szturmpancer Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam Tak jak w temacie, tigerek wydany przez hachette. Postanowiłem się z nim pomęczyć i wstawić go na warsztat. Wykonanie będzie pracochłonne i długie na wzgląd wypuszczania kolejnych numerów. Ogólnie prezentuje się dość dobrze mimo wielu kiepskich rozwiązań, które w miarę możliwości postaram się skorygować. Na początek zabawa z lufą z którą nieco się nabawiłem, odnośnie zimmeritu to zastanawiam się nad usunięciem ale to będzie zależało od reszty która się pokaże. Fotki oczywiście wrzucę troszku później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 29 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Dodałem dla porównania lufkę tigerka skali 1:35 który jest w trakcie prac ale to na osobnym warsztacie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Niby twoje pieniądze twoja sprawa...ale zapoznaj się z tym tematem. http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=22227&postdays=0&postorder=asc&start=0 Szczerze mówiąc ten zestaw to marnowanie pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 To będzie długa relacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Za tę cenę 7 czołgów 1:16 od trumpka kupisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 7 może nie ale 4 napewno ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Za tę cenę 7 czołgów 1:16 od trumpka kupisz... Jak kupi Teciak to raczej tak . A te części to z white metalu? wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 29 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2010 To co w pierwszym numerze to tak, w dalszych mają być z tworzywa plus metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Cześć! Miło będzie zobaczyć co też znowu magicy z Hachette ludziom wciskają. Zwłaszcza, że ja bym tego na pewno nie kupił, chociaż jak w kiosku zobaczyłem strop wieży, to robi on wrażenie. Życzę powodzenia i wytrwałości Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Za tę cenę 7 czołgów 1:16 od trumpka kupisz... A od kiedy Trampek ma w swojej ofercie Tygrysa I ? Pzdr Ps. Już po samym hamulcu wylotowym widać, że model baboli nie będzie pozbawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 szturmpancer przemyśl czy naprawdę warto w to wchodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Ja tu będę wpadać regularnie ze względu na Seba. Co do hamulca wylotowego , ty to masz oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 jarzmo też spartolone, jak widać od spodu nie ma tego wcięcia, ciekawe jak po drugiej stronie bo jak tez nie ma to porazka. Szkoda kasy i czasu bo kosztorys powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 To nawet chyba drewno nie jest... tylko plastik. Ja bym proponował tak - daj sobie z tym spokój i rozglądaj się za innymi modelami w skali 1:16 jak Ci na tym zależy. Będzie taniej a nie będzie gorzej ale Niby twoje pieniądze twoja sprawa Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 1 Września 2010 Autor Share Napisano 1 Września 2010 Fakt wiele baboli do wyprostowania, chyba szkoda czasu i mamony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Słuszna decyzja. Sam nosiłem się z zaczęciem zbierania czesci tego Tygryska ale koszłt całości mnie dobił...zresztą...Walker Bulldog-amerykański czołg z czasów wojny wietnamskiej firmy Glencoe jest o oczko większy ( 1:15 ) a z wysyłką kosztuje około 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simax1 Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Mnie zastanawia brak marketingowego realizmu u wydawcy. Najdroższą częścią takiego produktu jest wykonanie form wtryskowych i odlewniczych. Więc wydawcy powinno zależeć na sprzedaniu jak najwiękrzej liczby egzemplarzy w możliwie wysokiej cenie. Postawienie tak wysokiej ceny prowadzącej do praktycznie jednostkowej sprzedarzy jest co najmniej dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simax1 Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Mam nadzieje że ktoś myślący badziej realistycznie wykorzysta gotowe formy i wyda ten model w "normalnej" cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Ogólnie zła cena nie jest tylko wykonanie, ten sam model Tigera widziałem tylko nie pamiętam teraz producenta też do sklejania w cenie 599 funtów. To mnie trochę powaliło na taki wydatek odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 Wydawca jednym klientem zaspokaja wytworzenie 20 szt ))). Taki marketing mu wystarczy. Koszt produkcji modelu plastykowego to ok 20 % ceny sprzedaży (normalnego w całości). Reszta to marże pośredników. A tutaj mamy jeszcze większe marże - kilka części wieży za 20 zł np Takie sprzedawanie na części jeszcze miałoby sens gdyby większa ilość cześći była jednorazowo. Bo budować rok jeden czołg ? Na zachodzie te 4 czy 5 euro za numer to nieodczuwalne dla kieszeni. W Polsce niestety coraz więcej rzeczy jest dal nas za drogo i będzie jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Przydatny link dla kogoś kto zdecydował się na ten model , jeśli ktoś go robi to nie krępować się i nie słuchać innych tylko wstawiać relacje . http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&sl=en&u=http://tiger1.info/models/products/hachette.html&prev=/search%3Fq%3Dhachette+tiger&rurl=translate.google.pl&usg=ALkJrhiYkumaTSSeH7AGAPHSobWM6ndfRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord of Darkness Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Witam!!!! Moja Mama mi kupuje te zeszyty po przeczytaniu waszych opinii nieźle dało mi to do myślenia mam już 7 zeszytów te części które pozwalały na sklejenie przed malowaniem zostały sklejone a reszta nie wszystkie czekają na malowanie ale czy się doczekają???, czy warto kupować tą kolekcję? czy te liczne poprawki będzie trudno wykonać??? przypominam ze nie mam zbyt dużego doświadczenia i zastanawiam się czy nie porwałem się na zbyt głęboką wodę...Myślę ze za jakiś czas wrzucę swój warsztat i napiszecie co sądzicie czy warto czy da rade wprowadzić poprawki bo ze są błędy w malowaniu to nie jest zbyt istotne rozchodzi się o poprawność merytoryczną części... gównie.:/ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Za tą cenę, która uzbiera się do końca serii, mógłbyś kupić kilkanaście porządnych modeli, od razu mieć wszystkie części pod ręką i uczyć się ćwiczyć... zupełnie bezsensowny zakup. na pewno wyszłoby Ci to na lepsze niż babranie się w takie modelarskie tasiemce wątpliwej jakości a wysokiej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 28 Września 2010 Autor Share Napisano 28 Września 2010 Też tak chciałem zrobić by go poprawić w miarę możliwości, ale widząc resztę części i ich wykonanie...... A nie mając dużego doświadczenia to robota na marne i koszty niewarte tego. Ja po opiniach kolegów porzucam ten model, może z czasem rzucę się na jakiś z konkretnej firmy w skali 1:16 bo miło by było taki mieć w kolekcji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord of Darkness Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 No tak ale kolega ma jeden numer pierwszy na dodatek a ja mam już jakieś 7.Tak czy siak za jakiś czas wrzucę warsztat tego wszystkiego co skompletowałem jak dotąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi