Ł.Sosnowski Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Witam. Rozpoczynam budowę afrykańskiej trójki, zestaw Dragona, swoją drogą bardzo ładny, praktycznie prosto z pudła. Ten warsztat ma wysoki priorytet, więc jest szansa że nie przeciągnie się tak jak inne A to główny bohater: Model będzie stał na małej podstawce, kawałek pustyni, jakiś duży kamyczek, ale to wyjdzie w praniu. Na razie wziąłem się za sklejanie kadłuba, pierwsze foty jutro. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Ależ to nie nazywa się T-72 i nie jest produkcji Radzieckiej?! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 Łoł, batalion Wotan w Afryce !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 8 Października 2010 Autor Share Napisano 8 Października 2010 Krzysiek, czasami trzeba skleć coś z drugiej strony frontu Adam, możesz rozwinąć? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanzerVI Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Polecam ci przeczytać książkę Leo Kesslera " Pustynne Pantery" Batalion SS Wotan z dywizji Leibstandatre AH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 I zostań przy tej ciekawszej stronie frontu Wziąłem chipsy, siedzę i oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 10 Października 2010 Autor Share Napisano 10 Października 2010 Trochę podłubałem, oto wyniki: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 Gąski założone na stałe, czy będziesz je jakoś ściągał do malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Też jestem tego ciekaw. Sam często mam dylemat. Zawsze gąski ściągam do malowania. Teoretycznie wyjdzie dokładniej. Ale z drugiej strony mocując je na stałe, mamy wygodę i nie musimy się z nimi uganiać w dalszych fazach. Chyba samemu spróbuję je najpierw przyklejać a potem malować. A już w ogóle najlepszym rozwiązaniem są friule Nie widać dokładnie z tych zdjęć i nie wiem czy już to zrobiłeś a jeśli nie to możesz się pobawić w dorobienie faktury bandaży kół. Potem kładąc cienką warstwę czerni bardzo obiecująco i finezyjnie to wygląda. Pozdrawiam i życze powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 W sumie tutaj nie byłoby wielkiej tragedii, gdyby gąski były na stałe, bo wszędzie można sięgnąć małymi pędzelkami. Takie założenie nie sprawdza się generalnie w podwoziach typu pantera i tygrys, gdzie jest więcej niż jeden rząd kół, ale faktycznie najlepsze (najłatwiejsze) rozwiązanie to friule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 Gąski można zdjąć, nie lubię kombinować z malowaniem pędzelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 20 Października 2010 Autor Share Napisano 20 Października 2010 Początek malowania wnętrza, nałożony wash, teraz czeka na zmycie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Października 2010 Autor Share Napisano 21 Października 2010 Wieża obita i zamknięta, psinkę jeszcze tylko trochę matu do środka i dam pigmenty, ale to już w ostatecznym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Ładnie Łukaszu czekam na kamo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 Dzięki Bryła już gotowa, zostało tylko oklejenie detalami i mogę malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Mógłbyś zdradzić metodę obić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 Obicia robione farbą Vallejo MC za pomocą gąbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 31 Października 2010 Autor Share Napisano 31 Października 2010 Model prawie gotowy do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 Trochę podziałałem przy modelu. Teraz pora na malowanie detali i resztę brudzenia, oraz dodanie różnych drobiazgów na podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Nie ma sie co czepiac, wyglada swietnie, oby tak delej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 No fajnie fajnie, to co, jaki Pz.Kpfw następny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Ładne tempo, miesiąc i model prawie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 Dzięki. Co do następnego panzera to nie wiem, pooba mi się późna czwórka, ale na razie mam kilka rozgrzebanych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Ciekawi mnie, jak Ci wyjdzie sowiecki potwór:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi