skwarciu21 Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 No to ruszam już z 3 projektem, w sumie to miał być taki tajny projekt i miałem go nie pokazywać dopiero efekt końcowy. A le postanowiłem pokazać. Model ten już dawno nabyłem i złożyłem no ale to był mój chyba model więc rewelacji nie było. Model był malowany pędzlem więc była lekka lipa. Postanowiłem go reanimować więc pierwsze co to był dot potem szpachla no i szlifowanie itp. Plan jest taki aby zrobić coś w stylu drag ale taki bardziej uliczny. Plany: -nowy silnik 440 Magnum+supercharger, -nowe koła Volk RE30, -obniżenie zawieszenia, -2 kubełki zamiast kanapy, -otwierana tylnia burta(chyba tak to się nazywa), -nowe tarcze hamulcowe, -lekko przerobiona maska, -nowe światła, -nowy wydech, Reszta zmian/modyfikacji wyjdzie w pracach, a teraz zdjęcia silnik Kasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Uwielbiam auta amerykańskie z tych lat. Zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelo97 Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Ja także zasiadam w pierwszym rzędzie. Poza tym skąd wziąłeś ten silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 To i ja się przyłącze w kaszkiecie i flaneli. Powodzenia! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 -nowy silnik 440 Magnum(...) Toż to zbrodnia, jakich mało wsadzić MOPAR'owski silnik do Chevy'ego Odwzoruj Big Block GM (427, 489 czy 502), będzie bardziej "poprawnie politycznie" ;) Świetny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2010 Wiem że to zbrodnia . No ale innym silnikiem na razie nie dysponuję zresztą mogę się założyć, że sporo takich projektów już było michaelo97 silnik mam z Dodge Charger 1968 R/T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Wiem że to zbrodnia Very Happy . No ale innym silnikiem na razie nie dysponuję zresztą mogę się założyć, że sporo takich projektów już było Mr. Green W US mają fajnie, tam można kupić sam silnik i wymienić ten z modelu, u nas niestety na razie nie ma takiego rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 u nas niestety na razie nie ma takiego rynku I dopóki nikt prywatny nie zajmie się sprowadzaniem i handlem to raczej nie będzie takiego rynku, innej możliwości nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Witam po "małej" przerwie, na początku prosił bym modelatora o przeniesienie tematu do działu pojazdy cywilne> warsztatu. Tutaj nasz projekt chyba umarł i mało kto tu zagląda. Co do samego modelu to zamysł ulicznego ściganta pozostał, ale dużo się zmieniło. Wnętrze zostaje seryjne bez kubełków raczej, całe czarne z metalowymi/srebrnymi akcentami, wygląd zewnętrzny ma przypominać starą zmęczoną, ze śladami walki na ulicach ciężarówkę/pickupa z dawnych lat, która mogła by opowiedzieć nie jedna historie gdyby mogła mówić, natomiast mechanicznie ma być w bardzo dobrym stanie stąd nie pordzewiała rama czy silnik. Zmieniły się felgi, wtedy młody bylem i teraz nie wiem jak mogła mi się podobać na tamtych, teraz tak patrzę to nie pasowały by wcale heh według mnie za nowoczesne do tak klasycznego wozu. Najgorsze jest to, że nadal nie posiadam silnika jednak po przemyśleniu chciałbym mieć tutaj silnik taki jaki powinien być czyli chevroleta, problem jest w tym, że mimo poszukiwań nie udało mi się znaleźć nic dużego aby ładnie wypełniło komorę i z chevroleta. Kupiłem nawet model dragstera ale jak się okazało ma silnik Hemi i jest mały i słabo wykonany ech.. Więc najprawdopodobniej w komorze wyląduje Hemi z kompresorem. Postaram się coś zbudować z części które posiadam, no chyba, że znajdzie się ktoś z jakimś fajnym dużym silnikiem v8 i użyczył by go na odlew, się rozgadałem mam nadzieję, że ktoś to przeczyta a teraz czas na fotki do końca jeszcze daleka droga ale już bliżej niż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 Sory za ppp ale widocznie nikomu model nie przypadł do gustu, szkoda ale jedziemy dalej z tematem. Sorki za to kiepskie foto, ale obecnie nie mam czasu, aby zrobić porządne zdjęcia w namiocie, gdyż nie posiadam go u siebie w domu. Więc tak rama już skończona, drobne poprawki jeszcze będą na pewno to co przeoczyłem, kolorki zostają jakoś tak za czarno było i teraz według mnie jest lepiej, sprężyny wykonane są od nowa i działają, seryjne były masakryczne. Czekam na rady bądź krytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Ciekawy projekt obserwuje i czekam na postępy Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Mnie model przypadł do gustu. Podoba mi się malowanie a la uliczny chuligan robi wrażenie. Czy modele AMT da się sklejać bez prasy lub młotka? Nieciekawą opinię ma ta firma a robi wiele ciekawych modeli. Jak było u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Czym ta rama była malowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Ciężko powiedzieć, bo z modelami amt jest różnie jeden jest bardzo fajny i da się go zrobić bez większych, ma bardzo fajnie detale, drugi znowu jest lipny no zależy jak sie trafi, ale jeśli komuś zależy na jakimś modelu, a tylko amt go robi to niema się co zastanawiać Dorotka Rama była malowana czarnym matem humbrola, a że to było jedno z pierwszych malować aero i malowałem na zbyt niskim ciśnieniu albo źle rozcieńczyłem farbę wyszło lekko chropowato taka ala struktura w 1:1, ale podoba mi się to, na zdjęciu tego nie widać w przyszłym tygodniu postaram się o normalne zdjęcia, a reszta kolorów malowana z pędzla, kiepskie foto i nie oddaje to efektu w rzeczywistości, a chciałem coś już pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 ... Dorotka Rama była malowana czarnym matem humbrola, a że to było jedno z pierwszych malować aero i malowałem na zbyt niskim ciśnieniu albo źle rozcieńczyłem farbę wyszło lekko chropowato taka ala struktura w 1:1, ale podoba mi się to, na zdjęciu tego nie widać w przyszłym tygodniu postaram się o normalne zdjęcia, a reszta kolorów malowana z pędzla, kiepskie foto i nie oddaje to efektu w rzeczywistości, a chciałem coś już pokazać. Hm... Nie przekonałeś mnie co do ramy, głównie dlatego, że nigdy nie widziałem "chropowato" pomalowanej w oryginale.... No, ale może Chevy taką miał ;) A wahacze są od wewnętrznej strony czarne? Czy to cień? Faktycznie przydałyby się lepsze zdjęcia. Działaj dalej, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Może chropowate to złe określenie, dla mnie jest bardzo fajnie, jutro coś się postaram w dzień zrobić jak wyjdzie dobrze to wrzucę, a jak nie to w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Może chropowate to złe określenie, dla mnie jest bardzo fajnie, jutro coś się postaram w dzień zrobić jak wyjdzie dobrze to wrzucę, a jak nie to w tygodniu. Jeżeli Tobie pasuje to spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Model w zasadzie skończony brakuje mi tylko przednich kloszy... :( prezentuje się tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Wygląda kozacko! Robi wrażenie . Myślałem, że porzuciłeś ten model ale na szczęście się myliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Widzę tylko jedno zdjęcie. Bardzo fajne co prawda ale przydało by się jeszcze parę, żeby model obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 Powinny już działać niestety google przestało wspierać picasse i muszę poszukać czegoś nowego... zdjęcia wnętrza i podwozia dodam już jutro, żadnego swojego modelu których są warsztaty na ty forum nie porzuciłem i się robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Powinny już działać niestety google przestało wspierać picasse i muszę poszukać czegoś nowego.. Polecam Imgur viewtopic.php?p=800940#p800940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Ja osobiście używam Photobucket, ze zdjęciami problemu nie ma ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Photobucket ma limit transferu, jak za dużo razy zdjęcie jest obejrzane, to do końca miesiąca znika. Imgur nie ma takiego ograniczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 25 Listopada 2016 Share Napisano 25 Listopada 2016 Mi Google i Picasa działa poprawnie.może dlatego że mam starsza wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi