Konrad C Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Czołgiem ! Ostatnio ukończony model to H39 z RPMa ,właściwie to powinien być H38 ale to długa historia.Jeśli chce ją ktoś zgłębiać link do warsztatu TU.Do modelu dołożyłem dużo serca i starań aby ładnie prezentował się na którymś z konkursów a i tak wyszedł średnio.Model ma pełne wnętrze zrobione od podstaw (puszka po ) oraz inne detale.Niestety mój aparat nie pozwala zajrzeć do środka lecz wnętrze można zobaczyć w linku warsztatowym Do modelu postarałem się zrobić pierwszą podstawkę ,przedstawiająca płytę lotniskową.Model jest składakiem z innych części od H38 (warsztat).Jest ukończony w 99 % - zobaczymy czy ktoś zauważy ten 1 % (coś w nim brakuje) .Kurz zrobiony z pigmentu Agamy.Płyta silnikowa w pozycji otwartej trzyma się na plastelinie (blu... coś tam :P).Najbardzeij widoczny babol który popełniłem to kalki - wash zaznaczył ich krawędzie ... Myślę ,że nie jest to tragedia ale model trochę na tym traci.Tak więc niech wjedzie "izraelska skrópa" - Hotchkiss H39. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Witam! Modelik piękny! Dobrze że napisałeś ze to 1:72, bo na pierwszy rzut oka to tego nie widać. Podoba mi się! Świetny model! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 I kolejny dobry model na forum z RPM'a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Bardzo ładny model, gratulacje! Nie za dużo obić ani brudzenia, dobra robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myski79 Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Ładniutki szkoda że nie Polski trochę kalki się odcinają trzeba by prysnąć bezbarwnym po naklejeniu albo wycinać ale w tej skali to nie wiem chociaż... Gratuluje modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 Na polski przyjdzie czas i to nawet z R-35.Nie zrobiłem go w ojczystych barwach bo nie maiłem żadnych fotek :( te kalki to porażka ..... na modelu i w zestawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub 24 Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 te kalki to porażka ..... na modelu i w zestawie dobrze wiem bo kiedyś robilem tk-3 z rpm kalki to porażka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TankRed1070 Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Prezentuje się bardzo ciekawie. Warto byłoby przetrzeć gąsienice i krawędzie kół metalizerem albo ołówkiem bo taki mało uzywany jest (układ jezdny). Tak trzymać! Pozdrowienia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted November 17, 2010 Author Share Posted November 17, 2010 Były przetarte tylko pigment to zakrył ;) Wypędzluję jeszcze raz :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mae Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Ładny modelik. Co do washa na kalkach - wash się tak samo ładnie zdejmuje jak i nakłada Wystarczy zamoczyć pędzel w rozpuszczalniku i zdjąć go z miejsc niechcianych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 Ładny modelik. Co do washa na kalkach - wash się tak samo ładnie zdejmuje jak i nakłada Wystarczy zamoczyć pędzel w rozpuszczalniku i zdjąć go z miejsc niechcianych. Tak robiłem tylko wash dostał się trochę pod folie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesioj Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 A po położeniu kalkomanii pomalowałeś model błyszczącym lakierem bezbarwnym? pozdrawiam Grzesiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 Matem Same kalki sie nie błyszczą ! - Flesz robi swoje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TANKISTA87 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Bardzo fajnie zbudowany model prezentuje się naturalnie ,techniki wykonane z umiarem.Gratulacje!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesioj Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Matem Same kalki sie nie błyszczą ! - Flesz robi swoje. Nie chodzi o błyszczenie kalek, tylko o te nieszczęsne ślady. Wydaje mi się, że w pomalowaniu kalek po położeniu matem tkwi błąd. W lakier matowy wash po prostu wsiąkł. Ja kalki po położeniu najpierw maluję lakierem błyszczącym (jak resztę pojazdu), robię wash'a i dopiero wtedy całość zabezpieczam lakierem matowym. A tak poza tym - model bardzo ładny. Jeszcze jakbyś miał lepsze zdjęcia... pozdrawiam Grzesiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts