witek@ Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Miło się ogląda taką robotę.Miód i malina.Podziwiam determinację wolę walki z materią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 3 Listopada 2011 Autor Share Napisano 3 Listopada 2011 a jeszcze jedna fota pokazująca realną wielkość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Wszystko byłoby super, gdyby nie hinomaru na płatach. Moim zdaniem powinny być bliżej końcówek, jeżeli możesz popraw a wtedy wszystko będzie jak należy. Zwracam uwagę nie po to, żeby się czepiać bo nie w tym rzecz, tylko dlatego, że zrobiłeś za....sty model i szkoda by się było wyłożyć na czymś takim i to na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 7 Listopada 2011 Autor Share Napisano 7 Listopada 2011 Wszystko byłoby super, gdyby nie hinomaru na płatach. Moim zdaniem powinny być bliżej końcówek, jeżeli możesz popraw a wtedy wszystko będzie jak należy. I tu masz słuszną rację ale nie mam mocy żeby dłubać. Cel ćwiczebny został osiągnięty. Do kolejnego dużego projektu niezbędne okazuje się zaprojektowanie własnych blaszek jeśli latadeł ma być więcej i nieco bardziej "seryjna" produkcja. No i zdecydowałem się na wyklejenie z ciekawości Tenzana w 1:48 Tymczasem samolociki znalazły się na pokładzie, a w kazamatach artyleria średnia. Zostało zawieszenie bandery, bomy z drabinkami i awaryjny ster (chyba), no i kilka bębnów z kablami no i dwie ostatnie szalupy zawieszone na żurawikach, uffffffffff. Acha i jeszcze liny i belki drewna i kilka skrzyń. Kooooooniec mimo wszystko bliski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Super to wygląda, najgorsze /tak mi się wydaje/ przed Tobą KOŃCÓWKA trzymam kciuki i czekamy na "galeryje" Tak przy okazji gdzieś mi uciekło- co to będzie w nowej odsłonie Mogami Air....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 9 Listopada 2011 Autor Share Napisano 9 Listopada 2011 Super to wygląda, najgorsze /tak mi się wydaje/ przed Tobą KOŃCÓWKA trzymam kciuki i czekamy na "galeryje" Tak przy okazji gdzieś mi uciekło- co to będzie w nowej odsłonie Mogami Air....? wykańczanie wykańcza co do planów to teraz relaksacyjnie Yuki a następnie rzeczywiście coś morsko-lotniczego. Ostatecznie jeszcze się nie zdecydowałem ale raczej będzie to Akagi, choć hybrydy są też bardzo interesujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Jestem pełen podziwu dla twojej pracy włożonej w ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 NOOO... I to jest właśnie to, co kręci muchy 3-krotne: bzzz-bzzz - hurrra! mucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Czas finiszować z tym warsztatem. Następne zdjątka w galerii. Chciałem porobić trochę lin na pokładzie ale strasznie ciężko idzie farbowanie żyłki na brąz, żeby to troszkę jak lina wyglądało. Zamontowałem bandery (zdaje mi się, że powinna albo być na rufie, albo na maszcie ale co tam), szalupy na żurawikach - pierwsze koty za płoty, bębny linowe, śruby. Wysychają bomy trapowe, ster awaryjny (?) no i resztki artylerii. Mały wysiłek i skończę pierwszy model w swoim życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Chciałem porobić trochę lin na pokładzie ale strasznie ciężko idzie farbowanie żyłki na brąz, żeby to troszkę jak lina wyglądało Ja bym zastosował takie coś: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl ... k8078.html Występuje w różnych kolorach. Można czasami znaleźć szpulki po 25 metrów i wychodzi dużo taniej. I nie koniecznie z tego sklepu i ten producent żeby reklamy nie robić:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Co tu można napisać Jeśli traktowałeś to jako trening przed nowym tematem, jak sam pisałeś coś poważniejszego, to gratulacje Moim zdaniem wyszło super i trening zaliczony na 101% Gratulacje za ukończenie- SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Mothaf a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Świetnie wygląda! Daj jakieś zdjęcie całości Chciałem porobić trochę lin na pokładzie ale strasznie ciężko idzie farbowanie żyłki na brąz Zrób z plecionki - taki rodzaj żyłki, wygląda jak kilka woskowanych sznurków splecionych razem (oczywiście cieniutkich) i kolor ma od razu odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 Ogłaszam ukończenie prac stoczniowych. Sporo jeszcze mógłbym dorobić, ale nie ma co przesadzać - to miał być model szkoleniowy. Pięknie dziękuję wszystkim za pomoc i kibicowanie Zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=77&t=31235 Tutaj kilka fotek "nocnych" poza galerią: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi