Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No jak zwykle super Ci to idzie , jestem fanem twojego modelarstwa. Jak Ty to robisz z tymi blaszkami, że Ci wychodzi?!

Ja ostatnio właśnie przez tą "biżuterię" stuga latać uczyłem , bo nerwowo nie wytrzymałem.

Czekam na dalsze etapy krok po kroku zawsze się czegoś nauczyć można.

Napisano

Most jak ze starego zdjęcia - rewelacja. A cały projekt zapowiada się ciekawie. Tylko jedno - czy w Normandii były Tygrysy II bez zimmeritu? W Ardenach wiem, że żadne nie miały, ale w Normandii?

Napisano
Most jak ze starego zdjęcia - rewelacja. A cały projekt zapowiada się ciekawie. Tylko jedno - czy w Normandii były Tygrysy II bez zimmeritu? W Ardenach wiem, że żadne nie miały, ale w Normandii?

Wieża od tygryska już jest poprawiona. Rafał wstawił starszą fotkę. Przyglądam się budowie na innym forum i na blogu więc wiem co i jak

ładnie będzie, ładnie...

Napisano

swietny pomysl na kompozyzcje scenki. ten fragment mostu podparty jednym filarem robi wrazenie

Napisano

Walcząc z temperaturą i sznurówkami z nosa wziąłem się za lepienie i malowanie figur.

Garść aspiryny plus :

Efekt :

DSCF7580.jpg

DSCF7577.jpg

DSCF7576.jpg

DSCF7571.jpg

DSCF7570.jpg

Teraz naszywki,patki etc.

Napisano

Ach te figurki po prostu piękne grzybek z mostu tez jak i cała reszta .

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia .

Napisano
Ach te figurki

Ano, Tobie też spędzają sen z powiek?

Maznąłem je w 1 kolejności...bo sporo i nie wiedziałem ile mi zajmą. Jakieś cudo to to nie jest, ale wstydzić się chyba nie mam czego.

Postęp:

DSCF7597.jpg

DSCF7593.jpg

DSCF7603.jpg

DSCF7602.jpg

"Mooooove - VERFLUCHT BANDITEN ! "

DSCF7601.jpg

DSCF7596.jpg

DSCF7595.jpg

DSCF7594.jpg

DSCF7592.jpg

DSCF7591.jpg

Jak pisałem na wstępie, dioramą tego nazwać nie będzie można...z dużą dozą fantazji możnaby połączyć scenki w całość.

Moim zamiarem było przedstawienie trzech, różnych scen, na jednej małej przestrzeni.

Załoga nie jest umiejscowiona "docelowo", jeno do zdjęć Stach usiadł na burcie czołgu.

Napisano (edytowane)

Rafale - z historyczneg punktu widzenia jedyne miejsce, gdzie polska Dywizja gen. Maczka walczyła z US Army to epizod z zamknięcia kotła Falaise z sierpnia 1944roku, a dokładnie walki o miejscowość Chambois. Brały w nim udział 1 Dywizja gen. Maczka (10 Pułk Dragonów, jak mnie pamięć nie myli - w razie błędu prosiłbym poprawić) i jeden z batalionów amerykańskiej 90 Dywizji Piechoty. Także umiejscowienie amerykańskiej 1 Dywizji Piechoty "Big Red One" (sądzę tak po naszywce sierżanta pod mostem) i dywizji gen. Maczka razem chyba nie jest trafnym pomysłem

Co się tyczy samych figurek - wrzuciłem Ci uwagi i fotki na PWM ;-)

EDIT - temat naszywki Amerykańca wyjaśniony Zdjęcia nie do końca pokazują detale, stąd moje domysły o 1DP.

Edytowane przez Gość
Napisano

Moim zdaniem całość wygląda super. Mistrzowsko zdetalowane pojazdy, no i do tego figurki których malowanie pozostaje tylko w sferze marzeń dla kogoś takiego jak ja. Miło się scenkę ogląda , a o poprawność historyczną nie dbam:P

Napisano

Dzięki.

o poprawność historyczną nie dbam

Było konsultowane, wsio się wyjaśniło i jak dotąd poza źle pomalowaną pochwą noża żołdaka i pasków na hełmie uchybień brak.

Zmieniłem wygląd ułamania...zerwałem starą końcówkę mostu i zastąpiłem o taką:

DSCF7608.jpg

Jutro postaram się położyć jakąś ziemie i maznąć tu i tam chwasty.

Napisano

Czyli 99% podłoża już za mną.

Materiały - jakieś chwasty z pola, trawka polka, pokruszony gips, korzeń pokrzywy i ziemia.

DSCF7624.jpg

DSCF7623.jpg

DSCF7622.jpg

DSCF7621.jpg

DSCF7620.jpg

DSCF7619.jpg

DSCF7617.jpg

Kolejny wyrób niezgodny z przeznaczeniem - lotnik

Niestety tomi gun wystrzelił .....w nieznanym kierunku

DSCF7616.jpg

Mam nadzieję, że uda się go uratować bez malowania na nowo

Napisano

Model dostał kolory bazowe, został już poobijany w jakichś 90%

DSCF7634.jpg

DSCF7633.jpg

DSCF7630.jpg

DSCF7629.jpg

DSCF7628.jpg

Nie wiele widać, ale jest już zamontowana poprawna radiostacja.

Napisano

Że się tak wyraże : łooo Matkooo !!!

Jak Ty robisz takie płynne przejścia tego cieniowania??!

Myślałem ,że mi fajnie idzie z malowaniem a tu przyszedł i zepsuł samopoczucie:P

Ide pograć w world of tanks blee....