GEM Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Witam szanowne grono. Przyznam, że z pewną nieśmiałością chcę wam przedstawić moją wersję Miga. Znawcy na pewno podpowiedzą, co zrobiłem źle. Ale do dzieła. Model wykonany z zestawu, Academy. W skali 1:48. Model jest wykonany w barwach armii Wietnamu. Nguyen Van Coc, 921 st' Sao Do, z maja 1968 roku numer boczny 4326. Pierwszy raz miałem styczność z metalizerami, i przyznam ze dopiero teraz doceniłem, co znaczy dogadać się z tymi farbami. Uczyłem się w trakcie pracy. Jak to wyszło? Sam nie wiem. Kabina jest wzbogacona blachami Eduarda. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Bardzo ładny fishbed, super robota. Tylko szkoda, że nie pokusiłeś się o polskie malowanie. Byłoby ciekawiej. Ale mimo wszystko MiG wygląda znakomicie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Pikny Miguś. Mam takie pytanko, jaką farbą malowałeś kokpit. Ja używam H76, ale wydaje mi sie że nie bardzo oddaje oryginalny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Jeszcze jakbyś mu tak okopcił wylot dyszy byłoby pięknie .A najlepiej umorusał palec w sadzach i pokręcił trochę w środku . Wierz mi ,naturalnie po włożeniu rąk do dyszy efekt na dłoniach byłby taki sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Wyszło git:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Prezentuje się całkiem okazale. Tylko dlaczego Rosjanie pomalowali mu stożek na czarno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 18 Października 2010 Autor Share Napisano 18 Października 2010 Dzięki za pierwsze uwagi. Odpowiadam. Tylko szkoda, że nie pokusiłeś się o polskie malowanie. Byłoby ciekawiej. Jeden i drugi Mig jest częścią mojej kolekcji samolotów walczących w wojnie wietnamskiej, i dlatego takie malowanie. jaką farbą malowałeś kokpit Próbowałem wymieszać coś podobnego, ale nic mi nie wychodziło i zdecydowałem się na MM2135, czy wybrałem dobrze nie wiem, ale jest to coś podobnego. Tylko dlaczego Rosjanie pomalowali mu stożek na czarno? Stożek nie jest czarny, może na zdjęciach tak wyszło, jest pomalowany Model Masterem FS 34096 numer farby niestety mi się rozmazał. Przybrudzenie dyszy jest do zrobienia, faktycznie to przegapiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 (edytowane) I drugi do kolekcji przeciwników z wietnamskiego nieba. Na ten zwróciłem uwagę na wystawie, szczególnie przypatrując się metalizerowi i efekt jaki nim uzyskałeś. Powiem, że bardzo sugestywnie on wyszedł. Zdjęcia do końca tego efektu nie oddają i na żywo model wygląda jeszcze lepiej. Bardzo ciekawie wyglądał na tle Phantoma i F-105, które gabarytami go porządnie przewyższały Nie wiem, może Jarekk nie mówi o tym modelu, o tych zdjęciach, bo czarnego stożka ja tu nie widzę. A może to efekt wypalonego luminoforu w starej bańce i nie widać już większości obrazu? ;) Edytowane 19 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Podoba mi się, musze zmontować sobie takie widoczki do fotorgrafowania modeli bo fajnie to wygląda. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Ciekawa kolekcja z wietnamskiego nieba. Może wspólne zdjęcie uczestników konfliktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Nie wiem, może Jarekk nie mówi o tym modelu, o tych zdjęciach, bo czarnego stożka ja tu nie widzę. A może to efekt wypalonego luminoforu w starej bańce i nie widać już większości obrazu? ;) Ten czarny kolor to mała prowokacja z mojej strony, bo wiadomo, że kolor stożka powinien być zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 ładny ,ładny, ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Nie wiem, może Jarekk nie mówi o tym modelu, o tych zdjęciach, bo czarnego stożka ja tu nie widzę. A może to efekt wypalonego luminoforu w starej bańce i nie widać już większości obrazu? ;) Ten czarny kolor to mała prowokacja z mojej strony, bo wiadomo, że kolor stożka powinien być zielony. No to się nabrałem Ale Jarekk, nie ma co się śmiać, widziałem u niektórych w domach jeszcze 14-to i 15-calowe bańki przy PC, które były ciemne i do tego ledwie trzymały 800x600 (niewyraźnie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Ciekawa kolekcja z wietnamskiego nieba. Może wspólne zdjęcie uczestników konfliktu? Proszę bardzo. Rodzinne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Gem a w jakiejś fajowej scenerii? szkoda,że w Toruniu nie mogłem być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 o ja cie piernicze!!! szacun, tary. podobaja mi sie wszystkie twoje modele, a jak wiedza forumowicze, mnie trudno zadowolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Proszę bardzo. Rodzinne zdjęcie. Dziękuję bardzo. Z rodziną, to chyba najlepiej na zdjęciu Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Jak doskonale wiesz bardzo lubię Twoje modele Ale znowu dałeś się zrobić lekko na szaro pierwszy rząd gwazdek (3szt.) powinnien być na dole nie górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Piotrze, brawo za spostrzegawczość. Układ gwiazdek na kalkomanii, jest taki jak ja zrobiłem, a utwierdził mnie w tym rysunek tego miga w publikacji Mig 21 Fishbed in color. Dopiero po skończeniu modelu, jeszcze raz wróciłem do książki MIG 21 UNITS OF THE VIETNAM WAR, i tam jest zdjęcie tego samolotu, i układ gwiazdek jest taki jak ty mówisz. Ale było już „po ptokach" lakier położony, bałem się poprawiać żeby nie popsuć całości. Ale jak to mówią kolekcjonerzy- największą wartość mają eksponaty z małymi błędami - Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi