rtoipmodest Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Z powodu przmusowej przerwy przy Libańczyku zdecydowałem się na coś takiego: Fotka pochodzi z ML: http://www.network54.com/Forum/47209/message/1268596516/Australian+digital+cammo+on+M113 Przedstawiony pojazd pochodził z armii Australii, fotka zrobiona w 1982r. Jak widać czaję się na to już od marca. Ostatnio jednak poczyniłem próby na wieży (Extratech), które pokazały, że powinenem dać radę. Jeśli ktoś ma jakieś materiały n/t tych pojazdów lub umundurowana z pocz lat 80ych to byłbym zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Cześć! Ambitny projekt, będę się przyglądał z ciekawością. Proszę zwróć uwagę na czyszczenie części, np. ta przy wylotach luf strasznie chropowata wyszła. Powodzenia w budowie, pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Pawle na fotkach wyszło tragicznie. Całość jest po sido. W realu tego nie widać. To była tylko próba - powstała w jeden wieczór. Zapytałem też na innym forum (za pośrednictwem kolegi). Teraz jeszcze mailiki do Australii .... http://www.network54.com/Forum/47209/thread/1285485014/Australian+Digital+camo+-+M113- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 W rzeczywistości te syfki są niewidoczne a miałem okazję widzieć fragment tego cuda na własne oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Co by pokazać, że projekt nie umarł (w przeciwieństwie do wielu innych które pokazywałem) Szcześliwie udało mi się nawiązać kontakt z oficerem armii australijskiej, który służył w tej jednostce (2 CAV) w 1982, a w 1994 dowodził nią. Jest on bardzo pmocny w/s merytorycznych dotyczących M113. Oto jedno z ujęć "mojego" pojazdu wykonane w 1986r: Jakiś czas już temu wykonałem wnętrze. Jak widać taśma Tamki 6mm była bardzo pomocna : po bokach wkleiłem drut 0,3mm by podnieść płytę górną: Teraz jeszcze peryskopy kierowcy, małe malowanko przedniej płyty i go zamykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Świetna robota, na żywo wieża prezentuje się wyśmienicie. Ta zielona szpachlówka to Green Stuff? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 zielony squadron raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Października 2010 Autor Share Napisano 20 Października 2010 Kolejny krok naprzód - pierścienie pod wieżę. Wczoraj zwymiarowałem, dziś odebrałem Tworzywo - aluminium. Widok od dołu: Złożone: Na pojeżdzie: Z "czapeczką": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Zapowiada się ciekawie, troszkę się pewnie namęczysz przy malowaniu Swoją drogą jak otworzyło mi się pierwsze zdjęcie w temacie ( oryginału ), to dostałem takiego oczopląsu że aż mi się patrzałki rozjechały i przez chwilę nie wiedziałem na co patrzę, morał z tego taki że kamuflaż działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Miałem okazję widzieć tą wieżyczkę na Ursynowie, na żywo wygląda jeszcze lepiej, pełen podziw dla twórcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 No i zaczęły się schody Wieża od Extratecha jest za wielka u podstawy. Przesunąłem ję do przodu by istniała możliwość otwarcia tylnego włazu. Powoduje to także niemożność otwacia włazu kierowcy. Sądzę, że właz ten w modelu Trumpka jest za duży. Ponadto port antenowy jest w złym niejscu. Tak to wygląda w realu, proporcje wieża/właz: Mocowanie anteny/właz: Tak w modelu: Skończyło się przyklejeniem włazu na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Piotrek wydaje mi się, że właz oryginalny jest ścięty. Dobrze to widać na zaznaczonym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 No to też to ścięcie zaznaczyłem. Mój też jest ścięty - co z tego skoro i tak by się nie otworzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 Ciąg dalszy zabawy z górą - wentylacja: I ukończona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Dobrze jest. Dłubiesz dalej. Aż mnie samego korci rozgrzebać M113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Października 2010 Autor Share Napisano 28 Października 2010 Mimo urlopu za bardzo się nie wysiliłem Kadłub sklejony (śmiem twierdzić wyszło ładniej niż przy Libańczyku). Wykonałem też wydech, który strasznie mnie cieszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Października 2010 Autor Share Napisano 30 Października 2010 Nadal lajtowo - bo chwilowo zbrakło farb, a nie chce mi się robić 2x 25 km do Poznania. To co kochamy najbardziej - podstawka. Dość skromna tą razą. Nauczony przykrym doświadczeniem libańskim postawię Australijczyka na ziemi To białe to betonowe płyty. Jeszcze muszę wymyślić figurki. Korci mnie jeszcze by dodać kolorową beczkę w U.S. stylu (foty z Verlindena o Abramsie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Jest dobrze Dawaj beczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Października 2010 Autor Share Napisano 31 Października 2010 Niestety z kolorowej beczki nici. Kubeł zimnej wody z Austaralii: "I can’t recall ever seeing barrels used like this." (nie przypominam sobie bym kiedyś widział beczki użyte w ten sposób) Mam za to gotowy napis na tabliczkę M113A1 Light Reconnaissance Vehicle 2nd TP 2nd ACR Holsworthy, Australia 1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Listopada 2010 Autor Share Napisano 1 Listopada 2010 Z cyklu co by robić tylko nie czołgusia Zamieszczam link, kt dostałem z Australii. Może komuś się przyda (bo mnie powalił na kolana): http://hydetft1ar.tripod.com/page7.htm Materiał do figur: Szary kolo to sanitariusz Luftwaffe z Ju52 Italeri, żywiczniak to CMK zimowy GI. Będzie z tego jeden w kombi i jeden w 65ce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Z cyklu co by robić tylko nie czołgusia Zamieszczam link, kt dostałem z Australii. Może komuś się przyda (bo mnie powalił na kolana): http://hydetft1ar.tripod.com/page7.htm Materiał do figur: Szary kolo to sanitariusz Luftwaffe z Ju52 Italeri, żywiczniak to CMK zimowy GI. Będzie z tego jeden w kombi i jeden w 65ce. Świetne fotki Niezła jest ta z czyszczeniem lufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Listopada 2010 Autor Share Napisano 2 Listopada 2010 Potworki gotowe, wczorajsze popołudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Cześć! Podobają mi się Twoje konwersje figurek. Najlepiej wyrzeźbić coś samemu zamiast czekać na jakieś egzotyczne zestawy. Co to za zielona masa, której używasz? Powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Listopada 2010 Autor Share Napisano 3 Listopada 2010 pmroczko Raczej bym nie liczył na zestaw Australijczyków Szczęśliwie konwersja była niewielka. To zielone coś to szpachla Squadrona. Schnie to tylko 30min. Dla mnie i tak za długo i zmywam nadmiar debonderem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Dzięki za info. Rzeczywiście, czekanie na zestaw Australijczyków mogło by się okazać mało produktywne Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi