Skocz do zawartości

Robi się nowy MiG-23 w 1:72

manas

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 214
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Będzie Art Modelu, tego samego co wydał m.in. Jak-141, a ostatnio Mig-23PD

No to można powiedzieć, że już jest. Mało brakło aby już jutro rano wylądował u mnie ;)

Sporo wersji, w tym nasza. Co do wykonania... no cóż ... RV to nie będzie jak widac na zdjeciach... i te belki powieszeń do kpr p-p. Ech...

Kokpit tez jest żywiczny, ale że by odlewać razem z fotelami

Trzeba by było pomacać co by stwierdzic jak to wyglada ,też ciekaw jestem jaka cena

Biorąc pod uwagę cenę zagranicą Mig-23PD vs Mig-23UB i odnosząc to do naszej ceny Mig-23PD, to Mig-23UB powinien kosztować w Polsce coś ok.100zł.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

No i na schematach obowiązkowe szachownice na górnych powierzchniach skrzydeł.

Tego się chyba nigdy nie nauczą, że ich tam nie było...

Owiewka w jednym kawałku i chyba straszna soczewka Jarku a masz porównanie do "23" z RV?

Owiewka dość cienka ale rzeczywiście lekko "soczewkowata" (wygląda jaby grubość ścianki lekko falowała).

Linie podziałowe cienkie, kupa nitów (wklęsłych) - powierzchnia taka a`la Trumpeter (np Su-15). Całość robi dobre wrażenie, nawet wanny z fotelami w wersji OOB powinny wyglądać jako tako.

Merytorycznie jeszcze nic nie powiem bo w robocie jestem a modele oglądam:)

No i na schematach obowiązkowe szachownice na górnych powierzchniach skrzydeł.

Tego się chyba nigdy nie nauczą, że ich tam nie było...

Grzesiu nie narzekaj na dodatkowe kalki do magazynu:)

w robocie jestem a modele oglądam:)

Grzesiu nie narzekaj na dodatkowe kalki do magazynu:)
Niee no, kalkomanii nigdy za wiele

R.V. Resin podobno wysłał do swoich klientów mail ze skargą na "spiratowanie" ich MiGa-23 przez "artystów" z Art-Model i wyraził nadzieję, że spotka się to ze stosową reakcją ze strony kupujących czyli bojkotem tego modelu.

Mig-23UB W wykonaniu RV Resin:

1327109073_box-art-mig-23ub.jpg

Fotki z scalemodels.ru

Edytowane przez Gość

To te Niemiachy tak kombinują.

Drugiej fotki, na której powinien być widoczny MiG-23PD (zdjęcie pudełka) w wykonaniu R.V. Resin., nie jestem w stanie zlokalizować. Na niemieckim forum jest widoczna, po zalogowaniu. Nie wiem zatem, na ile jest to prawda. Może to tylko taki żart?

To jest dowcip. bo nawet ilustracja jest identyczna jak w Art-Model

R.V. Resin zasypuje nas całą masą żywicznych przeróbek do MiG-a 23.

Ponieważ daleki byłem rozważań, czy to pirat, czy nie zakupiłem szparkę z Art Modelu. Moje przemyślenia są tu:

http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=182&Itemid=1

I dodatkowo jest tam zmodyfikowany schemat malowania szparki nb 842.

Schemacik zassany (chyba można:)).

Bodajże w Biblioteczce Lotnictwa Wojskowego o MiGu-23 było zdjęcie naszego MiGa z prześwitującą gwiazdą na stateczniku pionowym też byłby ciekawy materiał na malowanie.

Co do modelu "Art-ystów" to jedyne porównanie mogłem zrobić do MFa z R.V. Aircraft (R.V.Resin). Po za różnicami wynikającymi z innej budowy elementy takie jak skrzydła, stateczniki, dolna część kadłuba są identyczne wymiarowo oraz posiadają taki sam grawer (linie, panele, nity). Górna część kadłuba poza wyższym garbem prezentuje się również bliźniaczo. Działko, wloty powietrza, koła, drobnica - jw. Na szybko jedynym elementem innym jest przednia wnęka przedniego koła.

Ciekawe czy RV podciągnie to pod ACTA i zadzwoni po Czaka Norisa.