Rafał Kobiela Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 (edited) Przedstawiam radziecki czołg T-50. Model wykonałem bez przeróbek. Wymieniłem jedynie uchwyty na druciane. Gąski w modelu to syf totalny dlatego starałem się je zakryć. Oceńcie sami jak wyszło. Zapraszam do komentowania. Edited October 16, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ł.Sosnowski Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Model fajny, ale brakuje mi różnorakich zacieków i innych "syfków". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted October 16, 2010 Author Share Posted October 16, 2010 Zacieki robiłem z brązu van dycka, sienny palonej i umbry naturalnej. Niestety po starciu nadmiaru farby wszystko się zlało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacola22 Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Gratuluje cierpliwiści.. naprawdę. To jedyny model jaki polamałem ze złosci w trakcie budowy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szlachcik1 Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 To jedyny model jaki polamałem ze złosci w trakcie budowy... Uuuu, no jak tak można? trzeba było zostawić i wrócić do niego po dłuższym czasie, bo fakt faktem, jest to ładny model i ozdobił by kolekcję. Rafał, modelik bardzo ładnie wykonany, malowanko, obicia, lekki brudzing super, aczkolwiek razi mnie podstawka. Chciałeś ukryć tragiczne gąski i wydaje mi się, że zrobiłeś to na "szybciocha". Może warto było dłużej posiedzieć i pokombinować coś bardziej efektownego? Coś w ten deseń: fotka znaleziona kiedyś przypadkiem w necie. Też wysoka trawa a efekt wizualny inny ;) Z tego co pamiętam to właściciel tej dioramki trawę zrobił z tych włosów co są w kolbach kukurydzy... PS. Jeszcze osobiście dodał bym odrobinę bambetli, bo taki trochę łysy się wydaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Ładny model paskudnego pojazdu:) Najbardziej podobaja mi sie obicia. Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.Watson Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Ładny. Ja bym nazwał to "Buszujący w zbożu " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dweler Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 pomijajc fakt ze musiales zaslonic gaski to bardzo fajnie wyszly obicia i cieniowanie, mogles ponadto troche urozmaicic powierzchnie no i jak dla mnie to za bardzo sie swieci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceres78 Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Modelik naprawdę super. (tylko może faktycznie trochę za bardzo się świeci). Jak Wy robicie takie świetne obicia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldeczek Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Model fajny tylko trochu za czysty. Napewno na uwagę zasługują zadrapania. Z czego ta wysoka trawa - czyżby włosie pędzla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 Czołg jeździł po mokrym błocie więc wszystkie syfy są na dole ukryte w trawie. Obicia robione drobna gąbką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Michalski Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Rafał- nie przejmuj się ze model mało ubrudzony i nie pobijany. Ale to co zrobiłeś to jest to.Zrobiono tego 150 sztuk.Ubrudzić to możne one i się ubrudziły ale wątpię czy zdążyły się poobijać.Trochę w swoim życiu czołgów widziałem ale żadnego poobijanego tak jak niektórzy to robią.Tak trzymaj modelik jest pychotka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TANKISTA87 Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 a mi się wydaje ,że jest cośpozytywnego w tej podstawce:)mi się modelik bardzo podoba gratuluje!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 A przepraszam, ale ta pseudo trawa lub zborze jest fatalna. Sam model czołgu super, chociaż gąsek nie widać, ale ta podstawka beee. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Ogólnie model mi się podoba. Tylko czemu zamalowałeś mu reflektory? No i ta trawa rzeczywiście trochę za sztywna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akahoshi Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 Całkiem niedawno skończyłem ten model i czekałem z niecierpliwością na finał Twojego teciaka. Muszę przyznać, iż Twój podoba mi się bardziej niż mój. Ale to norma, moje modele mi się zazwyczaj nie podobają . Zastanawiałem się, jak rozwiążesz kwestię reflektorów. Hmm... Dosyć kontrowersyjnie ją rozwiązałeś... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts