Dumo Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Witam serdecznie Model tamiya bardzo dokładny składalność idealna, bardzo dobrze mi się przy nim pracowało, bardzo przyjemny zestaw. Mam nadzieję że się spodoba W mój zestaw wchodzi: -model BT-7 Tamiya 1:35 -gąsienice Friulmodel ATL-74 Malowanie: -podkład samochodowy [szary] -pre-shading czerń Pactra -farba bazowa ruska zieleń Vallejo AIR -rozjaśnienia i światła także Vallejo AIR -biały kamuflaż biała Vallejo AIR -bandaże czerń Pactra -żółty filtr oleje Van Dyck -brązowy filtr oleje Van Dyck -wash odcienie brązu oleje 3K St.Petersburg -zacieki i przybrudzenia robione także olejami artystycznymi [mieszanką] -błotko wykonane z ziemi kwiatowej + domieszka ziemi spod bloku i z działki wymieszana z wodą i wikolem następnie naniesiona na model, upiększona lekko olejami artystycznymi -na koniec zmalowałem parę części pastelami odcienie rdzy oraz czerń na wydech i lufę -zabezpieczony dwoma warstwami sidoluxu [zabrakło mi lakieru samochodowego] i jedną warstwą lakieru matowego Model Master'a I to by było chyyba na tyle... Tak na początek mały fotomontaż: Do rzeczy: Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Witam ! Nic dodać, nic ująć! piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Kopara opada Przepięknie wykonany BT-7! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Świetne kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Jak dla mnie model wykonany ładnie, ale cały efekt psuje przód prawej gąski. Czy są one w zestawie z pojedynczych ogniw, czy są to gumki. Ale wg mnie są pojedyncze ogniwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Jak dla mnie model wykonany ładnie, ale cały efekt psuje przód prawej gąski. Czy są one w zestawie z pojedynczych ogniw, czy są to gumki. Ale wg mnie są pojedyncze ogniwa. Faktycznie , zbyt opadła do dołu. Przy takim naciągnięciu gąsienicy nie ujechałby nawet metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Bardzo mi się podoba, ale dobrze by było odjąć po 1-2 ogniwka z każdej strony gąsienic. Takie zwisy trochę szpecą moim zdaniem, a nie dodają. Poza tym super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Października 2010 Autor Share Napisano 11 Października 2010 Gąske próbowałem skrócić, była za krótka po odjęciu dwóch ogniw dlatego zostawiłem tak jak jest. Ułożyłem je trochę inaczej jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Fajnie Ci się udało zrobić tego brzydala. Świetnie wykonane zimowe kamo i efekty eksploatacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 Dziękuję panowie za słowa uznania Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piwnicowy Szczur Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 z daleka wyglądałby jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Świetny, jeden z lepszych modeli w białym kamo jakie widziałem, gratulacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2010 Jeszcze raz dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Czy ktos podpowie do czego to urzadzene sluzylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Troszkę odgrzewamy stary temat, ale nie komentowałem jeszcze tego czołgu, więc sobie pozwolę. Model wyglądałby bardzo fajnie, gdyby nie te tragiczne gąsienice. Zwisy są zdecydowanie za duże, wręcz karykaturalnie i to do tego stopnia, że laik zauważy iż coś nie gra. Szkoda, bo pozostała część modelu mi się bardzo podoba. Większych zwisów chyba nigdzie nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Czy ktos podpowie do czego to urzadzene sluzylo? Wygląda mi to na zwyczajny lewarek (działający na zasadzie tzw. śruby rzymskiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi