paczek1981 Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Oglądałem poprzednią Corvette i jest boska. Coś czuje że i w tym przypadku też tak będzie. Pozdrawiam MArio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Października 2010 Autor Share Napisano 25 Października 2010 No i naprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 No i naprawione No i teraz extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Października 2010 Autor Share Napisano 28 Października 2010 Podwozie gotowe, koła też ale jeszcze nie będę ich zakładał. Obecnie trwają prace przy silniku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Obecnie trwają prace przy silniku: Ale jak skończysz zamieścisz jakąś MP3-kę jak to brzmi? Jak zwykle przemiło się ogląda Twój warsztat. Czekam na finał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Konkret! Czekamy na kabelki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Listopada 2010 Autor Share Napisano 10 Listopada 2010 Ostatnio miałem bardzo mało czasu na modelowanie ale coś tam zrobiłem: i jedna fotka silnika z zapałką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 i jedna fotka silnika z zapałką To ładnie malutka ta fał ósema Silnik wygląda znakomicie. Nic dodać nic ująć Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_222 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Wiem, że to nie jest najprostsze zadanie, ale jakbyś spróbował coś z tym paskiem zrobić - bo niestety amerykański standard czyli jedna część psuje efekt - a w tej skali to można poszaleć przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 ale??? to jest zapałka zniczowa !/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Co do paska fakt, widziałem warsztat zapaleńca co toczył rowki w kołach na pasek w 1:25. Ale i tak elegancko to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Wiem, że to nie jest najprostsze zadanie, ale jakbyś spróbował coś z tym paskiem zrobić - bo niestety amerykański standard czyli jedna część psuje efekt - a w tej skali to można poszaleć przecież Pierwotnie chciałem pocieniować pasek ale zrezygnowałem z tego pomysłu ponieważ prawie wszystkie urządzenia (alternator, pompy i napinacz) wiszą na pasku przez co mógł by on nie wytrzymać ich ciężaru. Niestety nie posiadam dokumentacji/zdjęć aby od podstaw wykonać mocowania tych urządzeń do silnika dlatego zostawiłem to tak jak jest. ale??? to jest zapałka zniczowa !/? Zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Wiem, że to nie jest najprostsze zadanie, ale jakbyś spróbował coś z tym paskiem zrobić - bo niestety amerykański standard czyli jedna część psuje efekt - a w tej skali to można poszaleć przecież Pierwotnie chciałem pocieniować pasek ale zrezygnowałem z tego pomysłu ponieważ prawie wszystkie urządzenia (alternator, pompy i napinacz) wiszą na pasku przez co mógł by on nie wytrzymać ich ciężaru. Niestety nie posiadam dokumentacji/zdjęć aby od podstaw wykonać mocowania tych urządzeń do silnika dlatego zostawiłem to tak jak jest. ale??? to jest zapałka zniczowa !/? Zgadza się No i to jest ból-- o wiele lepiej by było gdyby producenci dawali oddzielnie wszystkie koła pasowe, i pasek. . A nie jak teraz monolity, to malowanie pasków..... wrrrrr!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Ale suniesz z tymi modelami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Marca 2011 Autor Share Napisano 10 Marca 2011 Witam wszystkich Po czterech miesiącach przerwy wracam do budowy modelu Pierwsze co uczyniłem to naprostowałem dach ze słupkami - wcześniej tego nie pisałem ale cała góra budy była przekoszona w lewą stronę (zapewne od złego składowania pudeł z zawartością w magazynie ) Następnie zabrałem się za szpachlowanie drobnych nierówności, jam skurczowych i śladów po wypychaczach. Wnętrze wanny miałem już prawie pomalowane ale po przestudiowaniu zdjęć oryginału postanowiłem nieco poprawić wypukłości drzwi, w modelu od połowy w górę były płaskie. Oryginał, zdjęcie z netu: a tak to wyglądało w modelu: Jak narazie w obu drzwiach wyciąłem panele z klamkami i ... wrzuciłem całość do kreta aby oczyścić wannę z farby. C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 No Andrzeju nareszcie wróciłeś do nas . Wiem coś o takich przerwach w modelarstwie - sam niedawno taką skończyłem. Widzę, że prace ruszyły pełną parą - czekam na więcej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Marca 2011 Autor Share Napisano 17 Marca 2011 Przed pryśnięciem podkładem wydawało się, że boczki drzwi są ok, ale jak widać muszę jeszcze nad nimi popracować. Budę dwukrotnie machnąłem podkładem. Zastanawiam się czy aby jeszcze nie dać ze dwie warstwy gdyż w poprzednim modelu (takim samym) pomimo podkładu plastik odbarwiał białą bazę na różowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Witam! Przy takiej skali można już poszaleć ze szczegółami co w tej relacji widać Bardzo mi się podobają pańskie warsztaty, kiedyś chorowałem na klasyczną amerykańską motoryzację... Ja bym nie miał cierpliwości na bawienie się i malowanie takiego kolosa (widzę że pan też wymięka bo na foto załapał się "Żuber" ) No cóż, życzę powodzenia w tej nierównej walce i nie mogę się doczekać końcowego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 W takiej skali to można by się bez napinania pokusić o dorobienie jeszcze paru jak nie więcej detali. A już ten plastikowy pasek odlany razem z kołami pasowymi przy silniku wygląda słabo. Bez urazy wykonanie jest na wysokim poziomie ale skala 1:8 stwarza naprawdę spore możliwości i wydaje mi się że warto z tego korzystać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Witam! (widzę że pan też wymięka bo na foto załapał się "Żuber" ) Obawiam się, że ten "Żuber" służy do rozcieńczania Pactry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomuel Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) Tam pisze "Żubr", a nie "Żuber". Ale tak w ogóle to nie co się dziwić, bo przecież przy takiej skali nie jest łatwo nie wyjechać poza obrys przygotowanego tła; wszak to jest warsztat, a nie galeria końcowa ukończonego modelu. Wiem, że to, co piszę, to oczywistości, ależ czy to jest nieprawdą? Edytowane 18 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 Witam!Przy takiej skali można już poszaleć ze szczegółami co w tej relacji widać Bardzo mi się podobają pańskie warsztaty, kiedyś chorowałem na klasyczną amerykańską motoryzację... Ja bym nie miał cierpliwości na bawienie się i malowanie takiego kolosa (widzę że pan też wymięka bo na foto załapał się "Żuber" ) No cóż, życzę powodzenia w tej nierównej walce i nie mogę się doczekać końcowego malowania Dzięki za miłe słowa Ano wymiękam, a biorąc pod uwagę dzisiejszy wypadek z farbką (nieopatrznie przechyliłem aero i połowę farbki wylałem na dach modelu) to tylko "Żuber" może złagodzić nerwy W takiej skali to można by się bez napinania pokusić o dorobienie jeszcze paru jak nie więcej detali. A już ten plastikowy pasek odlany razem z kołami pasowymi przy silniku wygląda słabo.Bez urazy wykonanie jest na wysokim poziomie ale skala 1:8 stwarza naprawdę spore możliwości i wydaje mi się że warto z tego korzystać. Pozdrawiam Nie ma powodu do obrażania się konstruktywna opinia zawsze mile widziana Co do kół i paska to już pisałem wyżej ale nich będzie jeszcze raz i trochę szerzej na ten temat. Bardzo chętnie wykonał bym wszystkie elementy oddzielnie ale, że ze znajomością języków obcych u mnie jest marnie (ponad 30 lat temu zakończyłem edukację szkolną tylko ze znajomością j.rosyjskiego) nie potrafiłem znaleźć w necie takiej dokumentacji co by pokazała poszczególne urządzenia napędzane paskiem klinowym, a dokładniej chodzi o mocowania ich do korpusu silnika. Niestety bez tego, a jedynie z domysłów i masy oględnych zdjęć można zrobić tylko S/F a tego nie chcę. Witam! (widzę że pan też wymięka bo na foto załapał się "Żuber" ) Obawiam się, że ten "Żuber" służy do rozcieńczania Pactry Dokładnie jest tak jak mówisz Tam piszę "Żubr", a nie "Żuber". Ale tak w ogóle to nie co się dziwić, bo przecież przy takiej skali nie jest łatwo nie wyjechać poza obrys przygotowanego tła; wszak to jest warsztat, a nie galeria końcowa ukończonego modelu. Wiem, że to, co piszę, to oczywistości, ależ czy to jest nieprawdą? Zaiste prawdę napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Tam piszę "Żubr", a nie "Żuber". Aj tam, "żuber" nie bez powodu był ujęty w cudzysłowie (pomijając to, że powinieneś napisać "tam jest napisane", a nie "tam piszę" ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomuel Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Poprawione (pozostałości błędu zostaje w cytatach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macio4ever Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Swoją drogą to niezła kiszka od strony producenta, że alternator ma mocowanie, a pozostałe elementy wiszą sobie w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi