tomeka6 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Dbalosc o szczegoly pierwsza klasa, tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2012 Witam. Na początek dziękuje za miłe słowa. Trzeba coś pokazać bo zaraz powiecie że o modelu zapomniałem . Ale jak pisałem wcześniej, powoli do przodu. Naprawa wcześniej zepsutej felgi: Kolejne zmiany, zrobiłem od nowa podłogę w sleeper: Stara: Nowa: Kolejne prace nad zawieszeniem naczepy: Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Wygląda to wszystko mega profesjonalnie i wygląda coraz groźniej;] Jestem spokojny o efekt końcowy. Świetna podłoga. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Chociaż powoli, ale ważne, że do przodu! Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Mogłeś skrócić piasty jak już się bawiłeś w rozcinanie... Nie wydaje Wam się, że we WSZYSTKICH italerkach są o wiele za długie? Ja w moim pierwszym modelu tej firmy od razu to poprawiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2012 pmroczko, MartiniOCP dziękuje za miłe słowa. maciol Piast nie skracałem bo mi nie przeszkadzają, poza tym przerabiałem tylko jedną felgę. Ale fakt faktem są za długie o przynajmniej 2mm. Prace trwają, ale przeraża mnie malowanie kabiny i sleepera (nie bardzo mam warunki), dlatego pracuję nad zawieszeniem naczepy, może jutro stanie już na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 A tak na dzień dzisiejszy wygląda rama naczepy, ale najpierw to co chciałem uzyskać: A tak wygląda u mnie (nie wzorowałem się konkretnie na tych zdjęciach, ma być podobne): A tutaj mała przymiarka, żeby wyobrazić sobie gabaryty : Miłego oglądania, mile widziane rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 W porównaniu do zdjęć oryginału poduszki są chyba w złym miejscu. U Ciebie jest większa przerwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 Tak jak pisałem nie są idealne, zacząłem robić ramie i poduchy zanim znalazłem lepsze foty, stąd te różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 wygląda OK będziesz brudzenie robił tego zawieszenia jak na obrazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Dzięki za odpowiedz, czy brudzenie będzie jak ze zdjęcia? chyba nie, moje umiejętności raczej nie są zbyt duże, skupie się żeby było równo pomalowane i nie było widać kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 No wiesz, zawsze można spróbować, jakby co jest DOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Zobaczymy może pokuszę się na małe co nieco , aczkolwiek wolałbym nie używać DOTA. Swoją drogą dzisiaj pomalowałem zderzak i baki, jak wyschnie to pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 Witam znowu po dłuższym czasie. A więc najpierw się pożalę że miałem wypadek z kabiną i sleeperem. A dokładnie jak wracały do domu do poprawek po bezbarwnym spadły z 2 piętra i niestety ucierpiały i to solidnie. Efekt pęknięcia w miejscach najtrudniejszych do obróbki. No ale po 2 latach nie poddam się i to naprawię, chyba. Teraz lepsze nowiny, parę rzeczy zostało zrobionych, to znaczy końcowy efekt zderzaka, który był robiony od podstaw: To co miało być na początku: to co wyskrobałem później: Postanowiłem zmienić także fotele, przerobione na 3 części, zaklejony tył (swoją drogą chyba nieoryginalne ale takie też spotkałem): I taki mały dodatek nity na osłonach: W najbliższych dniach (teraz już na pewno w najbliższych dniach) postaram się wrzucić trochę chromowanych części i nowe tylne lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Taka dbałość o szczegóły, 2 lata klejenia i takie fotele. Skopałeś połączenie siedziska z oparciem. Myślę że masz zdjęcia jak to powinno poprawnie wyglądać. Pokażę jak to ja robiłem i kilka zdjęć innych foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 18 Lipca 2012 Autor Share Napisano 18 Lipca 2012 Na zdjęciach jest przerwa pomiędzy siedziskiem a oparciem, ale do dlatego że nie jest wklejone na stałe. Docelowo nie będzie przerwy. Oparcie będzie stykać się z siedziskiem jak tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Nie chodzi o przerwę, ale o 2 wygięte pręty tworzące ramą łączącą siedzisko z oparciem. Powinny być szerzej, praktycznie przy krawędzi oparcia i siedziska. Po drugie dolna część tej ramy nie wchodzi w środek siedziska, tylko pod nie. Siedzisko jest montowane na tej ramie. No, a trzy to zagłówki, chyba niepotrzebnie je oddzielałeś od oparcia, chyba że masz kwity na to. A jak już rozdzieliłeś to rurki je łączące są za grube. Widać że są tej samej grubości co wspomniana wcześniej rama, a ich średnica mogłaby być spokojnie 4 razy mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 18 Lipca 2012 Autor Share Napisano 18 Lipca 2012 Ja wiem o co ci chodziło, w siedzeniach jakie były montowane w 377 nie było widocznej ramy. Siedzisko z oparciem było łączone tak jak tutaj: I tutaj widać ze oparcie jest nad siedziskiem, u mnie te druciki miały pełnić rolę połączenia 2 części, które nie będą widoczne. Zagłówki masz rację to fikcja autora (czyli moja), w petku 377 niebyły oddzielone, ale po prostu tak mi się spodobały. Grubość poprawie, a dokładnie odchudzę. Na zdjęciach trochę niefortunnie to wygląda, wieczorem pokarze o co mi chodzi. Dzięki za rady i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 18 Lipca 2012 Autor Share Napisano 18 Lipca 2012 copycat wjechałeś mi na ambicje teraz, Druty usunięte, dziury łatane, zagłówek wraca na swoje miejsce. Na dodatek zacząłem robić nową podstawę na fotele. Mam nadzieje że wyjdzie mi to na dobre. A teraz parę drobiazgów: Amortyzatory które trafią do naczepy (amorki od podstaw, jeszcze dojdzie wash): Pomalowane światła. Do migaczy dorobiłem coś co ma imitować żarówkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Fajnie to wszystko wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 23 Września 2014 Autor Share Napisano 23 Września 2014 Temat niestety nie doczeka się galerii. Kabiny uległy zniszczeniu więc już nawet niema mowy o dokończeniu. Zapraszam na giełde. Może komuś się przyda całość lub część. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi