RH Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Obrazek bardzo dobrz przedstawiajacy slady eksploatacji ,na samolocie oraz faktyczny wygląd bomb(wcale nie sa czyściutkie jak to czasami widac przy modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 nameczysz sie przy tym modelu, ale warto bedzie. zrob go jak najlepiej sie tylko da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Powitac Moze sie przyda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł O. Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Witam. Ładnie, rozumiem przez to że komar sklejony? Pozdrawiam. Paweł O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 nie no, co ty? jaja sobie robisz? te zdjecia maja byc tylko pomoca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszKnight Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Kokpit wykonany zawodowo, choć połowę zrobił Airfix, to ty pięknie go wykończyłeś, ładne brudzenie, mnie sie podoba czekam na koniec, bo czuje że warto Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Ten kokpit to chyba zrobił NIE RH, albo ja z tego już nic nie rozumiem. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falda1978 Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Witka!Byłem bardzo ciekawy kto go zacznie robić.No i się doczekałem.Tylko szkoda,że model w tej cenie ma z tego co widać na zdjęciach dużo śladów po wypychaczach.Życzę powodzenia w trakcie montażu i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Powiem krótko Kokpit wygląda jak w 1/72 Zero detali i szczegółów Nie usuniete slady po wypychyczach na burcie w kokpicie Silniki i kokpit sklejone na odwal się Jak na model w skali 1/24, to w skali punktowej 1-10 daje słabe 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
west Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Panowie czytajcie ze zrozumieniem. Przecież wstawione zdjęcia sklejonego kokpitu itp nie są RH. guzik1202 tylko w celach "pomocniczych" wstawił swoje fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Panowie czytajcie ze zrozumieniem. Przecież wstawione zdjęcia sklejonego kokpitu itp nie są RH. guzik1202 tylko w celach "pomocniczych" wstawił swoje fotki. Próbowałem to już sygnalizować. Bezskutecznie ...: Ten kokpit to chyba zrobił NIE RH, albo ja z tego już nic nie rozumiem. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Faktycznie mój błąd, ale i tak fotki pomocnicze pokazuję koszmarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 no ja tez pisalem ze zdjecia sa tylko do pomocy, ale ludzie na moje posty chyba juz w ogole nie patrza :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Po uporaniu sie z dwoma modelami( ostatnio na galerii) moge przystąpic do powaznego potraktowania tematu Mosii 1:24 Kolejny etap to pomalowanie na odpowiedni kolor tablicy z zegrami radiostację i tym podobne dodatki bardzo potrzebne do bezpiecznego latania. I tu mialem dylemat bo uwazam że kolor czarny jest cbyt nie powazny ,więc postanowiłem zrobic mieszankę ktora podchodzila by pod czerń ale nią nie byla . Patrząc na zdjęcia orginału na pewno nie widać że to jest głęboka czerń ,tym bardziej że w porownaniu z tarczami zegarow bardzo to kontrastuje. Kombinowałem i doszłem do wniosku że należy zmieszac ciemnoszarą z granatem. Humbroll 32 i 104 Po wymalowaniu tych części jeszce prysnąłem mgiełkę z czerni. I pierwszy etap mam z głowy,jeszcze tylko w późniejszym czasie troche to przetre i wymaluje szczegóły takie jak np czerwone obwódki zegarów Wstepnie tez pomalowałem silniki czarnym półmatem TS-29 oraz połówki kadluba primerem Tamiyi Co do samego koloru wnetrza ,napisze osobno bo jest to ciekawy temat w trakcie prac nad wyżej wymieninym,no i oczywiscie jak koledzy bedą chcieli te moje wywody i filozofie czytać Jeszce krotka fotograficzna uwaga dotycząca jednej części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Może czas na zmianę tytułu? Tak, żeby wyszukiwarkom coś podpowiedziały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Może czas na zmianę tytułu? Tak, żeby wyszukiwarkom coś podpowiedziały. To raczej prośba do ADMINA ,bo ja próbowałem zmienić ale nie wiem jak Chciałem aby pominąć pierwszy wyraz i zostawic " Na warsztacie ....itd" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Tak może pozostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Tak może pozostać? OCZYWIŚCIE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł O. Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Witam.Primo. W jakiej proporcji mieszałeś farby? Secundo. Korzystałeś z kalkomanii przy tablicy czy robiłeś kliszę? Pozdrawiam. Paweł O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 Witam.Primo. W jakiej proporcji mieszałeś farby?Secundo. Korzystałeś z kalkomanii przy tablicy czy robiłeś kliszę? Pozdrawiam. Paweł O. Farby mieszane na "oko" tak żeby było dobrze . Co do zegarów to wyreczył mnie Airfix ,to znaczy takie są w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 Kolejne zdjecie ,tym razem z końcowym etapem przy wykonywaniu zegarow,radjostacji i innych takich drobiazgów Na zdjęciu oznaczyłem strzałkami elementy które dorobilem i dodatkowo zdjecie orginalu radiostacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 4 Października 2010 Autor Share Napisano 4 Października 2010 Przyszedł wreszcie czas na malowanie wnętrza .I tu mały problem oglądnięciu wielu kolorowych zdjęć ,porównywaniu ich z wieloma kolorami z różnych firm, za cholerę ni pasował mi żaden kolor (po prostu odcień nie ten) Zaswitala mi jedna myśl przeciez to byla farba nałożona na sklejke ,a wiadomo że na różnych podkladach czy to blacha ,czy właśnie sklejka odcień wyjdzie inny za sprawą nasiąkliwosci .Wymysliłem że najbardziej bedzie pasowała Tamiya XF-71 z domieszką żółtej jak dla mnie ten odcień był zadawalajacy:) Co sie tyczy siedzeń to częśc "poddupna":) pilota byla w kolorze skóry ,natomiast siedzisko nawigatora i część plecowa pilota zrobina byla z drelichu ,to też w tych odcieniach zostaly pomalowane i przetarte olejną farbą (brązem itp.) itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Praca wre, efekty widać, precyzja wykonania imponuje. Kolor tablicy dobrany z wyczuciem, też czarny nie przekonuje mnie jako bazowy do tablic, gdyż w mniejszych skalach zlewa się z zegarami. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Wreszcie koniec prac nad kabinką ,jeszcze zostało do wykonania to "badziewie "które należy poprawić (we wcześniejszych postach pokazywałem ten element).Niestety na razie nie mogę złożyć do kupy kadłuba bo mam problem z nabyciem pasów (za leniwy jestem aby je robić od podstaw :() Udało mi sie kupić w Jadarze tylko jedne ,niestety tyle mieli.I jak na złość nigdzie nie mają (przynajmniej tam gdzie szukałem) .Tak że na razie złożyłem na sucho kadłubik tak dla przymiarki .Nie powiem nawet ładnie wygląda ja dla mnie . W oczekiwaniu na pasy ,dorwałem skrzydło i nad nim będę sie teraz pastwił. Na wstępie zeszlifowalłnie z części która będzie widać .Tam gdzie będą zbiorniki paliwa raczej nie było potrzeby .No chyba że ktoś chce mieć wyjmowane te elementy.U mnie to będzie na stale . Po za tym wykonałem za pomocą tłoczenia z cienkiej płytki lustra reflektorów podskrzydłowych ,pomalowałem Humbrollem 191 i z cienkiego pręcika przeźroczystego z ramki nad płomieniem uformowałem okrągłą żarówkę ,ktora wkleiłem do środka menisków .I to na razie tyle ....ide malować ściane :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 A tych nieusuniętych śladów po wypychaczach z wnętrza kabiny nie wypatrzy kto przez jaką dziurę? Bo to pewno wielki model będzie... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi