Gościu Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Witam. Moja coroczna wakacyjna bolączka, zawsze coś dłubię gdziekolwiek jestem. W tym wątku będę męczył zdjęciami plenerowymi i procesem budowy, po powrocie malowaniem. Chciałem wziąć ze sobą sprzęt do psikania...jednak powstrzymam się i tym razem, nabiorę ciśnienia na malowanie. Ten model jest/będzie bohaterem wątku: Malowanie oczywiste. Tu składowe, już prawie.... prawie w 100%(reszta pokonuje kałużę) Te najważniejsze są, to istotne. Merytorycznie już wspomogli mnie(kolejność przypadkowa) Jarekk oraz Vis13 - za co Im dziękuję. Jeśli ktoś "coś" - z chęcią posłucham. Praktycznie siedzę na walizach, także niebawem start. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 "Decals for Poland "- i to lubię. Jeszcze konstrukcja bardzo fajna, dużo kantów i ostrych krawędzie. Ciekawie się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4S Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Oryginalny pomysł, masz wiernego kibica. Powodzenia i pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Czy materiały źródłowe również zebrałeś, czy "idziesz na całość" + Internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 Jakbyś potrzebował "jakieś " materiały zdjęciowe daj znać na pw -powinienem coś mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Lipca 2010 Autor Share Napisano 16 Lipca 2010 Jarekk, nie zbierałem dokumentacji. widziałem natomiast kilka ciekawych warsztatów. Net będę miał ze sobą...(uzależnienie) Z Twoją i jeszcze kilku osób pomocą śmiało damy radę, palcami wytykać nie będą ;). hubert72, świetnie, w razie jakichkolwiek wątpliwości nie omieszkam skorzystać, wolałbym jednak by wszyscy widzieli z czym ja mam problem - zostanie dla innych. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam. Po dłuższej przerwie udało się troszkę podgonić, model w 95% ukończony: Jak widać wstępnie dodałem fakturę błotka/syfku. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2010 W modelu zrobiłem kilka baboli, jak się okazało: lufy były niesymetryczne "beczki" nie było, musiałem dorobić wydech, między żaluzjami. oryginał miał zasobnik(tak wynika ze zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Strasznie ladnie to wyglada. Napisz cos wiecej o tych niesymetrycznych lufach. Sorry za brak polskich liter, ale ten komputer po polsku nie mowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Wydaje mi się, że skrzynia na wieży jest za wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Da się coś z tego zestawu wyciągnąć bez zestawów waloryzacyjnych? Żeby był przyzwoicie zrobiony i nie miał strasznych błędów merytorycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2010 marioba, jedna była cofnięta względem 2giej, co zobrazuje to zdjęcie: http://www.militarymodelling.com/sites/1/images/article_images/PB25May07_001.jpg Jarekk, jakby coś...ale nie miałem wymiarów i podpierałem się tym zdjęciem: http://www.militarymodelling.com/sites/1/images/article_images/PB25May07_009.jpg i na tej podstawie wykonałem zasobnik. Zsunę go o jakiś milimetr do półtora - wtedy będzie niemalże na równi z wystającym el. wieży i równy z jego dolną częścią (jak widać na zdjęciu właśnie o tyle jest obecnie wyżej) Tak, czy siak - skrócenie go to żaden problem.Jeśli ma ktoś rzut boczny takiej wieży z tą skrzynią, to z chęcią bym zobaczył ile faktycznie toto wystawało w górę. dumapolski: viewtopic.php?t=2710&postdays=0&postorder=asc&start=30 http://www.toadmanstankpictures.com/crusader_mkiii_aa.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Szykowanie scenki, przymiarki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Ja już widzę, że to będzie bardzo klimatyczna winetka ( diorama). Kibicuję jak zwykle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Ta figurka to Niemiec? Jeśli tak to go zostaw bez głowy. I tak przegrał. Ogólnie fajna scenka. Gdzie kupiłeś ten chodnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Zakupione w sklepie modelarskim, stacjonarnym, w Wawie. Kolejna korekta skrzyni, km naprowadzający otrzymał lufę z igły lekarskiej, zróżnicowanie gruzowiska Będzie trochę malowania.....0_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Ależ burdel na tej ulicy. Faktycznie, trochę na malowanie zejdzie. A z obowiązku - pamiętaj, że max. szerokość zdjęć na forum to 800 pikseli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Co się stało z dużą skrzynią? Taki bałagan to mogli zrobić tylko alianci po bombardowaniu Cean. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Fajny ten burdel. I widzę, że pan na pierwszej fotce ma przestrzał na plerach Jestem ciekaw malowania tego bajzlu, czymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Tak patrzę na tą scenkę... Jak bym swój warsztat widział, tylko model lepszy, niż u mnie, i nie mam tam materiałów budowlanych, tylko części itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Hmm, cóż będę wklejał tylko te, które mają te wartości. Zatem z czterech...jedno: Podmalowałem bazowo ruinkę, od pstrokaciłem śmietnik(jakby czyściej się zrobiło...). Teraz muszę wykonać zaprawę między cegłami i pomalować dachówki. Przeraża mnie trochę ogrom prac..ale jakoś powoli dobrnę do finału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Z tego co widzę we wszystkich twoich tematach to rewelacyjnie dobierasz kolory i dlatego to wszystko wygląda tak dobrze, czekam na pojazd bo mam nadzieję ,że będzie utyrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Hmm, cóż będę wklejał tylko te, które mają te wartości. Maładiec ;) chociaż ja bym się nie wzdrygnął gdybyś i te bezwartościowe wklejał... Pozdrowionka! PS Owszem, wiem, że dobrniesz do finalu, ale ja chciałbym zobaczyć całość warstatu I gdzie ten pan , co to na fotce z 18.8.10 widnieje bezgłowy i wskazujący? Cóż to za firma? Jeśli niepotrzebny, to się zdzwońmy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 cloner16, ładnie..ale i pstrokato - cegły już zgubiły pomarańcz, poszedłem mocniej w czerwień. Posiedziałem nad brukiem,płotkiem - widać już światełko w tunelu(choć nadal odległe ) LordDisneyland, jeśli masz niedosyt..zerknij na inne fora, bądź na mój blog - tam nie muszę "dodatkowo" okrawać zdjęć ( nie, to nie protest, to moje lenistwo :| ) Jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć..znajdzie na pewno ;) A figurka....zdjęta, obrabia się. Firma Dougs Originals( jak dobrze pamiętam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Tak też uczynię , dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi