zbiegu Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Witam jako że F-16 prawie ukończona postanowiłem rozpocząć kolejny warsztat, tym razem będzie to budowa równoległa dwóch modeli. Tego: Który będzie w Saudyjskim malowaniu: I z takimi blaszkami: Oraz w moim odczuciu jego chińskiej jednosilnikowej podróbki: Który będzie całkowicie pudełkowy w pudełkowym malowaniu i z dołączonymi do niego blaszkami: Narazie tyle prace ruszą wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 No to zasiadam do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Zaniedługo też rozpoczynam budowę EFA-2000 Revella, ale w 1/72. Będę podglądał ;) Masz już wybrane malowanie do Eurofightera? Próbuję się doszukać informacji o kamo Luftwaffe, ale najczęściej podawany Humbrol 145 jakoś nie bardzo mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek_G Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Wyglądają prawie jak bliźniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2010 Próbuję się doszukać informacji o kamo Luftwaffe, ale najczęściej podawany Humbrol 145 jakoś nie bardzo mi pasuje. Też ten model długo u mnie przeleżał z powodu kłopotów z dobraniem kolorów z tego co ustaliłem to główny kolor do angielskich EF to BS381C no.629 w humbrolach najbliższy jest 167, do niemieckich, austryjackich i włoskich najodpowiedniejszy jest FS 35237 który jest bardziej niebieskawy. Co ciekawe jeden z moich znajomych wysłał kiedyś maila do konsorcjum BEA Systems z zapytaniem o oficjalny kolor i dostał w odpowiedzi że jest to BS381C na wszystkich samolotach, ale w związku z różnymi producentami farby w różnych krajach istnieją różnice w odcieniu. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Ciekawe, że w ogóle odpisali Myślę, że będę musiał dobełtać do H145 jakiegoś szarego, ale to dopiero za jakiś czas będę się tym martwił. Życzę koledze powodzenia. W razie czego chętnie udostępnię 0.5GB zdjęć zgromadzonych z różnych stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Zbiegu zasiadam z ciekawością w pierwszej ławce ...na półce czeka u mnie ten sam EF-2000 ...więc przecieraj szlaki chłopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Pokazywać mi tu szybko jakąś robotę przy tym typhoonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 a mnie bardziej interesi j-10a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Hej, czy coś przy tych modelach się rusza, jestem ciekawy? Przepraszam za odkopanie tematu, ale to jeden z moich ulubionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 Hej temat stanął na 4 tygodnie bo byłem na wakacjach, niedługo pokaże pierwszy kokpit. Pzdr i dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Witam. Jakieś postępy? Nie mogę się doczekać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Podpinam się do ostatniej wypowiedzi. Jakaś aktualizacja by się przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 Wszystkich obserwujących pragnę przeprosić , a zarazem uspokoić, modele mają się dobrze, co do postępu prac to nic kompletnie nie zrobione, brak czasu niestety daje się we znaki a i Gran Turismo 5 też w pracach nie pomaga, no i jeszcze robiłem model na Southern Expo. Na razie sprawa wygląda tak że Eurofighter leży sobie na szafie, ale już J-10 jest w podręcznym warsztacie pod biurkiem. Także jeszcze tylko odrobina cierpliwości, wystawa w sobotę i niedziele a od poniedziałku ruszam z pracami. Hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Też ten model długo u mnie przeleżał z powodu kłopotów z dobraniem kolorów z tego co ustaliłem to główny kolor do angielskich EF to BS381C no.629 w humbrolach najbliższy jest 167, do niemieckich, austryjackich i włoskich najodpowiedniejszy jest FS 35237 który jest bardziej niebieskawy. Gdzie - jeśli wolno spytać - znalazłeś informację, że 629 w standardzie BS381C to humbrol 147? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 Też ten model długo u mnie przeleżał z powodu kłopotów z dobraniem kolorów z tego co ustaliłem to główny kolor do angielskich EF to BS381C no.629 w humbrolach najbliższy jest 167, do niemieckich, austryjackich i włoskich najodpowiedniejszy jest FS 35237 który jest bardziej niebieskawy. Gdzie - jeśli wolno spytać - znalazłeś informację, że 629 w standardzie BS381C to humbrol 147? 167 a nie 147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Też ten model długo u mnie przeleżał z powodu kłopotów z dobraniem kolorów z tego co ustaliłem to główny kolor do angielskich EF to BS381C no.629 w humbrolach najbliższy jest 167, do niemieckich, austryjackich i włoskich najodpowiedniejszy jest FS 35237 który jest bardziej niebieskawy. Gdzie - jeśli wolno spytać - znalazłeś informację, że 629 w standardzie BS381C to humbrol 147? 167 a nie 147 Bardziej mi chodziło o to w jaki sposób to ustaliłeś? Czy masz jakieś własne źródła czy ustaliłeś to na podstawie wypowiedzi z britmodeller, arcforum i whatif, gdzie również jest podana historia z listem do producenta BAE? Nota bene BS381C 626 to Camouflage grey BS381C 629 to Dark camouflage grey a tak na oko to EF jest malowany właśnie BS381C 626 a nie 629 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 Bardziej mi chodziło o to w jaki sposób to ustaliłeś? Czy masz jakieś własne źródła czy ustaliłeś to na podstawie wypowiedzi z britmodeller, arcforum i whatif, gdzie również jest podana historia z listem do producenta BAE? I sam udzieliłeś odpowiedzi, przeglądanie różnych for modelarskich, zdjęcia i rozmowy z załogą Hannantsa, plus porady kilku modelarzy z IPMS Harrow, aaaa no i najważniejsze walnołem BABOLA to rzeczywiście jest 626 a nie 629 właśnie sprawdziłem aaaa i jeszcze jedno kto ma dostęp do farb Xtracrylix to polecam zakup XA 1017 (jeden zero jeden siedem tak dla pewności ) który to dokładnie odpowiada RAF Camouflage (Barely) Grey Bs 626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Jezeli wolno sie wtracic, to mamy w klubie modelarza ktory pracuje dla BAE i serwisuje EF-y nacodzien, moge spytac go o opinie jezeli by to pomoglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Jezeli wolno sie wtracic, to mamy w klubie modelarza ktory pracuje dla BAE i serwisuje EF-y nacodzien, moge spytac go o opinie jezeli by to pomoglo. Jasne, że by pomogło, takie informacje z pierwszej ręki są bardzo cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Jezeli wolno sie wtracic, to mamy w klubie modelarza ktory pracuje dla BAE i serwisuje EF-y nacodzien, moge spytac go o opinie jezeli by to pomoglo. Jasne, że by pomogło, takie informacje z pierwszej ręki są bardzo cenne. Ok zobacze co sie da od niego wyciagnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 Jezeli wolno sie wtracic, to mamy w klubie modelarza ktory pracuje dla BAE i serwisuje EF-y nacodzien, moge spytac go o opinie jezeli by to pomoglo. Jakbyś się jeszcze mógł dowiedzieć na jaki kolor są malowanie ciemniejsze plamy kamo na saudyjskich Eurofighterach to już bym miał wszystko do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Witam Mam odpowiedz na pytanie, raczej rewolucji nie bedzie: Jako kolor glowny to BS381C 626 - camouflage grey - humbrol 167 lub Tamiya XF-19 Wneki podwozia to lightgrey - humbrol 147 lub Tamka xf-14 Oslona radiolokatora to Humbrol H126 lub Tamiya xf-20 Kokpit Humbrol H-27. To tak na szybko z sms-a. Przy nastepnej okazji podrzuci mi jakies materialy i wspomnial o probkach farb. Teraz to ja chyba tez bede musial takiego skleic zeby biedaka nie rozczarowac. p.s. O saudyjskie zapytam jak go zobacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 J-10 No to po wielu bólach, w końcu zacząłem na razie tylko posklejany kokpit ( fotel i tablica tylko do przymiarki włożona ) i walczę ze szpachlowaniem kanału dolotowego: Najgorzej zacząć teraz już będzie z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi