Skocz do zawartości

Crusader III AA Mk III Italeri 1:35

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moja coroczna wakacyjna bolączka, zawsze coś dłubię gdziekolwiek jestem.

W tym wątku będę męczył zdjęciami plenerowymi i procesem budowy, po powrocie malowaniem.

Chciałem wziąć ze sobą sprzęt do psikania...jednak powstrzymam się i tym razem, nabiorę ciśnienia na malowanie.

Ten model jest/będzie bohaterem wątku:

crusaderiiiitaleri.jpg

Malowanie oczywiste.

Tu składowe, już prawie.... prawie w 100%(reszta pokonuje kałużę)

DSCF7019.jpg

Te najważniejsze są, to istotne.

Merytorycznie już wspomogli mnie(kolejność przypadkowa) Jarekk oraz Vis13 - za co Im dziękuję.

Jeśli ktoś "coś" - z chęcią posłucham.

Praktycznie siedzę na walizach, także niebawem start.

p.

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jarekk, nie zbierałem dokumentacji. widziałem natomiast kilka ciekawych warsztatów.

Net będę miał ze sobą...(uzależnienie)

Z Twoją i jeszcze kilku osób pomocą śmiało damy radę, palcami wytykać nie będą ;).

hubert72, świetnie, w razie jakichkolwiek wątpliwości nie omieszkam skorzystać, wolałbym jednak by wszyscy widzieli z czym ja mam problem - zostanie dla innych.

p.

• 4 weeks later...

marioba, jedna była cofnięta względem 2giej, co zobrazuje to zdjęcie:

http://www.militarymodelling.com/sites/1/images/article_images/PB25May07_001.jpg

Jarekk, jakby coś...ale nie miałem wymiarów i podpierałem się tym zdjęciem:

http://www.militarymodelling.com/sites/1/images/article_images/PB25May07_009.jpg i na tej podstawie wykonałem zasobnik.

Zsunę go o jakiś milimetr do półtora - wtedy będzie niemalże na równi z wystającym el. wieży i równy z jego dolną częścią (jak widać na zdjęciu właśnie o tyle jest obecnie wyżej)

Tak, czy siak - skrócenie go to żaden problem.Jeśli ma ktoś rzut boczny takiej wieży z tą skrzynią, to z chęcią bym zobaczył ile faktycznie toto wystawało w górę.

dumapolski:

viewtopic.php?t=2710&postdays=0&postorder=asc&start=30

http://www.toadmanstankpictures.com/crusader_mkiii_aa.htm

Zakupione w sklepie modelarskim, stacjonarnym, w Wawie.

Kolejna korekta skrzyni, km naprowadzający otrzymał lufę z igły lekarskiej, zróżnicowanie gruzowiska

DSCF7166.jpg

DSCF7163.jpg

DSCF7162.jpg

DSCF7160.jpg

DSCF7159.jpg

Będzie trochę malowania.....0_o

Ależ burdel na tej ulicy. Faktycznie, trochę na malowanie zejdzie.

A z obowiązku - pamiętaj, że max. szerokość zdjęć na forum to 800 pikseli ;)

Hmm, cóż będę wklejał tylko te, które mają te wartości.

Zatem z czterech...jedno:

Podmalowałem bazowo ruinkę, od pstrokaciłem śmietnik(jakby czyściej się zrobiło...).

Teraz muszę wykonać zaprawę między cegłami i pomalować dachówki.

DSCF7170.jpg

Przeraża mnie trochę ogrom prac..ale jakoś powoli dobrnę do finału.

Hmm, cóż będę wklejał tylko te, które mają te wartości.

Maładiec ;) chociaż ja bym się nie wzdrygnął gdybyś i te bezwartościowe wklejał... Pozdrowionka!

PS Owszem, wiem, że dobrniesz do finalu, ale ja chciałbym zobaczyć całość warstatu I gdzie ten pan , co to na fotce z 18.8.10 widnieje bezgłowy i wskazujący? Cóż to za firma? Jeśli niepotrzebny, to się zdzwońmy ;)

cloner16, ładnie..ale i pstrokato - cegły już zgubiły pomarańcz, poszedłem mocniej w czerwień.

Posiedziałem nad brukiem,płotkiem - widać już światełko w tunelu(choć nadal odległe )

LordDisneyland, jeśli masz niedosyt..zerknij na inne fora, bądź na mój blog - tam nie muszę "dodatkowo" okrawać zdjęć ( nie, to nie protest, to moje lenistwo :| )

Jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć..znajdzie na pewno ;)

A figurka....zdjęta, obrabia się.

Firma Dougs Originals( jak dobrze pamiętam )