Mr. Jekyll Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2011 Skończony tylny amortyzator. Ma na sobie lekki wash (nie widać za bardzo - za jasne zdjęcie). Będzie jeszcze werniksowany półpołyskiem z Gunze. Pomalowałem, ot tak, z czystej ciekawości, drugą szybę. Tym razem X19 z Tamiyi. Zobaczę, w której Hajce będzie bardziej do twarzy (owiewek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Z życia i skali 1:1 od razu mówię ,że lepiej będzie w ciemnej szybie..plastiki miód malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Oryginalne, fabryczne ''kominy'' owinięte karbonem. Polakierowane dwiema warstwami połysku Gaia. Dodałem kilka śrubek T2M. Teraz czekają na przyklejenie jakichś tuningowych, szpanerskich metek ;o) i trochę ''łosza''. Równocześnie walczę z kalkami na desce z zegarami. Udało mi się zepsuć dwa razy kalki na tyle, że dla nowych zakupiłem kolejny model . I znowu nie idzie mi tak, jakbym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Uporałem się wreszcie z łańcuchem. Nie lubię takiej roboty - kupa wycinania i szlifowania małych fototrawionych elementów. Śruby na zębatce odcięte z oryginalnego, plastikowego elementu. Całe szczęście, że udało mi się to wszystko w miarę równo poprzyklejać. Molowanie: 1. Mr. Metal Primer 2. sufacer 3. czarny półmat 4. Tamiya X32 - zębatka 5. Tamiya X31 - łańcuch 6. bezbarwny połysk Gaia 7. łosz: emalia Tamiya X19 + rozcienczalnik X20 Na ostatnim zdjęciu całość się jeszcze mocno błyszczy, ale tuż przed zmontowaniem fuknę całość półmatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Poskładałem główne podzespoły do kupy. Teraz to już mam chyba z górki. Tak to się wszystko prezentuje na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Szok W pewnej chwili można pomyśleć, że ogląda się prawdziwy motocykl. Powstaje piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Pięknie,ach jak za mną chodzi taka maszyna,ale w 1:1 .Model perfekcja,mam sugestie,żeby troszkę podwozie plastik od spodu tak delikatnie przybrudzić piaskiem odrobinka a jeszcze bardziej urealni model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 mam sugestie,żeby troszkę podwozie plastik od spodu tak delikatnie przybrudzić piaskiem odrobinka a jeszcze bardziej urealni model Będzie raczej ''salo-nówka'', nie umiem, lub raczej boję się brudzić Tłumiki mam gotowe: Pomyślałem już trochę naprzód i przygotowałem sobie podstawkę pod gotowy model. Podstawka to spód od gablotki, bodajże ''C'' Tamiyi, a karbon kupiłem w sklepie dla modelarzy R/C. Przyciąłem na wymiar i przykleiłem klejem epoksydowym. Na koniec "lajsne se" metalowa tabliczkę z grawerunkiem laserowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Tłumiki zaje****ste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Piękna robota. Mam tylko nadzieję, że nikt z Akrapovica tu nie zagląda, bo zaraz cała firma udałaby się popełnić zbiorowe samobójstwo. A szkoda by było, bo fajne kominy robią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 ...Mam tylko nadzieję, że nikt z Akrapovica tu nie zagląda, bo zaraz cała firma udałaby się popełnić zbiorowe samobójstwo... Ja też Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Świetny model, rany. Kopara opada. Sam mam ochotę popełnić cywilniaka. Może następnym modelem będzie rower?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Dzięki! Fajnie, że Ci się podoba. ...Może następnym modelem będzie rower?? Poszukaj w sieci. Chyba Protar robi(ł) modele rowerów. Bodej w skali 1/9... Tymczasem powalczyłem z kolektorami. Zabawę zacząłem od usunięcia śladów po łączeniach form i zaszpachlowaniu śladów po wypychaczach. Następnie wymieniłem "rurę" łącząca środkowe rury kolektora na nową, z profilu plastikowego fi 2mm (łatwiejsze i szybsze do wykonania niż mozolne obrabianie oryginalnego elementu). Postanowiłem także, że dodam też coś od siebie. Dorobiłem kołnierze mocujące kolektor do silnika. Wykonane z polistyrenu 0,25mm. Po pomalowaniu wkleję imitacje śrubek. Wszystko świeżo po sklejane. Po wyschnięciu dodam imitacje spawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Jak bys mogl robiac imitacje spawow zrobic jakies pare zdjec jak to robisz byl bym wdzieczny. Jezeli jest oczywiscie taka mozliwosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Jedziesz dalej, Panie kolego. Świetnie Ci idzie. A protara sobie przejrzę chetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Dorobiłem spawy. Jak zawsze wykorzystałem do tego płynną szpachlę Gunze nanoszoną na element za pomocą zaostrzonej wykałaczki. Fajerwerków nie ma, ale i tak wygląda sto razy lepiej niż bez nich. Całość siknięta surfejserem. Wieczorem zamierzam pomalować wszystko na czarno, a po wyschnięciu trochę przybrudzić/przykurzyć kolektory. Nie wiem jak mi to wyjdzie :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Kurcze zanim ja zacznę robic takie modele to minie z 5 lat:D A mogę wiedziec gdzie kupiłeś te śrubki T2M bo szukałem na allegro i w paru sklepach i nic :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 W Polsce ich nie dostaniesz, chyba że z drugiej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Kurcze szkoda. A na jakich stronach mógłbym je dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 hiroboy.com hobbyeasy.com scalehardware.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macio4ever Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 mediamixhobby.com.sg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 (...) A mogę wiedziec gdzie kupiłeś te śrubki T2M bo szukałem na allegro i w paru sklepach i nic :( Ja kupuję tutaj klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Mała aktualizacja. Uporałem się z przewodami układu chłodzenia... Zacząłem od usuwania wszechobecnych szwów po łączeniach form. Postanowiłem też, że gdzie się da, tam je zmodyfikuję. I tak: wymieniłem na miedziane (pozyskane z przewodu elektrycznego) końcówki, które wchodzą bezpośrednio w chłodnicę; imitację gumowych węży wykonałem z cienkiej koszulki termokurczliwej; wszystkie ''segmenty'' przewodów porozcinałem wcześniej i posklejałem ''na styk''. Pomalowałem na czarno, a fragmenty imitujące przewody gumowe, czarnym matem z odrobiną szarego: Teraz czas na delikatne ubrudzenie/zużycie, montaż opasek zaciskowych i wklejenie ich na swoje miejsce w modelu. Zrobiłem małą przymiarkę kolektorów do silnika. Muszę je jeszcze pomalować półmatem i lekko ''złoszować''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Fajnie Ci te elementy gumowe wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 "Idź na całość" - skoro dorabiasz brakujące elementy - dorzuć pompę - fotki i rysunki w mojej relacji: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=19940&postdays=0&postorder=asc&highlight=yoshimura&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi