przemekgksw3 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Ten mostek to może czarną przetrzyj, trochę zielonego tez możesz dodać, będzie na zmurszałe wyglądało, no i będzie powód przez który dziura się zrobiła, chociaż skoro armia czerwona przez niego przeszłą, to i w nowym może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Przemek, nie chce przesadzać z ciemnymi kolorami... Dechy raczej zostaną takie jakie są, miejscami lekkie poprawki powprowadzam, kolorystycznie jeszcze dopasuję do całości drogi dzięki pastelom, zielono będzie koło rur bo tam będzie woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Kacper, na prośbę jest i słońce i fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Mi się podoba Tą trawę to oczywiście przyciemnisz jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Możesz pokazać więcej fotek t-34, malowanie wygląda super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Dzięki za zbliżonka, teren wygląda elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Super Ci to wychodzi! Oczywiście planujesz pokazać się w Krotoszynie? Chciałbym to zobaczyć na żywo . Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Rafał, fotki T-34 wstawię oczywiście ale na razie walczę z podwoziem. Marcin, nie wiem czy się wyrobię do Krotoszyna z tym gigantem, tak czy siak na pewno wpadnę, chociaż pooglądać. Tymczasem mała aktualizacja na podstawce: Na wierzch jak widać przyklejam miejscami mniejsze kamyczki, by pozakrywać te większe, dojdzie jeszcze trochę chaszczy, piachu, kurzu, olei i parę śmieci... No i rzecz jasna kozioł oporowy i same szyny (firma RPM) Co do kozła oporowego to jeszcze się zastanawiam jaki, drewniany czy betonowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Wybrałem drewnianego, coś w tym stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Fajnie Ci to tu idzie. Jakimi odcieniami malowałeś glebe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzelec Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Mała uwaga do zestawu RPM z torami, podkłady są za krótkie o sporo- niż w skali powinny być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Fajnie Ci to tu idzie. Jakimi odcieniami malowałeś glebę? Glebę psiknąłem pectrą całą na czarno i miejscami na brąz, następnie nakładałem rozcieńczone olejne Van Gogh - kolory Raw sienna, Burnt sienna i Vandyke Brown. Mała uwaga do zestawu RPM z torami, podkłady są za krótkie o sporo- niż w skali powinny być Podkłady robiłem samemu z balsy, porobiłem odrobinę dłuższe niż plastikowe zestawowe ale nie wiem czy wystarczająco, być może te moje są również trochę krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Wygląda bardzo realistycznie, świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Wyszły dobrze, możesz je ciut skalpelem zmasakrować, podkłady często są popękane i lekko obdarte na krawędziach. Będzie fajnie wyglądać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Kolejna walka z olejami i ze zdjęciami. ISU odrobinę zużyty dostał miejscami przyciemnienia. Idealny wstęp do dalszych prac. W ruch pójdą ciemne i rdzawe zacieki. Miejscami przejścia są zbyt ostre więc i to pójdzie do poprawki. Zastanawiałem się też nad białymi pasami na górnej płycie bo takowe też istniały ale ostatecznie zrezygnowałem. Jak to często u mnie bywa i ISU malowany pędzlem, aero mi szwankuje po ostatnich zabawach z barwieniem ziemi :( Fotki na dziś: Kolor zielony wyszedł na zdjęciach inaczej niż jest naprawdę. Normalnie jest jak w T-34. Do scenki powrócę za tydzień, jutro jadę wypocząć PS. Podkłady pociachane skalpelem ale już fotki nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Jeszcze przed wyjazdem, dwie ostatnie fotki pstryknąłem bo jest okazja - słoneczko akurat wyszło, naturalnie bez fleszy i innych pierdół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Zastanawiałem się też nad białymi pasami na górnej płycie bo takowe też istniały ale ostatecznie zrezygnowałem. Wydaje mi się jednak że powinny być, to miało być przecież oznaczenie dla własnego lotnictwa i chyba pomalowano tak wszystkie pojazdy, ale jeśli posiadasz jakąś dokumentacje tego to ok, i tak raczej już było by za późno żeby to przemalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 i tak raczej już było by za późno żeby to przemalować Oj Przemku i tu jesteś w błędzie, nigdy nie jest za późno by coś domalować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Oj Przemku i tu jesteś w błędzie, nigdy nie jest za późno by coś domalować... To jak mówisz że dało by radę to może pyknij te paseczki na górze ,chociaż równie dobrze może ich nie być, mogło krasnoarmiejcom farby zbraknąć a już jechać trzeba był, chociaż wydaje mi się że te na górze ważniejsze były, ale rób jak uważasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Przejże jeszcze jakieś fotki archiwalne i się zastanowię nad górną płytą. Tym czasem wklejam fotkę sklejonego już Bantama BRC wraz z załogą Szyby i światła dostanie na końcu. Manekiny potrzebuję miejscami szpachli. I tu mam pytanko, malować go na ciemniejszy odcień niż ten który dostały pojazdy gąsienicowe? Czy tak samo? Osobiście mi się wydaję że powinien wpadać lekko w khaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Fajnie się ten samochodzik wkomponuje w scenkę Z tym malowaniem to chyba całkiem niezły pomysł, urozmaici trochę kolorystycznie monotonną scenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Chyba znalazłem fotkę bez pasów na górnej płycie, ja przynajmniej ich tam nie dostrzegam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Chyba znalazłem fotkę bez pasów na górnej płycie, ja przynajmniej ich tam nie dostrzegam: Tutaj rzeczywiście może nie być, chociaż zastanawiający jest ten biały element przed włązem, ciężko powiedzieć czy przebiegał przez niego biały pasek czy to tylko odbicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Chyba znalazłem fotkę bez pasów na górnej płycie, ja przynajmniej ich tam nie dostrzegam: Tutaj rzeczywiście może nie być, chociaż zastanawiający jest ten biały element przed włązem, ciężko powiedzieć czy przebiegał przez niego biały pasek czy to tylko odbicie Jest to jak dla mnie biały wizjer to jest to coś pomiędzy włazami Pozdrawiam Jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Tak to jest biały wizjer, ale nie mogę dopatrzeć się innych fragmentów górnej płyty pomalowanych na biało. Czasami też biały pas zaczynał się dopiero od jarzma, a tu w ogóle nic nie ma... Wykorzystując ostatnie promienie słońca wklejam dwie fotki teciaka. Kółka w takiej kolejności już wklejone i pomalowane. Kolor gumy się zakurzy to nie będzie tak się świecił. Stalowe przejechałem oczywiście gun metalem. Za kółkami widoczny lekki syfek ziemi. Nie chciałem błocić bo sensu nie widzę. Przepraszam za ten krajobraz w tle ale nie miałem jak inaczej zrobić fotek, słońce już zachodzi za budynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi