Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Widzę, że nie tylko ja mam bzika na punkcie Bismarcka. Ja niestety nie będę się bawił (przynajmniej nie przy nim) za bardzo w blaszki. Ograniczę się do relingów i... może lufy (zobaczymy). Póki co jestem na etapie szpachli przy śrubach i powoli mostek kończę. Później wrzucę jakieś fotki.

Pozdrawiam

• Super Moderator
Napisano

Witam kolejnego Bismarkowca - monotematycznie juz dawno się zrobiło - pojawiło się kilka perełek ale widać, że to sezon na Bismarcki

Będę przyglądał się z wielkim zainteresowaniem; no i fotki podrzucaj szybko

Życzę powodzenia

...Wallace - nie płacz...

Napisano
monotematycznie juz dawno się zrobiło

No cóż. Zaczynam od Bismarcka bo to jeden z moich ulubionych. Swoją drogą mam swój typ na następny egzemplarz ale to dopiero melodia na luty/marzec.

Napisano
I bardzo dobrze - Bismarcków nigdy za wiele

Dokładnie tak!

Witaj w klubie Bismarckowców!

Napisano

Ja przepraszam, że się wtrącam w nie swój dział, ale faktem jest, że staram się śledzić Wasze Bismarckowe warsztaty, bo okręty te klasy są mi w jakiś sposób bliskie. Mam jednak pytanie z innej beczki. Czemu się nalewacie z Wallace'a, bo jakoś mi umknął ten wątek..? Co się jakiś warsztat otwiera, to Marcin z niego leje.

Napisano
Czemu się nalewacie z Wallace'a, bo jakoś mi umknął ten wątek..?

Cóż, powiedzmy, że Wallace jest już uczulony na Wielkiego B

Napisano

To dużo wyjaśnia.

Napisano
...Wallace - nie płacz...

...

Dokładnie tak!
A Ty się nie zaczynaj

...

Nie jestem uczulony, tylko:
monotematycznie juz dawno się zrobiło

...

...

Niemniej jednak, kolego melmak, powodzenia w budowie. Wzorców i pomocy Ci u nas dostatek

...

• Super Moderator
Napisano
Co się jakiś warsztat otwiera, to Marcin z niego leje.
E tam.... "leje"...

Po prostu łączę się z naszym serdecznym kolegą w bólu...

A tak nota bene.... Wallace - może jakieś piwko razem byśmy uskutecznili... ?

Napisano
Wzorców i pomocy Ci u nas dostatek

...

hmmm. jakby tu powiedzieć....

... myślę, że malunek będzie mojego pomysłu.

Napisano

Witaj melmak.

Fajnie fajnie i jeszcze raz fajnie. Tyle mogę powiedzieć na temat Twojego pomysłu na model

A co masz na myśli mówiąc o własnym pomyśle na malowanie???

Pozdrawiam

Maciek

Napisano

...czytam ten watek i ze smiechu nie wyrabiam ....

powodzenia w budowie i tez jestem ciekaw tego pomysłu na ...malowanie

Wallace'owi zycze hm ? - wytrwałosci !?

Napisano
E tam.... "leje"...
Właśnie, od razu tam "leje"....

...

A tak nota bene.... Wallace - może jakieś piwko razem byśmy uskutecznili... ?
nie ma sprawy. zgadamy się na PW

...

... myślę, że malunek będzie mojego pomysłu.
Masz na myśli tworzony zupełnie od podstaw czy skorzystasz z jakiegoś "rzadkiego" wydania B. ?

...

...czytam ten watek i ze smiechu nie wyrabiam ....
Zaraz dostaniemy narty od Admina za OT i dopiero będzie śmiesznie... JA na prawdę nie mam nic do B. - tyle, że na ostatnich 15 wątków, połowa to B. Ale chyba zaraz zbalansuję tę proporcję aktualizując swój wątek

...

Napisano
Masz na myśli tworzony zupełnie od podstaw czy skorzystasz z jakiegoś "rzadkiego" wydania B. ?

od podstaw

Czemu ???

w sumie nie wiem po prostu tak mi się chce. po prostu nie przykładam jakoś specjalnie wagi do oryginalnego kamuflażu

obiecane wcześniej fotki:

s5000046.th.jpg

s5000049.th.jpg

1e11eb1d.jpg

b1ec3b9d.jpg

3167b2fb.jpg

Napisano
nie przykładam jakoś specjalnie wagi do oryginalnego kamuflażu

Wow! - to żeś mnie zaintrygował... Bismarck ScienceFiction w wersji "What if?" np kamo z działań Bismarcka na pacyfiku ;-)

Napisano
Ale chyba zaraz zbalansuję tę proporcję aktualizując swój wątek

Harleyluja

np kamo z działań Bismarcka na pacyfiku ;-)

Ciekawy pomysł

• 2 weeks later...
Napisano

u mnie prace powoli ale idą na przód. póki co czekam na blaszki i od jutra zaczynam budowę kompresorka do aero. pędzel to jednak nie to czego bym chciał.

od ostatniego czasu zmontowałem kilka pierdółek: śruby, stery, hangar, mostki itd. w oczekiwaniu na części zabieram się powoli za łódki żeby je pomalować.

Napisano

powiedzcie mi jakiej grubości nici stosować do olinowania w 1/350? i czy ktoś ma może fotki olinowania w bismarcku?

Napisano
Wow! - to żeś mnie zaintrygował... Bismarck ScienceFiction w wersji "What if?" np kamo z działań Bismarcka na pacyfiku ;-)
A nie można pójść dalej: jakieś zimowe kamo albo typu "pustynna burza" ?

...

Harleyluja
No właśnie dupa... moja 4-letnia kuzynka wykorzystała chwilę mojej nieuwagi i model rąbnął o ziemię... tak więc cała zabawa od nowa

...

powiedzcie mi jakiej grubości nici stosować do olinowania w 1/350? i czy ktoś ma może fotki olinowania w bismarcku?
a nie lepiej jakąś żyłkę wędkarską lub z wypraski rozciągniętej nad ogniem ?

...

Napisano
jakieś zimowe kamo albo typu "pustynna burza"

no właśnie coś w tym stylu powinno być.

nie lepiej jakąś żyłkę wędkarską lub z wypraski rozciągniętej nad ogniem ?

...

nici już zakupione. 0,3mm. blaszki również dotarły. póki co muszę zacząć bawić się aero, żeby go wyczuć.