Skocz do zawartości

Panther A late (dragon)

ups

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jak na razie to pełen wypas! Kaleczki siadły pięknie. Dobrze to wygląda. Pamiętaj o Jadgdtigerze i o tym co mu zrobiłeś . Model świetnie pomalowany. Teraz tylko mocny wash i oleje i na tym ja zakończył.....

• Odpowiedzi 72
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

hihi ,a Wy ciągle mi jaga darować nie możecie:P

Nie no po washu jakieś obicia na górnych płytach by wypadały, zacieki rdzawe jeszcze może gdzieś wcisnę i trochę przykurzę pigmentami gdzie niegdzie.

• 2 weeks later...

Poleniłem się trochę , więc i siły wróciły do modelowania.

Położyłem wash. Wygląda to tak.

89457615.jpg

76883104.jpg

86773851.jpg

18806803.jpg

22425389.jpg

Teraz schnie,jutro albo pojutrze etap na którym można nieźle polec , czyli zdrapki:P. Poza tym cały czas kusi mnie ,żeby z szarym filtrem wjechać na koniec przed pigmentami ale zobaczymy.

Pozdrawiam

Witam!

Szkoda że "zdrapki" robisz dopiero teraz po washu. Ja robię zawsze po malowaniu, jako drugi etap. Dlatego tak robię , bo po washu obicia nabierają tego czegoś, takiego życia nieokreślonego. Ale każdy robi jak lubi. Czekam na fotki i Szczęśliwego Nowego Roku!

Ciekawy warsztat plus jak ja to mowie stylizowane fotki warsztatowe [czyli len przy robieniu zdjec bez tla].

Model wyglada na prawde swietnie, po brudzingach bedzie Superb

O miło mi , że komuś się moje wypocinki podobają, a jak podobają się one modelarzą , którzy co rusz wypaśne prace wypuszczają to zupełnie w skowronkach jestem. Co do zdrapek też przeważnie jako drugie je paćkam, tu jednak zdecydowałem się położyć je po pierwszym washu. Mam w planie na zdrapki jeszcze jakiś filtro-wash machnąć, a potem pigmenty. Także powinno być ok.

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.

Zdrapki poszły(zawsze mogło być lepiej ale cuż), teraz jeszcze dopracuje narzędzia, lufę km-u i pojadę z jakimś filtrowashem. Potem rdzawe zacieki , jakieś plamy paliwa, pigmenty itp.

W sztucznym świetle kolory przekłamane z deko ale co tam , zrobiłem to wrzucam:P

58367668.jpg

29711636.jpg

10286451.jpg

32804199.jpg

Pozdrawiam

Zwykle nie wypowiadam się o modelach w skali 1:35, gdyż nie mam zielonego pojęcia o ich budowaniu, ale ten model, pomimo, że jest to "oklepana" Pantera, bardzo mi się podoba.

pozdrawiam

Grzesiek

No to nabrudziłem trochę smarem, na lufie podrapałem i porobiłem dyskretne zacieki.

W sumie teraz psiknę matem, delikatnie pokurzę w dolnych partiach jeszcze i chyba będzie finisz niedługo. Póki co schną plamki smarów i innych syfów:P

86403202.jpg

55289735.jpg

66432735.jpg

21863386.jpg

90318088.jpg

A teraz zdradzę za psucie jakiego modelu zabiorę się po zakończeniu tego;)

79440108.jpg

Pozdrawiam.

Coś tam brudziłem pigmentami i...... i spierdzieliłem wieżę , w każdym razie mi się nie podoba . Kilka fot.

74174316.jpg

29994963.jpg

84222199.jpg

62240911.jpg

25050197.jpg

Jeśli chodzi o brudzenie wanny to chyba za dużo tego piachu i będę ją trochę czyścił. W niektórych miejscach na burcie będą fartuchy dlatego nie trudziłem się z brudzeniem wanny po całości (szkoda pigmentu).

ps.Zacząłem czyścić wieże z pigmentu i niechcący osiągnąłem ciekawy efekt , który mi się podoba:P

Położyłem na to miejsce filtr potem ewentualnie jakieś delikatne plamki oleju zrobię i powinno być ok.

Fotka.

30876277.jpg

Witam!

Po cholere paćkasz go pigmentami! Model bez tego doskonale wyglądał, trochę pobrudzony, trochę wyblakły, trochę powycierany. Trzeba było założyć gęsi i popsiukać matem. Wyglądał by super! Wez to zmyj i popraw, bo normalnie się zaraz popłaczę, jak patrzę się na te "błoto" które mi krowiaki na łące przypomina tzn. placek tu, placek tam.......

Ps. A ten Sherman od Italeri to prawdziwe wyzwanie modelarskie.....

Złożyłem gąski, założyłem na kotka i generalnie została kosmetyka.

Tak to wygląda, w galerii więcej fot.

59558042.jpg

Dziękuję pięknie Wszystkim za cenne uwagi i mam nadzieję ,że choć trochę się podobają moje wypocinki.

Pozdrawiam