Artur Wałachowski Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 (edytowane) ... Edytowane 18 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Bardzo ładny i przyjemny model. Mi osobiście się baaardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Arturze czy nie pisalem zebys zrobil sobie przerwe ?? jak dla mnie super, juz pewnie na allegro jest wystawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Jak zwykle pomalowany absolutnie po mistrzowsku i tyle w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Dla mnie bardzo fajny.Gratuluje wykonania.Model faktycznie stary,ale jak widać mozna coś ładnego z tego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Tylko fotek ciut, jakby niewiele ... szczególnie ze zbliżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Artur model wykonany super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Wykończeniowo pierwsza klasa, szczególnie mi się podoba draperia. Z uwag, to nie wiem czy peryskopy (przynajmniej kadłubowe) nie powinny mieć osłon prętowych ale to nigdy nic do końca w Shermanach nie wiadomo. Natomiast ten szperacz na wieży ma chyba szkiełko zbyt blisko zewnętrznej krawędzi. Konstrukcyjnie to był reflektor plus taka długa osłona. No i w myśl pewnej niedawnej dyskusji, to ktoś konsekwentny by Ci tu jedną rzecz wypomniał ale ja składam to na karb moich spracowanych oczu i małych zdjęć . Ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 8 Marca 2007 Autor Share Napisano 8 Marca 2007 No i w myśl pewnej niedawnej dyskusji, to ktoś konsekwentny by Ci tu jedną rzecz wypomniał ale ja składam to na karb moich spracowanych oczu i małych zdjęć . Dzieki za opinie-co do niepoprawności i niedociągnięć-zawsze bardzo chętnie wysłucham wszelkich błedów jakie popełniłem-model zrobiłem prosto z pudła-na bank nie jest bez wad,a jak coś nie tak zrobiłem to piszcie-postaram się poprawić-jak nie na tym to na następnym. Pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 Model jak zwykle FIRST CLASS :!: ... jedno tylko małe ale ... ... ale mało zdjęć i szkoda, że wszystkie "z lotu ptaka". Brakuje fotek z poziomu horyzontu. Pozdrawiam. S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 Dzieki za opinie-co do niepoprawności i niedociągnięć-zawsze bardzo chętnie wysłucham wszelkich błedów jakie popełniłem-model zrobiłem prosto z pudła-na bank nie jest bez wad,a jak coś nie tak zrobiłem to piszcie-postaram się poprawić-jak nie na tym to na następnym. Tak, tylko że twoje modele zwalają z nóg a zauważenie błędu na takim modelu dla zwykłego śmiertelnika jest niemożliwe. Artuże czy robisz dioramy ? Chętnie bym zobaczył takie coś twojego wykonania. Wracając do modelu to nie wiedziałem że Sherman może dobrze wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 Artuże czy robisz dioramy ? Chętnie bym zobaczył takie coś twojego wykonania. To zerknij na stronkę Artura ... http://www.arturwalachowski.mtmedia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2007 Share Napisano 13 Marca 2007 Mam pytanko . Jakim kolorem malowałeś tą skrzyneczkę na czołgu?. Przecierasz je rozpuszczalnikiem?.Pozdr ryjek ( nie plandekę tylko skrzynkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 13 Marca 2007 Autor Share Napisano 13 Marca 2007 Mam pytanko . Jakim kolorem malowałeś tą skrzyneczkę na czołgu?. Przecierasz je rozpuszczalnikiem?.Pozdr ryjek ( nie plandekę tylko skrzynkę) Skrzynkę malowałem jasnym piaskowym a na to dałem wash olejny z sieny palonej i nadmiar wytarłem.Przy okazji wrzucam parę nowych zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 13 Marca 2007 Share Napisano 13 Marca 2007 A ja mam pytanko czym wykonujesz przetarcia suchmy pedzlem ?Jest to jakis jeden kolor czy to zależy od koloru bazowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 Kolego Artur czy lakier bazowy tlenisz rozpuszczalnikiem ?. Jak ci to tak wychodzi?. Bo ten kolor jest na wpół matowy i szklisty taki jak farba z fabryki. Jak to robisz,mnie sie ta sztuka mistrzowska bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 Ja tak w kwesti nie formalnej ale nie wiecie czemu kolega Baldigozz usunął swoje prace bo tez bym popatrzył.Podobno był niezły ,ale ni ma jak tego ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 14 Marca 2007 Autor Share Napisano 14 Marca 2007 A ja mam pytanko czym wykonujesz przetarcia suchmy pedzlem ?Jest to jakis jeden kolor czy to zależy od koloru bazowego ? Do suchego pędzla robię mieszankę-koloru podstawowego,rozjaśnianego bielą i żółcią-tak samo jest w przypadku innych kolorów-wszystkie do suchego pędzla są rozjaśniane. Kolego Artur czy lakier bazowy tlenisz rozpuszczalnikiem ?. Jak ci to tak wychodzi?. Bo ten kolor jest na wpół matowy i szklisty taki jak farba z fabryki. Efekt taki pozostaje częściowo po washu olejnym,a częściowo po delikatnej przecierce suchym pędzlem pancerza(uzywam najczesciej metalizera dla uzyskania refleksów światła)-w celu wyciągnięcia faktury. Pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi