skell Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Fajnie wyglądają banery na pokładzie, ale żeby nie było za słodko - moim zdaniem proporcje swastyk są do poprawy. Witaj w świecie drobnicy ;-) Pozdrawiam Skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Civic_PL Napisano 20 Października 2010 Autor Share Napisano 20 Października 2010 yy poprawa proporcji ? chodzi ci o sam czarny znak tak ? ze niesystematyczne ksztalty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Myślę, że raczej chodzi o to, że hakenkrojce są za małe... I chyba przesunięte, jeśli dobrze widzę... pozdrawiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Moim zdaniem, na podstawie zdjęć Twego modelu, dziobowa swastyka jest niesymetryczna i jak napisał Forest swastyki są za małe w stosunku do białych okręgów. Oczywiście to Twój model i Ty masz fun z budowy, ale skoro się dzielisz swoją pracą możesz liczyć na uwagi, a co z nimi zrobisz - Twoja sprawa. Powtarzam to co pisałem już wielokrotnie, najważniejsze by model podobał się autorowi, a nie opini publicznej ;-) Pozdrawiam skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Zawsze mnie zastanawiało, czemu Niemcy dawali na okrętach swastyki pod kątem 90 stopni, skoro narodowa flaga itp były pod kątem 45 stopni ;] Ale fakt swastyka jest zdecydowanie za mała ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 No jest zdecydowanie za mała, niesymetryczna, a do tego na tle tego całkiem przyzwoitego pokładu wygląda bardziej jak położona flaga. Przepraszam za tak radykalną krytykę ale przy tej skali dobrze by było gdyby malowanie było zgodne ze stanem rzeczywistym. Tak jak koledzy powiedzieli - ważne że Tobie się podoba . Pozdrawiam i życzę powodzenia Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Civic_PL Napisano 21 Października 2010 Autor Share Napisano 21 Października 2010 dzieki szystkim za te uwagi postaram się coś z tym zrobic , ale to moze skutek tego ze jestem kaleką :P postaram się to poprawic ! THX Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Civic_PL Napisano 23 Października 2010 Autor Share Napisano 23 Października 2010 kolejne prace z drobnicą :P pracuje nad kolejnymi etapami systematycznie postaram sie pokazywac co nie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Civic_PL Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Witam wszystkich po przerwie a raczej niedyspozycji technicznej , musialem oddac szwagrowi aparat :P , ale powiem ze się nie obijalem i za kilka dni pokaze co nabroiłem dodam ze planuje do konca roku ukonczyć owy pancernik jutro bede mial aparat, czyli w sobote najpuzniej w niedziele bede walil fotki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Civic_PL Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 No i tak jak obiecałem że pokażę co nabroiłem , oto dość spory "upload" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 WOW! Ale zaszalałeś! Widać niedługo wielki finish! Tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Oż w merde..... Przy Twoim Bismarcku mój wygląda jak rozgrzebana sterta gruzu Podzielam zdanie skell-a. Widać już wielki finish.... Bardzo ładnie się całość prezentuje. Nie obijałeś się Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Listopada 2010 Super Moderator Share Napisano 12 Listopada 2010 Matko... znowu ten "fotosik" na którym mi sie zdjęcia nie otwierają... FOTOSIK???? Powinni tego zabronić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Civic_PL Napisano 16 Listopada 2010 Autor Share Napisano 16 Listopada 2010 THX wszysatkim za kibicowanie :P , tak macie racje niebawem finish no ale jeszcze jest tej dlubaniny , aa fotosik tak wlasnie skonczyl mi sie limit 100 zdjec znacie jakiegos free hosta zeby pakowac zdjecia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 znacie jakiegos free hosta zeby pakowac zdjecia ? photobucket.com Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Listopada 2010 Super Moderator Share Napisano 16 Listopada 2010 fotosik tak wlasnie skonczyl mi sie limit 100 zdjecI bardzo dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Civic_PL Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2010 Witam panowie mam dobre wieści moja bestia jest ukonczona w 99% zostało mi tylko przewlec zyłke do okoła burt i kilka wzmocnień burtowych z fototrawionek , ale jest tez zła wieść nie mam aparatu do zrobienia fotke szwagier pojechał w góry i zabrał aparat wiec potrzymam was troche w napieciu zdradze jedynie to ze model prezentuje sie Imponująco , proszę o cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 To czekamy na fotki jak najszybciej. Model wygląda już na poprzednich fotkach imponująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Civic_PL Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2010 No witam z dumą mogę powiedzieć ze moje maleństwo zostało ukończone w 100 % i mam mały prezent dla siebie na mikołaja . Wam też zrobie prezent i pokaże to cudeńko specjalnie pożyczyłem aparat od sąsiada żeby wam też zrobić prezent i go pokazać . Jednak chciałem parę rzeczy przypomnieć : mój model jest oparty w dużym stopniu na instrukcji Firmy włoskiej "Amatii" więc nie jest to tak ambitny projekt jak niektorych moich kolegów z forum , przypomne jeszcze ze jestem osobą niepełnosprawną ( mam prawą rękę niepełnosprawną ) dlatego wiec niektore etapy budowy spożyły mi masę siły i niektore elementy nie wyglądaja jak powinny , oraz towarzyszyło temu mnustwo wulgaryzmów :P Ja jestem z tego modelu bardzo zadowolony to moj pierwszy taki model w życiu i prawdopodobnie ostatni z powodu braku miejsca oraz warunkow dla takich extremalnych konstrukcji . A teraz wasze upragnione fotki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 THE END 4 lata 2972 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Gratulacje Model pewnie w rzeczywistości robi bardzo wielkie wrażenie Jeszcze raz wielkie Gratulacje za zrobienie tak pięknego i wielkiego kolosa. Powodzenia w następnych projektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Super wykonanie ;) i nie ważne, że mogą być pewne drobne niedociągnięcia, a niektórzy mogą się czepiać, że brakuje kilku relingów itp itd ... Ty włożyłeś w to widać serce i dużo ambicji - i za to najszczersze Gratulacje zbudowania tego pięknego pancernika ;) ps. chociaż mogłeś dać te '105' w pewnym uniesionym kącie ;) wyglądałby groźniej modelik^^ ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Witam to tak na początek dla Ciebie za tego olbrzymka bo prezentuje się świetnie. Sam mam takiego tylko, że z kartonu więc doskonale rozumie ogrom pracy jaki włożyłeś w ten model (oczywiście to 2 różne historie). Jedno co mi się rzuciło w oczy to tory kotwiczne - są w kolorze drewna lecz powinny być szare (wyłączając część na której jest sfastyka). Do tego arado mają dosyć jasne malowanie ale to może być wina fotek. Zastanawiam się też nad pokładem tylnej nadbudówki - chyba powinna być w kolorze pokładu głównego bo tam były dokładnie takie same deski . No nic już się nie czepiam ale zrób mu jakieś lepsze zdjęcia bo jest tego wart. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Brawa!!!! W końcu możesz odetchnąć. Gratulacje za wytrwałość i naturalnie za samo dzieło. Piękna maszyna. Nic dodać nic ująć. Teraz proszę ładne fotki umieścić w galerii Jedno co mi się rzuciło w oczy to tory kotwiczne - są w kolorze drewna lecz powinny być szare (wyłączając część na której jest sfastyka). Tu się nie mogę zgodzić. Drążyłem tą kwestię przy swoim "B" i ze zdjęć oryginału wynika że tory kotwiczne były z drewna i nie malowane... Potwierdzają to również zdjęcia wraku. Zastanawiam się też nad pokładem tylnej nadbudówki - chyba powinna być w kolorze pokładu głównego bo tam były dokładnie takie same deski Tu są różne opinie. Niektórzy twierdzą że nadbudówki miały ciemniejsze odeskowanie niż sam pokład główny, ale ja tak naprawdę nic o tym nie wiem i u siebie zrobiłem taki sam odcień To tylko tak w woli dyskusji Piter piszę Civic_pl jeszcze raz wielkie brawa! Chciał bym już być na Twoim miejscy z moim "B", zatem szczerze zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 ...tez sie przyłacze do gratek bo....nie co dzien trafia sie olbrzym z szaszetki kawał dobrej roboty szkoda ,ze na oka własne go oblukac nie na-da ale tez prosze o lepszej jakosci foty i nie koniecznie w fotosiku ,rozne zblizenia i oddalenia i.....kosztorys zima za oknem wiec stawiam grzanca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi