Mark666 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Tyle już tu było tych Mańków, że nie wiem czy dorzucać kolejnego ? . A niech tam , będzie do kolekcji. Rozpoczęty jakiś czas temu i przerwany ( H.D. WLA) a teraz wracam do niego. Malowanie niekonwencjonalne. A oto dotychczasowy postęp prac. Może dobrze nie widać ale to co jest zakreślone flamastrem ma być malowane alkladem Chrom. Roboty jeszcze duuuużo , ale w miarę postępu będą aktualki. Docelowy kolor kabiny to : czarny albo zwykły połysk + lakier bezb. albo czarny metalic . Wnętrze kabiny-- biały połysk, pulpit biały mat, leżanka i ścianka do której jest przymocowana-- bardzo jasny szary. Podłoga-- ciemny szary. Fotele-- biała skóra albo biały welur ( przydał by się biały flok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Wszystko fajnie wygląda,ale... kolor tego silnika jakiś taki nie ciekawy,poza tym wszystko oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Malowanie, przyznam niecodzienne . Tylko nie zrób takiego byka jak inni robią i pomaluj wkłady przednich lamp na czarno . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Malowanie, przyznam niecodzienne . Tylko nie zrób takiego byka jak inni robią i pomaluj wkłady przednich lamp na czarno . Pozdrawiam Cały dolny pas jest już po alkladzie, więc czy chciał czy nie wszystko będzie jak w książce napisano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Ciekawy kolor wybrales na silnik i musze powiedziec, ze bardzo mi sie on podoba. Mam nadzieje, ze dodasz troche szczegolow jak np. malowanie filtra oleju na inny kolor no i jedna jeszcze rzecz, ktora sie rzuca w oczy - kolektor wydechowy w rzeczywistosci nigdy nie jest malowany. Sugeruje pociagnac go jakas farbka w odcieniu stalowym, albo "pordzewic". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Ciekawy kolor wybrales na silnik i musze powiedziec, ze bardzo mi sie on podoba. Mam nadzieje, ze dodasz troche szczegolow jak np. malowanie filtra oleju na inny kolor no i jedna jeszcze rzecz, ktora sie rzuca w oczy - kolektor wydechowy w rzeczywistosci nigdy nie jest malowany. Sugeruje pociagnac go jakas farbka w odcieniu stalowym, albo "pordzewic". Oczywiście, to jest dopiero sam blok, jakiś osprzęt jeszcze będzie , może nawet przewody paliwowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Mała aktualizacja. Wszystkie części w czarnym podkładzie otrzymały kolor chrome. Kasta po uzupełnieniu w spojler jest po kolejnej warstwie podkładu. Rama po malowaniu docelowym kolorem. Przede mną poprawki, okablowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Mała aktualizacja. Wszystkie części w czarnym podkładzie otrzymały kolor chrome. Jaka to marka tego spreiu?, odcień? Wygląda na ładnie pomalowane, ale zdjęcie jest zrobione z dużej odległości ciężko ocenić. Okablowanie wzorujesz się na jakiś zdjęciach? Następnym razem, porób fotki ze zbliżeniami i szczegółami ramy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Mała aktualizacja. Wszystkie części w czarnym podkładzie otrzymały kolor chrome. Jaka to marka tego spreiu?, odcień? Wygląda na ładnie pomalowane, ale zdjęcie jest zrobione z dużej odległości ciężko ocenić. Okablowanie wzorujesz się na jakiś zdjęciach? Przecież Mark666 napisał Alclad Chrome. Nie jest to sprej. A co masz na myśli pisząc okablowanie, skoro nigdzie nie ma kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Przede mną poprawki, okablowanie Przecież Mark666 napisał, że będzie robił okablowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Tak to wiem, ale irizar napisał to tak jakby już było zrobione. Przynajmniej ja to tak odebrałem - jakby pytał czy przy okablowywaniu ramy wzorował się na jakichś fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Kolega Bartek.X mnie wyprzedził. Źle to z formułowałem, dokładnie tak jak pisze Trucknology ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Lipca 2010 Autor Share Napisano 30 Lipca 2010 Mała aktualizacja. Wszystkie części w czarnym podkładzie otrzymały kolor chrome. Jaka to marka tego spreiu?, odcień? Wygląda na ładnie pomalowane, ale zdjęcie jest zrobione z dużej odległości ciężko ocenić. Okablowanie wzorujesz się na jakiś zdjęciach? Następnym razem, porób fotki ze zbliżeniami i szczegółami ramy Pozdrawiam. http://www.jadarhobby.pl/alclad-chrome-lexan-butelka-30ml-p-15338.html?osCsid=0f1d08628fc0235ed861b4891e1f79db To jest ten Chrome Silver. Na razie nie mam jakiś konkretnych schematów na okablowanie , ale coś wymyślę i będą zbliżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Mała aktualizacja. Podwozie nabiera kształtów. Jeszcze instalacja elektryczna, tylna obudowa którą musiałem poprawić przez swoje niedopatrzenie. Kabina wreszcie zaczęła mieć połysk, jeszcze 2-3 warstwy clearu i zacznę montaż zespołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Wygląda to bardzo ciekawie, mam pytanko - z czego przewody i jakiej grubości? Podoba mi się to połączenie kolorków Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Mam prosbe moglbys zrobic zdjecie silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Wygląda to bardzo ciekawie, mam pytanko - z czego przewody i jakiej grubości? Podoba mi się to połączenie kolorków Pozdrawiam Messer Przewody to jakieś głośnikowe kable kupowane w elektronicznym sklepie ale nie wykorzystane. Grubość to prawie 1mm może ciut za grube ale takie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Mam prosbe moglbys zrobic zdjecie silnika?? Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Dzieki:) Mam ale co do turbo, mogles jej zimnej czesci nie przyrdzewiac tak samo jak ciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Dzieki:)Mam ale co do turbo, mogles jej zimnej czesci nie przyrdzewiac tak samo jak ciepla. Dokładnie, zimna turbina nie rdzewieje tak jak ciepła. Brakuje mi pomalowanych obejm na przewodach gumowych, a tak to silnik jak i reszta wygląda cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Dzieki:)Mam ale co do turbo, mogles jej zimnej czesci nie przyrdzewiac tak samo jak ciepla. Dokładnie, zimna turbina nie rdzewieje tak jak ciepła. Brakuje mi pomalowanych obejm na przewodach gumowych, a tak to silnik jak i reszta wygląda cacy Dziękuję Andrzeju, ale jeszcze mi do Ciebie daleko Ten niuans można jeszcze zmienić ( turbina i opaski) Ja jestem tylko trolejbusiarzem i cięzarówki są mi troszkę nieznane, patrząc z boku na turbinę --która jest zimna prawa czy lewa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 która jest zimna prawa czy lewa ? Zimna będzie ta po prawej A co do reszty prac, to powiem ze mi się podoba. Czekam tylko na jakąś grubszą przymiarkę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2010 która jest zimna prawa czy lewa ? Zimna będzie ta po prawej A co do reszty prac, to powiem ze mi się podoba. Czekam tylko na jakąś grubszą przymiarkę. Pozdrawiam. Schnie mi na razie kabina i to trzyma wszystko. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Kabina po lakierze bezbarwnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Ciemność, ciemność widzę Musisz odczekać do jutra i w tedy porobić fotki, bo teraz lampa skutecznie uniemożliwia jaką kolwiek dogłębszą ocenę jakości lakieru Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi