zloty Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Bohaterem relacji będzie jak w tytule HMS Eskimo. Okręt powszechnie znany i lubiany. Prezentacja kuzynów dalszych, i innych egzotycznych braci. http://www.youtube.com/watch?v=W9j5UDnnpog Pomysł był taki, że miałem budować Eskimosa w zimowym kamuflażu Western Aproaches na rok 41/42.Ale....chiński sklep z blaszkami oferował dedykowaną blachę dopiero na wiosnę.... Takiej cierpliwości to ja nie mam,więc zamówiłem zestaw na rok 39,i rozpocząłem kombinowanie jak tu zrobić i pomalować Eskimosa 41/42 z zestawu 1939 "Flyhawka" żeby się wiele nie narobić. http://www.konradus.com/forum/read.php?f=12&i=15076&t=15076&filtr=0&page=1 Po zebraniu wszystkich za i przeciw postanowiłem jednak podejść to tematu.Zakres przeróbek po odnalezieniu blaszek z radarami 286 jest możliwy do wykonania przez "normalnego " człowieka. Podsumowując Bohater relacji HMS Eskimo 41/42 plus blacha "Flyhawka" 1939 http://www.modelwarships.com/reviews/pe/flyhawk/fh700128-eskimo39/fh-review.html oraz występujący w skromnej roli dodatku zestaw Trumpetera. Pierwsze "ploty "za płoty pozdrowaśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Szacunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2010 "ploty" mniejsze czyli poczwórne sprzężone km-y 12,7mm .... wraz z większymi "pomponami" dla porównania ...blaszki flyhawka rewelacja, same się kleją i składają są świetnie rozplanowane na ramkach i zaprojektowane ...twardośc i sprężystość tak jak ma być szczerze polecam km-y 12,7mm lepsze od WEM-a pozdrowaśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Skandal! Czy naprawdę w obliczu tej zawieruchy nie można cię zabrać za "CocosIsland", "Tonga" ,"Queen Maria on the Rocks" ? a tu taki zimniasty temat Niemniej- piknie idzie! PS- "Eskimo" przy 45 cm śniegu na balkonie w sumie tyż może być, o ile chcesz starszych ludzi do mauzoleum popędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 8 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2010 PS- "Eskimo" przy 45 cm śniegu na balkonie w sumie tyż może być, o ile chcesz starszych ludzi do mauzoleum popędzić Usmiechnięty Eskimos na balkonie w futrzanej czapce i z harpunem w dłoni Patrząc na aurę za okno to teraz z rodzinki tribal najbardziej pasowałby HMS Cossack.... tymczasem nadbudówki..... Stanowisko leflektora wymagało interwencji,aby oddać stan z 1942roku drabinkę przesunąłem na bok{była centralnie z przodu} na łuku w miejscu drabinki dorobiłem barierkę okalającą przy podstawie dorobiłem 2 krzyżaki oraz psełdo maszt to ten wystający prostokąt pozdrowaśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2010 Operacja .....najsłabsze ogniwo zakończona. Zakres prac: korekta wzniosu pokładu poprawa bulajów oraz pogrubienie rufy Urzyte materiały to papier, plastik,super glut pozdrowaśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Zima w pełni Eskimosi się cieszą W tym podejściu oskalpowałem nadbudówkę z trumpeterowskiego plastiku .....następnie nowa elewacja w postaci pięknych złotych pasków flyhawkowych pozdrowaśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 dopiero tu zajrzałem i podoba mi się praca z "biżuterią" w tym wątku, treściwa ta Flyhawkowa blaszka, szkoda jedynie że producent nie przewidział możliwości wykonania cieńszych pomostów, efekt byłby jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 No tak....ale wtedy po co cały ten plastik od Trumpetera?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 No tak....ale wtedy po co cały ten plastik od Trumpetera?? Na czymś co można chwycić w rękę trzeba ta biżuterię powiesić...ot i cała filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Trochę do przodu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 miód malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 witek@ jak tam Suzutsuki i Takao.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Suzutsuki się robi w bólach....coś straciłem do niego zacięcie.Natomiast Takao po tym jak dostał się w ręce synka przestał istnieć....i na jego miejsce wyrósł projekt Chokai nie zaczęty bo cały czas czekałem czy Fujimi przypadkiem nie wypuści któregoś Takaowatego w jakości nowego Tone....i doczekałem się jest Takao w zapowiedziach z Fujimi ;-) Po za tym niestety praca zabiera większość wolnego czasu....ale jest szansa że będę go w tym roku miewał więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 No, no, jestem pod wrażeniem Czekam na cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Widzę że szalejemy z blaszkami, z niecierpliwością czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2011 Tym razem pojawiły się problemy ze spasowaniem "blaszkowych" oklejin. Połączenie za relingiem pod "liściem" niestety wyszło jak widać ...... pozdrowaśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 13 Stycznia 2011 Ożebrowanie pomostu nie powinno być przypadkiem od spodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2011 Ożebrowanie pomostu nie powinno być przypadkiem od spodu ? Kolego Marcinie jeśli masz na myśli "liścia" to ożebrowanie było na górze. Ożebrowanie a i owszem występuje na tych zdjęciach...... jest od spodu łuków przy stanowisku dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Eskimos cd. [imghttp://1.bp.blogspot.com/-JFO2pvOJI2E/TnXRKJEBUWI/AAAAAAAAAq0/tBALbKqbZOk/s1600/e7.jpg][/img] pozdrowaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Sama wielkość elementów robi wrażenie. Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 No plastikowy model to to już nie jest czekam na malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Pomimo przejściowych trudności, jestem ciekaw dalszych postępów Na razie grunt, to to, że się nie poddajesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 Coś się dzieje,czyli drobnica na dziobie i rufie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Października 2011 Super Moderator Share Napisano 30 Października 2011 Zrób coś z falochronem bo kiepsko wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi