Konrad C Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Czołgiem ! Ostatnio ukończony model to H39 z RPMa ,właściwie to powinien być H38 ale to długa historia.Jeśli chce ją ktoś zgłębiać link do warsztatu TU.Do modelu dołożyłem dużo serca i starań aby ładnie prezentował się na którymś z konkursów a i tak wyszedł średnio.Model ma pełne wnętrze zrobione od podstaw (puszka po ) oraz inne detale.Niestety mój aparat nie pozwala zajrzeć do środka lecz wnętrze można zobaczyć w linku warsztatowym Do modelu postarałem się zrobić pierwszą podstawkę ,przedstawiająca płytę lotniskową.Model jest składakiem z innych części od H38 (warsztat).Jest ukończony w 99 % - zobaczymy czy ktoś zauważy ten 1 % (coś w nim brakuje) .Kurz zrobiony z pigmentu Agamy.Płyta silnikowa w pozycji otwartej trzyma się na plastelinie (blu... coś tam :P).Najbardzeij widoczny babol który popełniłem to kalki - wash zaznaczył ich krawędzie ... Myślę ,że nie jest to tragedia ale model trochę na tym traci.Tak więc niech wjedzie "izraelska skrópa" - Hotchkiss H39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Witam! Modelik piękny! Dobrze że napisałeś ze to 1:72, bo na pierwszy rzut oka to tego nie widać. Podoba mi się! Świetny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 I kolejny dobry model na forum z RPM'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Bardzo ładny model, gratulacje! Nie za dużo obić ani brudzenia, dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Ładniutki szkoda że nie Polski trochę kalki się odcinają trzeba by prysnąć bezbarwnym po naklejeniu albo wycinać ale w tej skali to nie wiem chociaż... Gratuluje modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 Na polski przyjdzie czas i to nawet z R-35.Nie zrobiłem go w ojczystych barwach bo nie maiłem żadnych fotek :( te kalki to porażka ..... na modelu i w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 te kalki to porażka ..... na modelu i w zestawie dobrze wiem bo kiedyś robilem tk-3 z rpm kalki to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Prezentuje się bardzo ciekawie. Warto byłoby przetrzeć gąsienice i krawędzie kół metalizerem albo ołówkiem bo taki mało uzywany jest (układ jezdny). Tak trzymać! Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Listopada 2010 Autor Share Napisano 17 Listopada 2010 Były przetarte tylko pigment to zakrył ;) Wypędzluję jeszcze raz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Ładny modelik. Co do washa na kalkach - wash się tak samo ładnie zdejmuje jak i nakłada Wystarczy zamoczyć pędzel w rozpuszczalniku i zdjąć go z miejsc niechcianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Listopada 2010 Autor Share Napisano 18 Listopada 2010 Ładny modelik. Co do washa na kalkach - wash się tak samo ładnie zdejmuje jak i nakłada Wystarczy zamoczyć pędzel w rozpuszczalniku i zdjąć go z miejsc niechcianych. Tak robiłem tylko wash dostał się trochę pod folie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 A po położeniu kalkomanii pomalowałeś model błyszczącym lakierem bezbarwnym? pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Listopada 2010 Autor Share Napisano 18 Listopada 2010 Matem Same kalki sie nie błyszczą ! - Flesz robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TANKISTA87 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Bardzo fajnie zbudowany model prezentuje się naturalnie ,techniki wykonane z umiarem.Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Matem Same kalki sie nie błyszczą ! - Flesz robi swoje. Nie chodzi o błyszczenie kalek, tylko o te nieszczęsne ślady. Wydaje mi się, że w pomalowaniu kalek po położeniu matem tkwi błąd. W lakier matowy wash po prostu wsiąkł. Ja kalki po położeniu najpierw maluję lakierem błyszczącym (jak resztę pojazdu), robię wash'a i dopiero wtedy całość zabezpieczam lakierem matowym. A tak poza tym - model bardzo ładny. Jeszcze jakbyś miał lepsze zdjęcia... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi