RH Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Niestety pogoda nie rozpieszcza a wiec i zdjecia w ciekawym plenerze nie mogły zostać zrobione .Pozostał stół i balkon Liczę na zrozumienie. Dorzucę jeszcze potem fotki z zalogą( w trakcie malowania) i założonymi obudowami Sam model w malowaniu z 487 Dywizjonu(Royal New Zealand Air Force) 140 skrzydlo 2 Taktycznych Sił Powietrznych Hunsdon Hertfordshire uczestniczace w operacji "Jerycho" 18 luty 1944. Operacja ta polegała na oswobodzeniu partyzantów Francuskiego Ruchu Oporu ,którzy na drugi dzień mieli być rozstrzelani. Część samolotów miała zniszczyć siedzibę straży i pomieszczenia oficerów SS a druga bombardując mury miala utorowac droge ucieczki. Ten opis bardzo skrótowy dedykuję mlodszym modelarzom . Pokazuje to że sklejanie jest także sposobem na uczenie sie historii.a nie tylko samym "sklejactwem". Warto czasami wiedziec co sie skleja i jak zapisalo się w historii lotnictwa DOŚĆ JEDNAK TYCH MĄDROŚCI CZAS NA POKAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 a dzie masz dioramkie? co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Nie wiem jak duze mieszkanie ma kolega RH, ale dioramka w tej skali to zajmowalaby pewnie pol pokoju hah... Zreszta i tak zazdroszcze przestrzeni w mieszkaniu, bo ja ze swoimi 1/72 ledwo sie juz mieszcze! :-) A sam model bardzo efektowny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 no ja mam tak samo problemy a dioramkę by można na jakimś stryszku czy piwnicy czy garażu,i wyciągać do galerii lub na jakieś wystawy i konkursy,ja tak robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Piękny Olbrzym, zresztą wszytkie Pana modele są przepiękne. Teraz chciałbym zobaczyć Mustanga w Pana wykonaniu. Ps. Mustang oczywiscie w 1:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 Piękny Olbrzym, zresztą wszytkie Pana modele są przepiękne. Teraz chciałbym zobaczyć Mustanga w Pana wykonaniu. Ps. Mustang oczywiscie w 1:24 ...może kiedyś.... na razie z ta skalą daję sobie spokoj ,bo Mossi dość mi wybral jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Świetny model, mam nadzieję że pojawi się coraz więcej modeli airfixa na takim poziomie. Czekam na pozostałe fotki, chociaż miło zobaczyć drzewko z innej perspektywy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Pięknie wykonany Mosquito. Jeden z najładniejszych jakie miałem okazję oglądać. Zdetalowanie i delikatne ślady eksploatacji czynią go jednym z najładniejniej wykonanych projektów na forum w tym roku. Gratuluję i pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 Jeden z najładniejszych jakie miałem okazję oglądać. Bez przesady ,ja na galerii widzialem ładniejsze ktore zrobily na mnie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 oj tam już nie bądź taki skromniacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 oj tam już nie bądź taki skromniacki Nie mam takiego zamiaru..po prostu taka jest prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Krakowska Wytwórnia Samolotów RH&RH wypuścila piękny model słynnego samolotu, gratuluję . Jak widać na załączonych fotkach, nawet prosto z pudła można efektownie zrobić tego kolosa wśród modeli. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 27 Października 2010 Autor Share Napisano 27 Października 2010 Parę obiecanych dodatkowych fotek ,tym razem z założonymi osłonami A także ,model z figurkami.Wiem ze nie są one pierwszej piękności i tym samym mogę narazić się na szyderstwa od miłośników figurek ,ale nie jestem orłem w malowaniu postaci , no przecież wszystkiego nie można umieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 no zaro lepi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Śliczny jest chodź za tłokowcami nie przepadam. Piękne wykonanie. Skąd wytrzasnołeś takie fajne oponki ew. jak je wykonałeś ? Jeśli mogę zacnemu wykonawcy zwrócić uwagę to figurki się błyszczą przez co wygladają nienaturalnie. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 27 Października 2010 Autor Share Napisano 27 Października 2010 Śliczny jest chodź za tłokowcami nie przepadam. Piękne wykonanie. Skąd wytrzasnołeś takie fajne oponki ew. jak je wykonałeś ? Jeśli mogę zacnemu wykonawcy zwrócić uwagę to figurki się błyszczą przez co wygladają nienaturalnie. Pozdrawiam. Przemek. Oponki ufundował Airfix czyli sa w zestawie:) A co do figurek ,po prostu za malo je potraktowałem werniksem stąd ten polysk .Ale postoją trochę to same zmatowieją . Krakow jest tak zakurzonym miastem z dużą zawartoscią spalin że szybko zmatowieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Tak jak pisałem w wątku warsztatowym teraz powtórzę, szkodą że nie dodałeś nic od siebie, ale wykończenie modelu i wrażenie ogólne jak najbardziej OK. Jednak pozostał niesmak podejscia do modelu na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaackDanieLs Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 co do modelu to caly ladny..ale jedna rzecz mi zwrocila wzrok i jestem w szoku ze da sie tak wykonac silniki:) pelen szacunek dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 jedna rzecz mi zwrocila wzrok i jestem w szoku Też bym był, jakbym nagle odzyskał wzrok... Silniki sklejone czysto i poprawnie, ale szkoda że tylko z pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaackDanieLs Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 no tak ale mi chodzi o druciki w srodku silnikow pod klapami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 no tak ale mi chodzi o druciki w srodku silnikow pod klapami. Dokładnie, można było dodać parę kabelków i byłoby OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 A malowanie szanowny kolego to gdzie uskuteczniał??? Chyba u lakiernika . Swoją drogą to ciekaw jestem ile zajmuje czasu i ile "idzie" materiałów na takie malowanie... Model zaiste twórcy jego godzien jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 RH robił pewnie tzw chałturę na sprzedaż, to i mu kabelków nie chciało się upychać. Mini max jednym słowem. Zresztą, to widać w wątku warsztatowym- robił, to, co chciał, pokazywał efekty bez wnikania w to, co napisali komentujący. Ile za takiego gotowca sobie życzysz? PS: I tak nie kupię, wolę swojego i z kabelkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 A malowanie szanowny kolego to gdzie uskuteczniał??? Chyba u lakiernika . Swoją drogą to ciekaw jestem ile zajmuje czasu i ile "idzie" materiałów na takie malowanie... Model zaiste twórcy jego godzien jest. Wystarczyła mi tylko łazienka .dobrze przewietrzona:) Podstawowe malowanko to ko 2godziny ,a faby zeszedl prawie caly słoik z Gunze kl C z tematycznego zestawu czyli 18ml zielonej troszkę mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Model swietny, wykonanie po prostu genialne. Moja kobita przy pierwszych zdjeciach myslala ze to prawdziwy Moskit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi