Skocz do zawartości

Robi się nowy MiG-23 w 1:72

manas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 214
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No i nasi "rodzimi producenci" (czytaj Techmod ) znowu będą mieli wymówkę, żeby nie wypuścić kalek do naszych :(

A zapowiedź w Stratusie taka ładna była ...

Mam nadzieję, że Techmod nie odpuści, zwłaszcza, że zapowiedź wygląda ciekawie. Ma tylko jeden mały minus można by upchnąć jedno malowanie do UBka. Konwersja już jest, w tworzywie też może się pokaże.

W najnowszych Polskich Skrzydłach o MiGu-29 jest zapowiedź zestawu Techmodu właśnie do nich. Ale to już inna bajka.

Te kalki Radka Vavriny wymagają jeszcze mocnych poprawek, bo są całkowicie nieprawidłowe - mówię oczywiście o polskich 007, 065, 012.

Kilka dni temu zkończylismy konsultacje e-mailowe, przesłałem mu podkłady prawidłowe, tak że na kalki jeszcze troszkę trzeba poczekać, ale faktycznie to co robi TECHMOD to skandal, jeśli sie coś obiecuje i reklamuje w innej firmie, to trzeba słowa dotrzymać. Z tego co się dowiedziałem u Stratusa, to nie mają żadnej umowy i nie mają bladego pojęcia czy i ew. kiedy takie kalki miałyby wyjść! A TECHMOD na maile nie odpowiada. A po co?

Z polskich nowości w Techmodzie możemy kupić:

48401 - Pz.Kpfw.VI Tiger Ausf.E (Late Production Model)

“301″, 505 sPzAbt., Poland, Summer 1944

“312″, 505 sPzAbt., Poland, Summer 1944

A Stratus zrobił taką piękną reklamę kalkomanii do Migów. Miało być dobrze a wyszło jak zwykle.

Krystek.

A TECHMOD na maile nie odpowiada. A po co?
Takie mają widać standardy (moje maile w tej samej sprawie też olali).

Ale przecież my modelarze nie jesteśmy dla nich godnymi partnerami do rozmowy...

Na moim arkusiku znalazło się troszkę miejsca dla "23"

Materiał już w drukarni

Wydawnictwo wielkonakładowe ?

Tuhttp://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=49277&st=0&sk=t&sd=a&start=45 zapowiadaja nie tylko kalkomanie ale również zestawy uzbrojenia ,a takze nowy przód do Mig-23BN i inne dodatki...

Wydawnictwo wielkonakładowe

Z wielkością nakładu nie będzie szału - koszt wydruku jednego arkusza troszkę mnie ostudził. Jeśli jednak będą chętni którzy są w stanie wziąć tą inwestycję na barki nie widzę przeszkód.

Z wielkością nakładu nie będzie szału - koszt wydruku jednego arkusza troszkę mnie ostudził. Jeśli jednak będą chętni którzy są w stanie wziąć tą inwestycję na barki nie widzę przeszkód.

A jaki to jest koszt? I co jest na tych kaleczkach?

Ciekawe w jakim kolorze zrobili napis "Republic of Pyrland"?
Zakładamy się, że czarny?

No i coś strasznie nasze szachownice powywracali na tych schematach...

"007" jest już poprawiony, będzie w kamuflażu i ze znaczkiem okolicznościowym 40-lecia..., a także króliczkiem klucza (między zerami z lewej strony). Radek jest strasznie zajęty - te wszystkie wersje MDL MD, MS , nowe pudełka, kalki itp, więc mu wolno idzie projektowanie kalek. Jakiego koloru użyto do napisu" Republic of Pyrland"? Proszę o informację, aby nie było za póżno!

.. a że się wychowywałem z MiGami-21 z 10 plm w Łasku i Mi-8/17 z 37 pśt w Leźnicy nad głową i to dzięki nim zwariowałem na punkcie lotnictwa postanowiłem tak to oddać im hołd. Reszta też się przyda, i na kilka lat roboty wystarczy.

Pozdrawiam