madeira Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 Poprawiono: Idę giąć osłony. p.s. Czy ktoś się orientuje, czy klapki na wylocie spalin Achtung panzer były montowane wszystkich wczesnych Tygrysach, czy tylko do pewnego momentu?? Zastanawiam się czy je montować u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 Przepraszam, że tak się rozbijam na poszczególne posty. Z blach brakuje już tylko siatek: A teraz już na prawdę do roboty. Chyba założę te klapki. Mogą fajnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 masz co skladac teraz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikser Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Wygląda super. Aż mi ślinka cieknie na te blaszki. Ale wszystko po kolei. W poniedziałek odbieram swojego tygryska. Oczywiście relacja na forum z waloryzacji. POZDRAWIAM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Daję update, choć robota nie skończona jeszcze. Zamontowałem zawory na rurach jednak (wyglądają świetnie!!). Brakuje jeszcze "grzybków" na obejmach rur. Konkrety: Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Tak cicho obserwuję i nie wiem ...może się już zaopatrzyłeś ale w Krakowie na ulicy Felicjanek są metalowe gąsienice ogniwkowe do tego czołgu. Kosztują trochę ale z tego co widziałem to warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Aj podoba mi się szczegół zaj****sty!! Chyba kiedyś sam się skusze na tygryska w tej skali Jedziesz dalej... tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 bedzie pieknie ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Po długim czasie udało się zdobyć poprawny MG 34. Znalazł już swoje miejsce. Dołożyłem zaczepy do mocowania pokrowca na jarzmo: Małe, a cieszy Dla urozmaicenia i chwili oderwania się od kadłuba, ustawiłem poprawnie łożysko w spodzie wieży. Teraz jest jak być powinno i wieża będzie osadzona we właściwym miejscu: Póki co niestety tyle. Biorę się dalej za robotę. Może w końcu lampy uda się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Z tym MG-34 to fakt małe ale jak poprawia ogólny wygląd modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Co tam u tygryska słychać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 Welcome back my friends! Wracam po chwilowej przerwie. Powodem był przylot rodziny żony z Nowej Zelandii. Nie było więc czasu na tygrysowanie. Dziś jednak trochę powalczyłem. Udało się doprowadzić prąd do przednich lamp. Są zatem puszki i kable wraz z uchwytami. Nie będzie niestety zdjęć jeszcze, bo aparat jest u brata. Jutro będę majstrował przy lampach i jak tylko będą gotowe, to postaram się wrzucić zdjęcia. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 (edytowane) W końcu... Są przednie lampy i mocowania liny na bocznym pancerzu. Pierwszy z tych zaczepów zakręcanych motylkiem robiłem, godzinę. Potem udało się zejść do 20 minut. Przekleństw jednak leciało tyle samo... Ad rem: -lampy: Trochę rozziarniło zdjęcie, ale ten napis "Bosch" jest bezcenny Zaczepy: -w ogóle: -w szczególe: W dalszym planie klocek pod podnośnik. Nawet wykroiłem go już ze starej deski. Teraz tylko wyszlifować i uzbroić w blachy. Pozdrawiam!! Edytowane 12 Lutego 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 wymiata i kopara opada. ale nie jest krzywy trochę ten Bosh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 Hmm, na zdjęciu faktycznie jakby trochę krzywo. Starałem się ustawiać prosto. Sprawdzę i jak coś to się poprawi. A za uznanie wymiatalności -dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 dobrze jest, idzie pieknie, jak tak dalej pojdzie to niedlugo bedziesz mogl malować kadłub ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 niedlugo No, plan jest prosty -zdążyć na Bytom -2012. A tak poważnie, to faktycznie już bliżej niż dalej. Górna płyta już powinna pójść gładko (choć nie wiem kiedy kupię siatki, bo narazie cały budżet poszedł na wyjazd Francji i SAUMUR ), ale czeka jeszcze cała tylna, a tam jest ostry hardcore ze skrzynką i mocowaniem podnośnika. A, no i po dupie dadzą mi jeszcze wyrzutnie S-ek. Nie wiem jak wytoczę tuleję z blachy tej grubości.. Pożyjemy, (poklniemy...) zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rad Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Jak tam Tygrysek dzieje się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Lutego 2011 Autor Share Napisano 27 Lutego 2011 Witam! No przez ostatni tydzień nic się nie działo z modelem, ale dużo pozytywnych rzeczy działo się ze mną. Dane mi było zobaczyć niektóre niemieckie monstra na żywo : Żoncia nieodzowna oczywiście (też jest fanką pancerki ) Ech... piękna jest... Fotki z Kingiem nie mogło zabraknąć. Odkryłem też czemu modele Heng Longa są takie dupiane. Oni tak na prawdę prowadzą sieć chińskich (czy tam wietnamskich) restauracji, a modelami zajmują się w między czasie: I wszystko jasne. Siadam do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Menu: King Tiger z warzywami Tiger I na ostro itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rad Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 ehh zazdroszczę wycieczki, muszę się kiedyś tam wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Qrka wodna, Tigerek jest naprawdę mniodny (Uff, robi wrażenie). Teraz pytanie dot. Tigerka II w 1:1, jak się wchodziło do niego, po drabince? Przeglądałem fotki, to ludziki już są na nim, albo stoją obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur111bartek Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Gratuluję pracy nad modelem! Chyba jednak na zdjęciach bardziej podziwiam niewiastę a dopiero potem "tanki" , niestety Ty spadłeś na 3 pozycję . Temat obserwuję od poczatku.Nie pisałem nic , bo nie chciałem zaśmiecać wątku ale teraz mam prośbę: Można prosić o jakiś spis, notatkę , na końcu relacji , gdzie są na Tygrysku odlane napisy, numery (np lampa lewa , na górze "Bosch" itp). Jeżeli już bowiem to robisz , to machnięcie dla Ciebie takiego info , nie jest , mam nadzieję , dużym problemem , a pomoże , też mam nadzieję , nie tylko mi. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Witam. Trochę ostatnio czasu brakuje na pracę przy modelu.. Ale jest update. Jak widać zrobiłem tylne błotniki. Adoptowałem henglongowskie i trochę je podrasowałem. Doszły porządne zawiasy i poprawiłem zasuwkę przy skrzydle (motylki żywiczne od Andrzeja Jasińskiego z drugiego forum). Oprócz tego doszły zapinki na korbę rozruchową i światło odblaskowe: Światło trochę do dupy, więc zdjęcia tez nie najlepsze... Co do zadanych pytań: skala72 Nie sądzę, żeby wchodziło się po drabince. Myślę, że albo noga do szekla i po błotniku, albo z boku na gąsienice (tudzież koło) i trzymając się liny na kadłub. Wieża nie była aż tak wysoka, żeby nie dało się na nią wdrapać. No nie wiem, tak mi się intuicyjnie wydaje. artur111bartek (to ilu was jest pod tym nickiem?! ) Z tego co się orientuję, to napis "Bosh" był tylko na lampach, a numer seryjny odlany był tylko na górnej części jarzma armaty. Jak się pomyliłem, to znawcy zaraz się wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Jakieś numerki sa odlane też na uchwytach gasienic i na górnej czesci oslon pancernych wydechów zdjecia szukać tu bo nie da sie zlinkowac :P http://vincesgallery.smugmug.com/History/Tiger-Saumur/1338043_4a7dP#63111254_BgEUa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi