Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Koledzy chciałem się podzielić z wami bardzo dobrą (bądź niedobrą ) informacją .Otóż dowiedziałem się od tolo , żę we Wrześniu trafią do seryjnej sprzedaży(to znaczy chyba tylko u producenta ) Rosomaki w następujących wersjach :

-*wersja podstawowa

-*wersja afgańska opancerzona

-$wersja afgańska opancerzona + siatki

-*wersja afgańska z OSS-D

-$wersja afgańska z OSS-D + siatki

-$wersja bazowa

-$miotacz min

-*wersja medyczna przejściowa

-*wersja medyczna opancerzona

-$wersja medyczna opancerzona + siatka

-$wersja ze 120mm moździerzem

-$pojazd dowodzenia

Znakiem * zaznaczyłem modele które są już na stronie producenta

Cena każdego z zestawów (prócz wersji z siatkami) to 150zł w wersji do samodzielnego złożenia .Znakiem $ oznaczyłem zapowiedzi

Zamówienia ponoć można składać już ale głowy sciąć nie dam

Modele będą opakowane w pudełka a nie jak dotychczas w wor. strunowe

W zestawie : żywica ,fototrawienia,gumowe koła ,metalowa lufka,metalowe ośki i chyba kalki (bynajmniej ja miałem w zestawie z wierzą ) Model w wersji podstawowej już popełniłem składało się dobrze ale jednak z małymi minusami

Z zapowiedzianych modeli nie wiem ile powstanie , dzielę się z wami informacjami , które dostałem od producenta . NIe jest to żadna reklama producneta .Jak wyżej: podzieliłem się (chodź nie musiałem ) informacji z własnej nie przymuszonej woli

Napisano

Witaj!

Zestaw jest żywiczny .Nie ma wyprasek tylko żywiczne klocki JEśli chcesz to poszperaj na stronie TOLOLOKO - jest tam ich oferta i zdjęcia

Napisano
Więc czym jest wersja ze 120 mm moździerzem automatycznym

Peter napisałem tak jak to dostałem w mailu od TOLOLOKO:

-Rosomak KTO z miotaczem min

-Rosomak KTO ze 120 mm moździerzem

Jak coś nie halo (patrz nie zrozumiane) służę Tobie wykazem w Excelu który otrzymałem

Napisano
bardzo korzystna cena jak na model w skali 1/72, nie ma co

Cześć,

już temat cen zestawów tololoko wałkowaliśmy. Nie zapominaj, że w zestawie masz podobno (bo nie widziałem osobiście): żywice, części fototrawione, metalową lufę i gumowe oponki. Moim zdaniem cenowo tragedii nie ma.

Pozdrawiam

Napisano

I kalki tez sa, przynajmniej w tym co mam a lufa jest odlewana z mosiadzu.

Jako duzy minus (nie tylko u nich) uwazam gumowe opony.

Z przerazeniem stwierdzilem to na mych samolotach (I WS). Po ok. 10 latach wszystkie popekaly.

Napisano
Więc czym jest wersja ze 120 mm moździerzem automatycznym

Peter napisałem tak jak to dostałem w mailu od TOLOLOKO:

-Rosomak KTO z miotaczem min

-Rosomak KTO ze 120 mm moździerzem

Jak coś nie halo (patrz nie zrozumiane) służę Tobie wykazem w Excelu który otrzymałem

Nie mam pretensji do ciebie, w sumie do nikogo nie mam, tak sobie zapytałem

• 4 weeks later...
Napisano

Na przyszłość to takie pytania wal na pw Nie będziemy śmiecić

Jeśli zaczynasz zabawę z żywicą to nie polecam na początek drogiego modelu -jak dla mnie jakość dobra aczkolwiek z małymi minusami

Wszystko opisane na 1 stronie

Napisano

Myślę, że byłoby dobrze, gdybyś przed rozpoczęciem przygody z żywicą przeżył przygodę z czystym sklejeniem plastikowego modelu, a potem przygodę z równym pomalowaniem tegoż modelu. Świat stanął na głowie - 11-letni dzieciak nie umiejący skleić dobrze dwóch części ze sobą myśli o żywicy, blaszkach fototrawionych, ba - nawet o odlewanie z żywicy już pytał... Może i dobrze, że chce poszerzać warsztat, ale niech to się odbywa jakoś z głową. A póki co kolega ludl... przepraszam - August, jest niestety największym spamerem tego forum

Przepraszam za off-topic.

Napisano

Kubisz ale z tym Polskim M1025 to w połowie 2011 albo początek 2012

Bo teraz to porobię tych Amerykańskich Humvee od Italeri i Academy I parę innych pudełkowców(Btr,Gwoździk)