czsochaj Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Ja myślę, że nie tylko będziecie oglądać ale i coś napiszecie na temat modelu. Jest to stary Airfix, cztery ósemka, linie podziału blach są cięte przeze mnie oraz zrobione nity. Malowany aerografem, Pactrami, Humbrolami, Model Masterami. Kalki Techmodu ( dobrze by było żeby poprawili jakość kalek bo postanowiłem przerzucić się na maski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 A gdzie linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 29 Listopada 2010 Autor Share Napisano 29 Listopada 2010 Z zasady nie robię linek, doklejam tylko wtedy, gdy model ma iść na konkurs. Na domowe potrzeby uważam że jest zbędna, bo to żona meble odkurza, a to przypadkiem ,,sama się urwie''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Z zasady nie robię linek, doklejam tylko wtedy, gdy model ma iść na konkurs. Na domowe potrzeby uważam że jest zbędna, bo to żona meble odkurza, a to przypadkiem ,,sama się urwie''. A to trochę nietypowe podejście... rzekłbym... nietypowe bym rzekł. Poza tym całkiem ok, tylko... przejadło mi się już to samo malowanie, to n-ty model z rzędu z adolfkami, ale mamy porównanie skal - od 1:32 przez 1:48 do 1:72 i kto jak wystylizował je, można zobaczyć różnice podejścia do tego typu zabiegów na bazie tej samej maszyny. Znając Airfix'a, to pewnie model za bogatej kabiny nie miał co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 mi się twój Hurricane b. podoba podziały wyszły ci bardzo dobrze, ogólny efekt miły dla oka pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Bardzo ładnie wykonany model. Szczególnie spód robi według mnie bardzo dobre wrażenie. Tylko tego drutu antenowego brak... Moje gratulacje! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 ... podziały wyszły ci bardzo dobrze, ogólny efekt miły dla oka Też to rzuciło mi się w oczy, efekt końcowy bardzo fajny Bardzo ładnie utytłany spód, no mnie się tak podoba. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 bo to żona meble odkurza Leniuch. Samemu nie łaska. Moja też odkurza, ale poza moją gablotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Fajnie ci wyszedł. Nigdy nie kleiłem modeli AirFixa. Naprawde są takie kiepskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Nigdy nie kleiłem modeli AirFixa. Naprawde są takie kiepskie? takie strasznie kiepskie to też znowuż nie są, choć odstają od dzisiejszego standardu (może dla tego że większość to wciąż tłuczone modele z lat 70- i 80-tych) ich niewątpliwą zaletą bywała niekiedy bardzo dobra (czasem najlepsza) zgodność wymiarowa. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Poza tym całkiem ok, tylko... przejadło mi się już to samo malowanie, to n-ty model z rzędu z adolfkami, ale mamy porównanie skal - od 1:32 przez 1:48 do 1:72 i kto jak wystylizował je, można zobaczyć różnice podejścia do tego typu zabiegów na bazie tej samej maszyny. Michale Czyżbyś wolał kolejnego Messera czy też foke. Jak dla mnie to dobrze, niech pokazuje się jak najwięcej w naszych barwach. Zapomniałeś o Hurrym w 1/24 ') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2010 Miło mi że mój model wzbudził niemałe zainteresowanie. Airfix ponoć nadal w tej skali dobrze leży w planach, cena około 45 zeta to też plus tego zestawu. Ten to taka próba co można było z nim zdziałać, dokupując dodatki Airesa można moim zdaniem wzbogacić kokpit a zestawami fototrawionymi uplastycznić całość. Artur, twój Hurri zacnie się prezentuje, w 1|24 detal robi wrażenie. Messery i Foki to piękne i groźne samoloty, a i mają ciekawe malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Poza tym całkiem ok, tylko... przejadło mi się już to samo malowanie, to n-ty model z rzędu z adolfkami, ale mamy porównanie skal - od 1:32 przez 1:48 do 1:72 i kto jak wystylizował je, można zobaczyć różnice podejścia do tego typu zabiegów na bazie tej samej maszyny. Michale Czyżbyś wolał kolejnego Messera czy też foke. Jak dla mnie to dobrze, niech pokazuje się jak najwięcej w naszych barwach. Zapomniałeś o Hurrym w 1/24 ') Nie nie, akurat za krzyżakami nie przepadam, więc spokojnie wolę 15 hurricanów w jednym polskim malowaniu, niż dwa FW-190 w niemieckim... Tak, właśnie chodziło mi o Twojego w 1:24, a nie jak błędnie napisałem 1:32, bo ta skala 1:24 jeszcze nie wtarła mi się do świadomości na tyle, by kojarzyć ją z samolotami, a nie samochodami cywilnymi. Tym bardziej to dziwne, że nie pamiętam, bo akurat Twojej maszynie robiliśmy z Wojtkiem sesję fotograficzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi