Gościu Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Witam. Kolejny projekcik, M5A1 w Normandii. Postęp: Most to plastik i korek - jako odlew ważyłby zbyt dużo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Witam! To już dobrze wygląda. Czekam na więcej.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ups Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 No jak zwykle super Ci to idzie , jestem fanem twojego modelarstwa. Jak Ty to robisz z tymi blaszkami, że Ci wychodzi?! Ja ostatnio właśnie przez tą "biżuterię" stuga latać uczyłem , bo nerwowo nie wytrzymałem. Czekam na dalsze etapy krok po kroku zawsze się czegoś nauczyć można. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Most jak ze starego zdjęcia - rewelacja. A cały projekt zapowiada się ciekawie. Tylko jedno - czy w Normandii były Tygrysy II bez zimmeritu? W Ardenach wiem, że żadne nie miały, ale w Normandii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szlachcik1 Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Most jak ze starego zdjęcia - rewelacja. A cały projekt zapowiada się ciekawie. Tylko jedno - czy w Normandii były Tygrysy II bez zimmeritu? W Ardenach wiem, że żadne nie miały, ale w Normandii? Wieża od tygryska już jest poprawiona. Rafał wstawił starszą fotkę. Przyglądam się budowie na innym forum i na blogu więc wiem co i jak ładnie będzie, ładnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawekmalysek Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 No Rafał brawo...czapki z głów panowie pozdr S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted October 2, 2010 Author Share Posted October 2, 2010 Ups, odpowiem tak: Postęp delikatny, cytryna się kroi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dweler Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 swietny pomysl na kompozyzcje scenki. ten fragment mostu podparty jednym filarem robi wrazenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted October 5, 2010 Author Share Posted October 5, 2010 Kroczek do przodu: baza plus rdza/obicia, teraz łosz i kurz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Cytrynka lepsza od tygryska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted October 10, 2010 Author Share Posted October 10, 2010 Walcząc z temperaturą i sznurówkami z nosa wziąłem się za lepienie i malowanie figur. Garść aspiryny plus : Efekt : Teraz naszywki,patki etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 Ach te figurki po prostu piękne grzybek z mostu tez jak i cała reszta . Życzę szybkiego powrotu do zdrowia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted October 12, 2010 Author Share Posted October 12, 2010 Ach te figurki Ano, Tobie też spędzają sen z powiek? Maznąłem je w 1 kolejności...bo sporo i nie wiedziałem ile mi zajmą. Jakieś cudo to to nie jest, ale wstydzić się chyba nie mam czego. Postęp: "Mooooove - VERFLUCHT BANDITEN ! " Jak pisałem na wstępie, dioramą tego nazwać nie będzie można...z dużą dozą fantazji możnaby połączyć scenki w całość. Moim zamiarem było przedstawienie trzech, różnych scen, na jednej małej przestrzeni. Załoga nie jest umiejscowiona "docelowo", jeno do zdjęć Stach usiadł na burcie czołgu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthur_szu Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 (edited) Rafale - z historyczneg punktu widzenia jedyne miejsce, gdzie polska Dywizja gen. Maczka walczyła z US Army to epizod z zamknięcia kotła Falaise z sierpnia 1944roku, a dokładnie walki o miejscowość Chambois. Brały w nim udział 1 Dywizja gen. Maczka (10 Pułk Dragonów, jak mnie pamięć nie myli - w razie błędu prosiłbym poprawić) i jeden z batalionów amerykańskiej 90 Dywizji Piechoty. Także umiejscowienie amerykańskiej 1 Dywizji Piechoty "Big Red One" (sądzę tak po naszywce sierżanta pod mostem) i dywizji gen. Maczka razem chyba nie jest trafnym pomysłem Co się tyczy samych figurek - wrzuciłem Ci uwagi i fotki na PWM ;-) EDIT - temat naszywki Amerykańca wyjaśniony Zdjęcia nie do końca pokazują detale, stąd moje domysły o 1DP. Edited October 12, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 W sumie link wynalazł Artur, ale ja go opublikuje http://www.adiutor-mars.com.pl/mars/mars_18/mars_18_przycz1.htm (spotkanie Maczkowców z Amerykanami) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ups Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 Moim zdaniem całość wygląda super. Mistrzowsko zdetalowane pojazdy, no i do tego figurki których malowanie pozostaje tylko w sferze marzeń dla kogoś takiego jak ja. Miło się scenkę ogląda , a o poprawność historyczną nie dbam:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 Oby nie zapeszyć - ale będzie cudeńko:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted October 13, 2010 Author Share Posted October 13, 2010 Dzięki. o poprawność historyczną nie dbam Było konsultowane, wsio się wyjaśniło i jak dotąd poza źle pomalowaną pochwą noża żołdaka i pasków na hełmie uchybień brak. Zmieniłem wygląd ułamania...zerwałem starą końcówkę mostu i zastąpiłem o taką: Jutro postaram się położyć jakąś ziemie i maznąć tu i tam chwasty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted October 14, 2010 Author Share Posted October 14, 2010 Czyli 99% podłoża już za mną. Materiały - jakieś chwasty z pola, trawka polka, pokruszony gips, korzeń pokrzywy i ziemia. Kolejny wyrób niezgodny z przeznaczeniem - lotnik Niestety tomi gun wystrzelił .....w nieznanym kierunku Mam nadzieję, że uda się go uratować bez malowania na nowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
93mati Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Podstawka wygląda trochę jak deska do krojenia chleba... ale tylko trochę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted October 14, 2010 Author Share Posted October 14, 2010 to teraz zerknij, co jest na jej środku...tylko trochę.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
93mati Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 BTW Całość jest dla mnie arcymistrzowska, nigdy bym lepiej nie zrobił. Jakbym zmniejszył prawdziwy most i grunt pod nim... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Witam! Normalnie czadzik........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted October 16, 2010 Author Share Posted October 16, 2010 Model dostał kolory bazowe, został już poobijany w jakichś 90% Nie wiele widać, ale jest już zamontowana poprawna radiostacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ups Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Że się tak wyraże : łooo Matkooo !!! Jak Ty robisz takie płynne przejścia tego cieniowania??! Myślałem ,że mi fajnie idzie z malowaniem a tu przyszedł i zepsuł samopoczucie:P Ide pograć w world of tanks blee.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts