Jump to content

T-50 Mirage hobby 1:35

Rafał Kobiela
 Share

Recommended Posts

Przedstawiam radziecki czołg T-50. Model wykonałem bez przeróbek. Wymieniłem jedynie uchwyty na druciane. Gąski w modelu to syf totalny dlatego starałem się je zakryć. Oceńcie sami jak wyszło. Zapraszam do komentowania.

tn_DSC00814.jpg

tn_DSC00813.jpg

tn_DSC00812.jpg

tn_DSC00811.jpg

tn_DSC00810.jpg

tn_DSC00809.jpg

tn_DSC00808.jpg

T-50.jpg

Edited by Guest

To jedyny model jaki polamałem ze złosci w trakcie budowy...

Uuuu, no jak tak można? trzeba było zostawić i wrócić do niego po dłuższym czasie, bo fakt faktem, jest to ładny model i ozdobił by kolekcję.

Rafał, modelik bardzo ładnie wykonany, malowanko, obicia, lekki brudzing super, aczkolwiek razi mnie podstawka. Chciałeś ukryć tragiczne gąski i wydaje mi się, że zrobiłeś to na "szybciocha". Może warto było dłużej posiedzieć i pokombinować coś bardziej efektownego? Coś w ten deseń:

there22.jpg

fotka znaleziona kiedyś przypadkiem w necie. Też wysoka trawa a efekt wizualny inny ;)

Z tego co pamiętam to właściciel tej dioramki trawę zrobił z tych włosów co są w kolbach kukurydzy...

PS. Jeszcze osobiście dodał bym odrobinę bambetli, bo taki trochę łysy się wydaje.

pomijajc fakt ze musiales zaslonic gaski to bardzo fajnie wyszly obicia i cieniowanie, mogles ponadto troche urozmaicic powierzchnie no i jak dla mnie to za bardzo sie swieci

• 1 month later...

Rafał- nie przejmuj się ze model mało ubrudzony i nie pobijany. Ale to co zrobiłeś to jest to.Zrobiono tego 150 sztuk.Ubrudzić to możne one i się ubrudziły ale wątpię czy zdążyły się poobijać.Trochę w swoim życiu czołgów widziałem ale żadnego poobijanego tak jak niektórzy to robią.Tak trzymaj modelik jest pychotka.

Całkiem niedawno skończyłem ten model i czekałem z niecierpliwością na finał Twojego teciaka.

Muszę przyznać, iż Twój podoba mi się bardziej niż mój. Ale to norma, moje modele mi się zazwyczaj nie podobają .

Zastanawiałem się, jak rozwiążesz kwestię reflektorów. Hmm... Dosyć kontrowersyjnie ją rozwiązałeś...