Gościu Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Witam. Kolejny projekcik, M5A1 w Normandii. Postęp: Most to plastik i korek - jako odlew ważyłby zbyt dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Witam! To już dobrze wygląda. Czekam na więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 No jak zwykle super Ci to idzie , jestem fanem twojego modelarstwa. Jak Ty to robisz z tymi blaszkami, że Ci wychodzi?! Ja ostatnio właśnie przez tą "biżuterię" stuga latać uczyłem , bo nerwowo nie wytrzymałem. Czekam na dalsze etapy krok po kroku zawsze się czegoś nauczyć można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Most jak ze starego zdjęcia - rewelacja. A cały projekt zapowiada się ciekawie. Tylko jedno - czy w Normandii były Tygrysy II bez zimmeritu? W Ardenach wiem, że żadne nie miały, ale w Normandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Most jak ze starego zdjęcia - rewelacja. A cały projekt zapowiada się ciekawie. Tylko jedno - czy w Normandii były Tygrysy II bez zimmeritu? W Ardenach wiem, że żadne nie miały, ale w Normandii? Wieża od tygryska już jest poprawiona. Rafał wstawił starszą fotkę. Przyglądam się budowie na innym forum i na blogu więc wiem co i jak ładnie będzie, ładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 No Rafał brawo...czapki z głów panowie pozdr S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Ups, odpowiem tak: Postęp delikatny, cytryna się kroi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 swietny pomysl na kompozyzcje scenki. ten fragment mostu podparty jednym filarem robi wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Kroczek do przodu: baza plus rdza/obicia, teraz łosz i kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Cytrynka lepsza od tygryska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Października 2010 Autor Share Napisano 10 Października 2010 Walcząc z temperaturą i sznurówkami z nosa wziąłem się za lepienie i malowanie figur. Garść aspiryny plus : Efekt : Teraz naszywki,patki etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 Ach te figurki po prostu piękne grzybek z mostu tez jak i cała reszta . Życzę szybkiego powrotu do zdrowia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 Ach te figurki Ano, Tobie też spędzają sen z powiek? Maznąłem je w 1 kolejności...bo sporo i nie wiedziałem ile mi zajmą. Jakieś cudo to to nie jest, ale wstydzić się chyba nie mam czego. Postęp: "Mooooove - VERFLUCHT BANDITEN ! " Jak pisałem na wstępie, dioramą tego nazwać nie będzie można...z dużą dozą fantazji możnaby połączyć scenki w całość. Moim zamiarem było przedstawienie trzech, różnych scen, na jednej małej przestrzeni. Załoga nie jest umiejscowiona "docelowo", jeno do zdjęć Stach usiadł na burcie czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 (edytowane) Rafale - z historyczneg punktu widzenia jedyne miejsce, gdzie polska Dywizja gen. Maczka walczyła z US Army to epizod z zamknięcia kotła Falaise z sierpnia 1944roku, a dokładnie walki o miejscowość Chambois. Brały w nim udział 1 Dywizja gen. Maczka (10 Pułk Dragonów, jak mnie pamięć nie myli - w razie błędu prosiłbym poprawić) i jeden z batalionów amerykańskiej 90 Dywizji Piechoty. Także umiejscowienie amerykańskiej 1 Dywizji Piechoty "Big Red One" (sądzę tak po naszywce sierżanta pod mostem) i dywizji gen. Maczka razem chyba nie jest trafnym pomysłem Co się tyczy samych figurek - wrzuciłem Ci uwagi i fotki na PWM ;-) EDIT - temat naszywki Amerykańca wyjaśniony Zdjęcia nie do końca pokazują detale, stąd moje domysły o 1DP. Edytowane 12 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 W sumie link wynalazł Artur, ale ja go opublikuje http://www.adiutor-mars.com.pl/mars/mars_18/mars_18_przycz1.htm (spotkanie Maczkowców z Amerykanami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Moim zdaniem całość wygląda super. Mistrzowsko zdetalowane pojazdy, no i do tego figurki których malowanie pozostaje tylko w sferze marzeń dla kogoś takiego jak ja. Miło się scenkę ogląda , a o poprawność historyczną nie dbam:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Oby nie zapeszyć - ale będzie cudeńko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Października 2010 Autor Share Napisano 13 Października 2010 Dzięki. o poprawność historyczną nie dbam Było konsultowane, wsio się wyjaśniło i jak dotąd poza źle pomalowaną pochwą noża żołdaka i pasków na hełmie uchybień brak. Zmieniłem wygląd ułamania...zerwałem starą końcówkę mostu i zastąpiłem o taką: Jutro postaram się położyć jakąś ziemie i maznąć tu i tam chwasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Czyli 99% podłoża już za mną. Materiały - jakieś chwasty z pola, trawka polka, pokruszony gips, korzeń pokrzywy i ziemia. Kolejny wyrób niezgodny z przeznaczeniem - lotnik Niestety tomi gun wystrzelił .....w nieznanym kierunku Mam nadzieję, że uda się go uratować bez malowania na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Podstawka wygląda trochę jak deska do krojenia chleba... ale tylko trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 to teraz zerknij, co jest na jej środku...tylko trochę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 BTW Całość jest dla mnie arcymistrzowska, nigdy bym lepiej nie zrobił. Jakbym zmniejszył prawdziwy most i grunt pod nim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Witam! Normalnie czadzik........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Października 2010 Autor Share Napisano 16 Października 2010 Model dostał kolory bazowe, został już poobijany w jakichś 90% Nie wiele widać, ale jest już zamontowana poprawna radiostacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Że się tak wyraże : łooo Matkooo !!! Jak Ty robisz takie płynne przejścia tego cieniowania??! Myślałem ,że mi fajnie idzie z malowaniem a tu przyszedł i zepsuł samopoczucie:P Ide pograć w world of tanks blee.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi