Konrad C Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Witam ! Zgodnie z obiecankami zamieszczam warsztat szkraba i wg. mnie najładniejszego pojazdu IIWW.Zestaw będzie wspomagany świetnymi blachami Parta oraz pracą własną.Mam zamiar zrobić wnętrze, bardzo proszę o jakieś zdjęcia slinika oraz tylego przedziału na akumulator. Mały IN-BOX. Zestaw RPM; Zestaw Parta; Do zestawów otrzymałem cztery łapki do pomocy Początki prac; Posklejałem ze sobą parę elementów PE takich jak błotnik ,karabin ,oraz obódowa chłodnicy.Zająłem się też wycięciem poszczególnych układów wanny oraz je ścieniłem tak aby mógł przykeić PE.Na "budzie" znakami "x" zaznaczyłem to co mam wyciąć.Do osłony jarzma dodałem "grzybek", nastepnie wywierce otwór celowniczy oraz dodam fakturę odlewu a na koniec przykleje lufę.Ścianki tylnego plastikowego przedziału zamieniłem na ścianki z puszki po pi.. herbacie :P Dodałem wał oraz silnik.Na ostatnim zdjęciu widzimy ścięty błotnik.Liczę na małą publiczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 a na dużą nie? ja będę zaglądał bo ładna rzecz się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Uff, strach się nie bać. Będę dopingował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 Uff, strach się nie bać. Będę dopingował. Czy ja wiem czy straszne, kiedyś ją skleciłem choć efekt był mizerny. A za doping ładnie dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Ja również będę uważnie obserwował. Jeśli naprawdę interesujesz się tą konstrukcją (ja również uważam TKSa za jeden z najładniejszych pojazdów II wojny) to polecam Ci zakup mini monografii Rossagraphu wydanej przy współudziale Muzeum Wojska Polskiego. Są tam bardzo dobre zdjęcia (odrestaurowanego co prawda, ale zawsze) TKSa. Póki co Twój warsztat wygląda profesjonalnie, a i zapału Ci nie brakuje. Oby tak pozostało aż do końca budowy. Życzę powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 Zapał do erpeemów to ja mam :P W pancerce się czuję mocniej niż w lotnictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Też będę zaglądał i podpatrywał co wyskrobiesz z tego cudaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Uff, strach się nie bać. Będę dopingował. Czy ja wiem czy straszne, kiedyś ją skleciłem choć efekt był mizerny. Powiem tak, nie lubię modeli, które z góry są tak sobie zrobione i trzeba dodawać do niego masę złomu i na dodatek jeszcze przerabiać, aby wyglądał w miarę. Dopinguję i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 Też nie przepadam za upychaniem 7 kg blachy lub żywicy lecz pracować z blachami lubię.Moim zdaniem modelarstwo bardziej powinno polegać na budowie własnych elementów.Bo co to za sztuka kupić blachy upchać i mieć perfekcyjny model ? Sztuką jest własna inwencja twórca. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Sklejanie pancerki w 1\72 to duże wyzwanie a już takiego robaka to uffffff sadomacho........ podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Duże wyzwanie i sporo pracy, chyba się nigdy tego nie podejmę. Trzymam kciuki, w razie jakiś niejasność dot. detali wozu daj znać, postaram się pomóc (detale w 1/72 - diabelska robota;) ) Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Robienie takich rzeczy to jest już inny wymiar modelarstwa Nieziemsko wygląda to porównanie karabinu na złociszu, możesz opisać jak montujesz takie małe blaszki, bo ja mam jakiś opór przed tak małymi elementami. A swoją drogą to mogli by tego tksika przeskalować do 35 wtedy mielibyśmy coś w miarę poprawnego w dużej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 wytnij też całą ramę pod włazy i zrób tylko cienki środkowy łącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Września 2010 Autor Share Napisano 16 Września 2010 Kibiców już mam Duże wyzwanie i sporo pracy, chyba się nigdy tego nie podejmę.Trzymam kciuki, w razie jakiś niejasność dot. detali wozu daj znać, postaram się pomóc (detale w 1/72 - diabelska robota;) ) Powodzenia! Dzięki ! poszukję zdjęć tylniego przedziału i wnętrza :P Nieziemsko wygląda to porównanie karabinu na złociszu, możesz opisać jak montujesz takie małe blaszki, bo ja mam jakiś opór przed tak małymi elementami. Ale jak je kleje ? wytnij też całą ramę pod włazy i zrób tylko cienki środkowy łącznik Mógłbyś to jakoś bardziej sprecyzować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 właz kierowcy nie powinien wystawać ponad płaszczyznę płyt ja bym zeszlifował i wyrył linie podziału jeśli ma to sens w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hosemi Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Za przydatnymi zdjęciami popatrz tutaj...: http://derela.republika.pl Pozdrawiam i rownież zasiadam do bacznej obserwacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Września 2010 Autor Share Napisano 16 Września 2010 A o to Ci chodzi, tak będzie to szlifowane tak jak właz na który nakleje PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Września 2010 Autor Share Napisano 18 Września 2010 Coś dużo aktualizacji "tankietek" to i ja się pochwale co udało mi się zrobić Zdjęcia poniżej przedstawiają instrukcję elementów Parta, zawieszenie oraz mocowanie tylniego koła. Na tych fotkach widzimy zaczęte i skończone zawieszenie oraz ukończone zapasowe koło. Niżej są zdjęcia wanny, gotowy silnik, akumulator oraz koła. Także skleiłem błotnik oraz wytłoczyłem nity na płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Może lepiej było sobie kupić całego TKS-a z Parta no bo z blachami idzie Ci naprawdę świetnie. Jedynie amortyzator powinien być bardziej wygięty, zobacz sobie na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Września 2010 Autor Share Napisano 18 Września 2010 Jedynie amortyzator powinien być bardziej wygięty, zobacz sobie na fotkach. Ciii .... to taki mały pikus A TK-3 z parta jest w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 A TK-3 z parta jest w planach Widziałem kiedyś fototrawionego Wz.34, świetnie to wygląda A może na Ursusa się skusisz? albo ursusa z TK3 na platformie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Września 2010 Autor Share Napisano 18 Września 2010 Ahh generalnie to bym chciał wszystkie modele parta, sa świetne i polskie ! Lecz kieszonkowe szesnastolatka nie pozwala na tak piękne modele :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Czy te blaszki klei się pod lupą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Września 2010 Autor Share Napisano 18 Września 2010 Czy te blaszki klei się pod lupą? Tak lupę mam w prawym oku i tylko niej używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Września 2010 Autor Share Napisano 21 Września 2010 Kolejny postęp.Zawieszenie zostało przyklejone ,a kadłub nabrał wagi Wiekszość elementów jest na "sucho" do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi