Skocz do zawartości

Crusader III AA Mk III Italeri 1:35

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Rafał, ta ruina to kościół, więc myślałeś nad wstawieniem kawałków popękanych kolorowych witraży w okna? Dodało by fajnego efektu, jakieś barwy typu czerwone, niebieskie, fioletowe, żółte. Po za tym jak zawsze prace idą super

Najbardziej podoba mi się urwana rynna i zielone naloty w dolnych częściach ściny

Użyłem trzech kolorów.

Czarny, czerwony i żółty.

Czarny + czerwony, czerwony, czerwony plus żółty.

Mieszane podczas malowania, na "oko"

Później zapuszczenie "zaprawy", na końcu olejami naleciałości w przewidzianych miejscach.

Tomek, nie będzie witraży...po takich bombardmentach jakie otrzymywali szwabistisie...wątpliwe, aby się ostał.

Będę się starał, by model wraz z figurkami nie zginał jakościowo wobec dotychczasowej pracy, życie zweryfikuje czy aby nie za pewien siebie jestem...ale od czego mamy cleanlux

Dzięki koledzy.

Model otrzymał "farbo chwytajke" dalej zwany podkładem.

Zmieniłem odcienie kanistrów.

DSCF7251.jpg

DSCF7249.jpg

DSCF7244.jpg

DSCF7243.jpg

O widzę że Administracja cosik pomieszała w forum, nic nie tnę a foteczki się same ładnie układają na stronce, super(dla leni)

Oj nic nie pomieszała Administracja, tylko pewnie Ci się przeglądarka zaktualizowała i sama zmniejsza zdjęcia. I tak pełen rozmiar musi zostać wczytany na forum. Dlatego zalecam te 800 px ;)

Piękny magazynek, jakość fotograficzna.

Dzięki.

Maznąłem czołg, delikatnie cieniując.

Ruinka nie jest wycieniowana w CM...więc sam czołg w tym stylu wyglądałby dziwnie, delikatnie zróżnicowałem kolory i przed łoszami ma się on tak:

DSCF7266.jpg

DSCF7265.jpg

DSCF7262.jpg

DSCF7253.jpg

I pasowanko czy nie zgasić...jest chyba ok, łosz mi przyciemni przejścia:

DSCF7276.jpg

DSCF7270.jpg

Wszystko wygląda świetnie, szczególnie malowanie pojazdu i budynek, jednakże jeśli chodzi o figurki, to radziłbym usunąć z rękawów brytyjskie oznaczenia stopni, a webbing (oporządzenie) pomalować na kolor piaskowy, gdyż blancowany (zielonkawy) webbing, który mają na sobie Felek i Miecio był w PSZ rzadkością.

Tyle ode mnie. Czekam niecierpliwie na efekt końcowy

Pozdrawiam

Kornik