Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...
  • Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak są czerwone to może i ktoś ma link do galerii z niebieskimi ? Ja nidzie nie mogę znaleźć galeri z takimi. W dalekich planach mam sklejanie jakiegoś samochodu w barwach policyjnych więc fotki są potrzebne.

Napisano

Ale to o traaaaki chodziii.....

• 2 weeks later...
Napisano

O kurr....czaki

Świetna stronka. Każdy model Italerki chyba.

• 2 months later...
  • 9 months later...
  • 3 months later...
  • 4 months later...
Napisano

Warto sobie do swojego czytnika RSS dodać feed ze stronki Shorpy Photo Archive (http://www.shorpy.com/).

Znaleźć tam można smaczki dla wielbicieli wczesnego etapu rozwoju motoryzacji - pierwsza dekada XXw., lata 20., lata 30. itd.

A wszystko w doskonałej jakości!

Przykładowo:

01849a.thumbnail.jpg 31791u.thumbnail.jpg untitled112shorpy.thumbnail.jpg

04783a.preview.jpg

Napisano

A ja znalazłem taką oto stronkę :

http://www.autobaza.pl/ab/pl/web/productad0800

Jest to stronka na której znajdują się wzory tablic rejestracyjnych . W miejscu do wpisu ,piszemy np. KCHY680 (bez spacji) . Po załadowaniu pokazuję się ładna nawet tabliczka (chyba lepsza od tych z paint'a )

Tylko jest jeden minus ... Nie można pobrać takiej tablicy . Klikając ''zapisz obraz'' ściąga nam się jedna litera (ja tak miałem przynajmniej) . Ale zostaje nam klawisz ''Print Screen" i odpowiednie pomniejszenie w danym programie.

Pozdrawiam.

Napisano

........

Tylko jest jeden minus ... Nie można pobrać takiej tablicy . Klikając ''zapisz obraz'' ściąga nam się jedna litera (ja tak miałem przynajmniej) . Ale zostaje nam klawisz ''Print Screen" i odpowiednie pomniejszenie w danym programie.

Pozdrawiam.

Pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze. Próbowałeś korzystać z programu ScreenHunter? Dzięki niemu można zrobić zrzut całego ekranu lub wybranego fragmentu ekranu. Program jest na licencji freeware

=> ScreenHunter <=

Napisano
Pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze. Próbowałeś korzystać z programu ScreenHunter? Dzięki niemu można zrobić zrzut całego ekranu lub wybranego fragmentu ekranu. Program jest na licencji freeware Smile

Dzięki przydatny program , nigdy z niego nie korzystałem A znacie może jakiś dobry program do pomniejszania ? Np. chcę sobie pomniejszyć jakieś gazetki do skali 1:24 . Pomniejszając na przykład w paincie robią się straszne piksele ... Pewnie zaproponujecie mi Photoshop'a , ale ja tego programu nie posiadam

Pozdrawiam.

Napisano

Hmm jak nie Photoshop to XnView jest dobry do pomniejszania obrazków, szybki i łatwy.

Pozdr.Krystian !

Napisano

Dzięki przydatny program , nigdy z niego nie korzystałem A znacie może jakiś dobry program do pomniejszania ? Np. chcę sobie pomniejszyć jakieś gazetki do skali 1:24 . Pomniejszając na przykład w paincie robią się straszne piksele ... Pewnie zaproponujecie mi Photoshop'a , ale ja tego programu nie posiadam

Pozdrawiam.

Ja osobiście używam i polecam ACDSee do tego typu operacji. Podobne funkcje ma również program InfranView (freeware).

Można w nich m.in. pomniejszać bez dramatycznej utraty jakości obrazów.

Oba programy są przydatne również jako przeglądarki grafiki

Pozdr

Napisano

Podana stronka generuje fajne tablice ale tylko numerów tradycyjnych - nie można wygenerować tablicy indywidualnej ...

Napisano
Podana stronka generuje fajne tablice ale tylko numerów tradycyjnych - nie można wygenerować tablicy indywidualnej ...

Tak niestety nie da się pisać własnych tablic ... (zapomniałem napisać)

Dzięki chłopaki za odp. w sprawie programów do pomniejszania obrazów.

Pozdrawiam.

• 1 year later...
  • 2 years later...
Napisano

Fajny, nie powiem....

A pamietasz ten kawal jak gierem zostal peirwszym sekretarzem?

Wstal gornik w sejmie i zawolal

:ja sie pytom, kaj sie podziol ten gornik z kopalni Bytom.

• 3 months later...