Rafał Kobiela Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 (edytowane) Przedstawiam radziecki czołg T-50. Model wykonałem bez przeróbek. Wymieniłem jedynie uchwyty na druciane. Gąski w modelu to syf totalny dlatego starałem się je zakryć. Oceńcie sami jak wyszło. Zapraszam do komentowania. Edytowane 16 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Model fajny, ale brakuje mi różnorakich zacieków i innych "syfków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 16 Października 2010 Autor Share Napisano 16 Października 2010 Zacieki robiłem z brązu van dycka, sienny palonej i umbry naturalnej. Niestety po starciu nadmiaru farby wszystko się zlało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacola22 Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Gratuluje cierpliwiści.. naprawdę. To jedyny model jaki polamałem ze złosci w trakcie budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 To jedyny model jaki polamałem ze złosci w trakcie budowy... Uuuu, no jak tak można? trzeba było zostawić i wrócić do niego po dłuższym czasie, bo fakt faktem, jest to ładny model i ozdobił by kolekcję. Rafał, modelik bardzo ładnie wykonany, malowanko, obicia, lekki brudzing super, aczkolwiek razi mnie podstawka. Chciałeś ukryć tragiczne gąski i wydaje mi się, że zrobiłeś to na "szybciocha". Może warto było dłużej posiedzieć i pokombinować coś bardziej efektownego? Coś w ten deseń: fotka znaleziona kiedyś przypadkiem w necie. Też wysoka trawa a efekt wizualny inny ;) Z tego co pamiętam to właściciel tej dioramki trawę zrobił z tych włosów co są w kolbach kukurydzy... PS. Jeszcze osobiście dodał bym odrobinę bambetli, bo taki trochę łysy się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Ładny model paskudnego pojazdu:) Najbardziej podobaja mi sie obicia. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Ładny. Ja bym nazwał to "Buszujący w zbożu " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 pomijajc fakt ze musiales zaslonic gaski to bardzo fajnie wyszly obicia i cieniowanie, mogles ponadto troche urozmaicic powierzchnie no i jak dla mnie to za bardzo sie swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceres78 Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Modelik naprawdę super. (tylko może faktycznie trochę za bardzo się świeci). Jak Wy robicie takie świetne obicia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Model fajny tylko trochu za czysty. Napewno na uwagę zasługują zadrapania. Z czego ta wysoka trawa - czyżby włosie pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 22 Listopada 2010 Autor Share Napisano 22 Listopada 2010 Czołg jeździł po mokrym błocie więc wszystkie syfy są na dole ukryte w trawie. Obicia robione drobna gąbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Rafał- nie przejmuj się ze model mało ubrudzony i nie pobijany. Ale to co zrobiłeś to jest to.Zrobiono tego 150 sztuk.Ubrudzić to możne one i się ubrudziły ale wątpię czy zdążyły się poobijać.Trochę w swoim życiu czołgów widziałem ale żadnego poobijanego tak jak niektórzy to robią.Tak trzymaj modelik jest pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TANKISTA87 Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 a mi się wydaje ,że jest cośpozytywnego w tej podstawce:)mi się modelik bardzo podoba gratuluje!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 A przepraszam, ale ta pseudo trawa lub zborze jest fatalna. Sam model czołgu super, chociaż gąsek nie widać, ale ta podstawka beee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Ogólnie model mi się podoba. Tylko czemu zamalowałeś mu reflektory? No i ta trawa rzeczywiście trochę za sztywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Całkiem niedawno skończyłem ten model i czekałem z niecierpliwością na finał Twojego teciaka. Muszę przyznać, iż Twój podoba mi się bardziej niż mój. Ale to norma, moje modele mi się zazwyczaj nie podobają . Zastanawiałem się, jak rozwiążesz kwestię reflektorów. Hmm... Dosyć kontrowersyjnie ją rozwiązałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi