Jump to content

Waco Cg-4A - 1/48 - od podstaw

Marwaw
 Share

Recommended Posts

Witam,

W środę skończyłem pracę nad tym modelem. Przede wszystkim chciałbym podziękować wszystkim co mi kibicowali a w szczególności Kolegom Jari, Szu, Kornikowi 69 oraz Jaxenowi za jakże cenne materiały i informacje. Zapraszam do obejrzenia galerii efektu końcowego:

pict5192.jpg

pict5184.jpg

pict5185.jpg

pict5190.jpg

pict5191.jpg

pict5202.jpg

pict5213.jpg

Więcej zdjęć w dużej rozdzielczości oraz szczegóły znajdują się tu:

http://modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=12&catid=94

Wątek warsztatowy:

viewtopic.php?t=23016

Zapraszam zatem do oglądania, można obijać pałą:)

Cóż mogę powiedzieć...

Modele wykonywane od podstaw są według mnie najwyższą formą modelarstwa i każdy taki model zasługuje na szczególne uznanie, gdyż zmusza jego wykonawcę do prześledzenia solidnej porcji materiałów źródłowych,a potem na ich podstawie wykonania czegoś z niczego, tak aby wyglądało to dobrze i merytoryczne poprawnie.

Tobie kolego Marwaw, nie dość, że udało się to znakomicie i we w miarę krótkim czasie to widać było, że robisz ten model z pasją i radochą. Dzięki temu wątek warsztatowy śledziło się z czystą przyjemnością.

Waco w 1/48 prezentuje się efektownie i wręcz imponująco (rozmiar, który porównałeś z Dakotą w 48), a za malowanie sporządzone na podstawie przytaczanych przez Ciebie zdjęć należy Ci wielka pochwała.

Model jest jednym z najciekawszych jakie pojawiły się w tym roku na naszym forum.

Moje Najszczersze Gratulacje!

Teraz czekam na Horsę

Pozdrawiam

Kornik

Jest w dechę, a raczej w dyktę Co tu dużo mówić (pisać)

Jak wspominałem w wątku warsztatowym, czekam na jakąś wystawkę modelarską dot wojsk aeromobilnych z II wś