hubert72 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam ! Koledzy chciałem się podzielić z wami bardzo dobrą (bądź niedobrą ) informacją .Otóż dowiedziałem się od tolo , żę we Wrześniu trafią do seryjnej sprzedaży(to znaczy chyba tylko u producenta ) Rosomaki w następujących wersjach : -*wersja podstawowa -*wersja afgańska opancerzona -$wersja afgańska opancerzona + siatki -*wersja afgańska z OSS-D -$wersja afgańska z OSS-D + siatki -$wersja bazowa -$miotacz min -*wersja medyczna przejściowa -*wersja medyczna opancerzona -$wersja medyczna opancerzona + siatka -$wersja ze 120mm moździerzem -$pojazd dowodzenia Znakiem * zaznaczyłem modele które są już na stronie producenta Cena każdego z zestawów (prócz wersji z siatkami) to 150zł w wersji do samodzielnego złożenia .Znakiem $ oznaczyłem zapowiedzi Zamówienia ponoć można składać już ale głowy sciąć nie dam Modele będą opakowane w pudełka a nie jak dotychczas w wor. strunowe W zestawie : żywica ,fototrawienia,gumowe koła ,metalowa lufka,metalowe ośki i chyba kalki (bynajmniej ja miałem w zestawie z wierzą ) Model w wersji podstawowej już popełniłem składało się dobrze ale jednak z małymi minusami Z zapowiedzianych modeli nie wiem ile powstanie , dzielę się z wami informacjami , które dostałem od producenta . NIe jest to żadna reklama producneta .Jak wyżej: podzieliłem się (chodź nie musiałem ) informacji z własnej nie przymuszonej woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam Można gdzieś zobaczyć wypraski ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Witaj! Zestaw jest żywiczny .Nie ma wyprasek tylko żywiczne klocki JEśli chcesz to poszperaj na stronie TOLOLOKO - jest tam ich oferta i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 what the [...] is miotacz min ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 "miotacz min" to moździerz - jeśli ktoś woli go tak nazywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Więc czym jest wersja ze 120 mm moździerzem automatycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Peter wyedytuj "wyrazy" ze swojego posta. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Więc czym jest wersja ze 120 mm moździerzem automatycznym Peter napisałem tak jak to dostałem w mailu od TOLOLOKO: -Rosomak KTO z miotaczem min -Rosomak KTO ze 120 mm moździerzem Jak coś nie halo (patrz nie zrozumiane) służę Tobie wykazem w Excelu który otrzymałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 A kiedy w skali 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 bardzo korzystna cena jak na model w skali 1/72, nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 bardzo korzystna cena jak na model w skali 1/72, nie ma co Cześć, już temat cen zestawów tololoko wałkowaliśmy. Nie zapominaj, że w zestawie masz podobno (bo nie widziałem osobiście): żywice, części fototrawione, metalową lufę i gumowe oponki. Moim zdaniem cenowo tragedii nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 I kalki tez sa, przynajmniej w tym co mam a lufa jest odlewana z mosiadzu. Jako duzy minus (nie tylko u nich) uwazam gumowe opony. Z przerazeniem stwierdzilem to na mych samolotach (I WS). Po ok. 10 latach wszystkie popekaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Więc czym jest wersja ze 120 mm moździerzem automatycznym Peter napisałem tak jak to dostałem w mailu od TOLOLOKO: -Rosomak KTO z miotaczem min -Rosomak KTO ze 120 mm moździerzem Jak coś nie halo (patrz nie zrozumiane) służę Tobie wykazem w Excelu który otrzymałem Nie mam pretensji do ciebie, w sumie do nikogo nie mam, tak sobie zapytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 7 Września 2010 Autor Share Napisano 7 Września 2010 Kuszą mnie szczególnie ostatnie cztery pozycje http://tololoko.pl/katalog-militarny/7.html Myślę , że jutro wykonam telefon do tolo i ew. dam znać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Ale jak go zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 Te są jeszcze chyba nie dostępne .Ale jak chcesz zamówić podstawową wersję bądź afgańską to mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 A oni mi przyślą złożonego to w mail trzeba napisać ,że chce siew częściach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 Złóż mailowo zamówienie na wersję do samodzielnego złożenia . JA tak robiłem i nie było żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Dobra a żywica to kiepska czy nadaje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 Na przyszłość to takie pytania wal na pw Nie będziemy śmiecić Jeśli zaczynasz zabawę z żywicą to nie polecam na początek drogiego modelu -jak dla mnie jakość dobra aczkolwiek z małymi minusami Wszystko opisane na 1 stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 A ja właśnie zaczynam przygode z żywicą to może zacząć od słupków z Miga na dioramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Myślę, że byłoby dobrze, gdybyś przed rozpoczęciem przygody z żywicą przeżył przygodę z czystym sklejeniem plastikowego modelu, a potem przygodę z równym pomalowaniem tegoż modelu. Świat stanął na głowie - 11-letni dzieciak nie umiejący skleić dobrze dwóch części ze sobą myśli o żywicy, blaszkach fototrawionych, ba - nawet o odlewanie z żywicy już pytał... Może i dobrze, że chce poszerzać warsztat, ale niech to się odbywa jakoś z głową. A póki co kolega ludl... przepraszam - August, jest niestety największym spamerem tego forum Przepraszam za off-topic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 a te honkery i stary u nich na stronie to są już dostępne? I jaka to skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Sprawdziłem - 1:87 i są w cenniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Kubisz ale z tym Polskim M1025 to w połowie 2011 albo początek 2012 Bo teraz to porobię tych Amerykańskich Humvee od Italeri i Academy I parę innych pudełkowców(Btr,Gwoździk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi