatwe. Może jednak jeszcze coś da się znaleźć i zaradzić. Z czego zrobiłeś tę lufę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 Z igły lekarskiej, chociaż jak bym się wybrał do apteki to może mniejsze by sie znalazły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Z igły lekarskiej, chociaż jak bym się wybrał do apteki to może mniejsze by sie znalazły ? Najmniejszy rozmiar jaki mnie udało się kupić to 0,45 albo 0,4 (nie pamiętam dokładnie). Może takie bardziej by pasowały bo chyba jednak użyłeś większego rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 Nie bo przymierzałem, mam te igły, są za cienkie.Co z tym zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Nie bo przymierzałem, mam te igły, są za cieńkie.Co z tym zrobie. Spierać się nie będę bo nie mam w tej chwili pod ręką ani modelu ani tych igieł. Postaram się jeszcze temu przyjrzeć. W zestawie blaszek parta są elementy do wnęk na karabiny w kadłubie. Montując karabiny świadomie zrezygnowałeś z tych wnęk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 Hmm są wnęki ?? Przed chwilą właśnie otrzymałem paczuszkę z nowymi skrzydłami, nie tyle co z skrzydłami a z całym modelem, więc te wnęki chyba zamontuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Hmm są wnęki ?? Przed chwilą właśnie otrzymałem paczuszkę z nowymi skrzydłami, nie tyle co z skrzydłami a z całym modelem, więc te wnęki chyba zamontuje. To części 75 i 76 na blaszce. Przyjrzałem się posiadanym igłom lekarskim i połówce kadłuba i wydaje mi się, że jako lufa powinna się jednak sprawdzić igła 0,45 mm. Za to na osłonę lufy można spróbować igły 0,8 mm. Do tego tę 0,45mm udało mi się włożyć do środka tej 0,8 mm Przymierz bez klejenia, może to Ci się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 A masz może instrukcję od tych blach Parta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 (edytowane) Niestety ani blaszek ani instrukcji nie posiadam. Opieram się tylko na zamieszczonym na stronie producenta zdjęciu. Znając trochę tę konstrukcję mogę jedynie podpowiedzieć czym są niektóre elementy. Edit: Mam nadzieję, że nie zniechęciłem Cię do dalszych prac. Niemniej jednak biorąc pod uwagę ilość detali zawartych na blaszkach i konieczność sporej ingerencji w plastik przy ich wklejaniu to może rzeczywiście lepiej prace wstrzymać do czasu aż blachy dotrą. Edytowane 19 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 Narazie nic nie będe ruszał bo nie mam błach, jedyne co zrobię to wymienie km na skrzydłach na igły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Może w międzyczasie solidna obróbka pozostałych części plastikowych P.11 i praca nad pozostałymi modelami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 Może w międzyczasie solidna obróbka pozostałych części plastikowych P.11 i praca nad pozostałymi modelami ? Coś tam w ramkach jest ale wole tego nie ruszać poki blach nie będzie.Kupiłem jeszcze japoński samolot od kolegi Salva A tak to nie mam żadnych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 No a te, które zacząłeś ? Zostały spisane na straty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 najlepsze kalki jakie kleiłem to od ZTS Plastyk Że jak??? Te kawałki folii z klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 najlepsze kalki jakie kleiłem to od ZTS Plastyk Że jak??? Te kawałki folii z klejem No jeśli nic innego w życiu nie klei no to dla niego są najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Lipca 2010 Autor Share Napisano 27 Lipca 2010 najlepsze kalki jakie kleiłem to od ZTS Plastyk Że jak??? Te kawałki folii z klejem Matko Boska ! Człowieku skąd tyś się urwał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 a konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Lipca 2010 Autor Share Napisano 27 Lipca 2010 Nie, pisze do ludego.Skoro uważa, że to najlepsze kalki to chyba skleja tylko Plastyka.Te kalki to tragedia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Kalkomanie ZTS Plastyk nie są może najwyższą klasą światową, bo oprócz dość wysokiego "wskaźnika rozpadalności", mają często błędy w kolorystyce, ale na pewno nie są najgorsze. Wiele z nich nawet po wielu latach w pudle potrafi się kłaść lepiej niż niektóre nowsze zestawy Academy (te na starszym, białym papierku podkładowym). Wszystko zależy od zestawu (jego wieku, warunków przechowywania i zabezpieczenia) oraz stopnia wprawy jaki ma dany modelarz w pracy z kalkomaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Witam ! Blachy doszły więc daje sprawozdanie z placu boju.Parę cześci zostało wyciętych i sklejonych.W sumie to nie ma co dużo pisać więc oto foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 kołpaki na kołach to już przyklejone są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Cieszę się, że warsztata wreszcie ruszył z kopyta, ale rób zdjęcia przy lepszym świetle (chociażby dziennym) i na jednolitym białym tle. Z tymi kołpakami to trochę kiszka. Jeśli się da to odklej je, zetnij te plastikowe i dopiero na nowo przyklej blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Chciałbym zrobić takie wybrzuszenie jak ogrginale.Będą jeszcze wygięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi