melmak Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Witam Widzę, że nie tylko ja mam bzika na punkcie Bismarcka. Ja niestety nie będę się bawił (przynajmniej nie przy nim) za bardzo w blaszki. Ograniczę się do relingów i... może lufy (zobaczymy). Póki co jestem na etapie szpachli przy śrubach i powoli mostek kończę. Później wrzucę jakieś fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Grudnia 2010 Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2010 Witam kolejnego Bismarkowca - monotematycznie juz dawno się zrobiło - pojawiło się kilka perełek ale widać, że to sezon na Bismarcki Będę przyglądał się z wielkim zainteresowaniem; no i fotki podrzucaj szybko Życzę powodzenia ...Wallace - nie płacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melmak Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2010 monotematycznie juz dawno się zrobiło No cóż. Zaczynam od Bismarcka bo to jeden z moich ulubionych. Swoją drogą mam swój typ na następny egzemplarz ale to dopiero melodia na luty/marzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Grudnia 2010 Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2010 No cóż. Zaczynam od BismarckaI bardzo dobrze - Bismarcków nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 I bardzo dobrze - Bismarcków nigdy za wiele Dokładnie tak! Witaj w klubie Bismarckowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Ja przepraszam, że się wtrącam w nie swój dział, ale faktem jest, że staram się śledzić Wasze Bismarckowe warsztaty, bo okręty te klasy są mi w jakiś sposób bliskie. Mam jednak pytanie z innej beczki. Czemu się nalewacie z Wallace'a, bo jakoś mi umknął ten wątek..? Co się jakiś warsztat otwiera, to Marcin z niego leje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Czemu się nalewacie z Wallace'a, bo jakoś mi umknął ten wątek..? Cóż, powiedzmy, że Wallace jest już uczulony na Wielkiego B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Czemu się nalewacie z Wallace'a, bo jakoś mi umknął ten wątek..? Cóż, powiedzmy, że Wallace jest już uczulony na Wielkiego B To dużo wyjaśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 ...Wallace - nie płacz... ... Dokładnie tak! A Ty się nie zaczynaj ... Czemu się nalewacie z Wallace'a, bo jakoś mi umknął ten wątek..? Cóż, powiedzmy, że Wallace jest już uczulony na Wielkiego B Nie jestem uczulony, tylko: monotematycznie juz dawno się zrobiło ... ... Niemniej jednak, kolego melmak, powodzenia w budowie. Wzorców i pomocy Ci u nas dostatek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Grudnia 2010 Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2010 Co się jakiś warsztat otwiera, to Marcin z niego leje.E tam.... "leje"... Po prostu łączę się z naszym serdecznym kolegą w bólu... A tak nota bene.... Wallace - może jakieś piwko razem byśmy uskutecznili... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melmak Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2010 Wzorców i pomocy Ci u nas dostatek ... hmmm. jakby tu powiedzieć.... ... myślę, że malunek będzie mojego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Witaj melmak. Fajnie fajnie i jeszcze raz fajnie. Tyle mogę powiedzieć na temat Twojego pomysłu na model A co masz na myśli mówiąc o własnym pomyśle na malowanie??? Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melmak Napisano 22 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2010 własny wzór kamuflażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 ...czytam ten watek i ze smiechu nie wyrabiam .... powodzenia w budowie i tez jestem ciekaw tego pomysłu na ...malowanie Wallace'owi zycze hm ? - wytrwałosci !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 własny wzór kamuflażu Kurde, czyli jaki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Grudnia 2010 Super Moderator Share Napisano 22 Grudnia 2010 własny wzór kamuflażu Czemu ??? Wallace'owi zycze hm ? - wytrwałosci !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 E tam.... "leje"... Właśnie, od razu tam "leje".... ... A tak nota bene.... Wallace - może jakieś piwko razem byśmy uskutecznili... ? nie ma sprawy. zgadamy się na PW... ... myślę, że malunek będzie mojego pomysłu. Masz na myśli tworzony zupełnie od podstaw czy skorzystasz z jakiegoś "rzadkiego" wydania B. ? ... ...czytam ten watek i ze smiechu nie wyrabiam .... Zaraz dostaniemy narty od Admina za OT i dopiero będzie śmiesznie... JA na prawdę nie mam nic do B. - tyle, że na ostatnich 15 wątków, połowa to B. Ale chyba zaraz zbalansuję tę proporcję aktualizując swój wątek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melmak Napisano 22 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2010 Masz na myśli tworzony zupełnie od podstaw czy skorzystasz z jakiegoś "rzadkiego" wydania B. ? od podstaw Czemu ??? w sumie nie wiem po prostu tak mi się chce. po prostu nie przykładam jakoś specjalnie wagi do oryginalnego kamuflażu obiecane wcześniej fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 nie przykładam jakoś specjalnie wagi do oryginalnego kamuflażu Wow! - to żeś mnie zaintrygował... Bismarck ScienceFiction w wersji "What if?" np kamo z działań Bismarcka na pacyfiku ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melmak Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2010 no. można powiedzieć, że coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Ale chyba zaraz zbalansuję tę proporcję aktualizując swój wątek Harleyluja np kamo z działań Bismarcka na pacyfiku ;-) Ciekawy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melmak Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 u mnie prace powoli ale idą na przód. póki co czekam na blaszki i od jutra zaczynam budowę kompresorka do aero. pędzel to jednak nie to czego bym chciał. od ostatniego czasu zmontowałem kilka pierdółek: śruby, stery, hangar, mostki itd. w oczekiwaniu na części zabieram się powoli za łódki żeby je pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melmak Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2011 powiedzcie mi jakiej grubości nici stosować do olinowania w 1/350? i czy ktoś ma może fotki olinowania w bismarcku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Wow! - to żeś mnie zaintrygował... Bismarck ScienceFiction w wersji "What if?" np kamo z działań Bismarcka na pacyfiku ;-) A nie można pójść dalej: jakieś zimowe kamo albo typu "pustynna burza" ? ... Harleyluja No właśnie dupa... moja 4-letnia kuzynka wykorzystała chwilę mojej nieuwagi i model rąbnął o ziemię... tak więc cała zabawa od nowa ... powiedzcie mi jakiej grubości nici stosować do olinowania w 1/350? i czy ktoś ma może fotki olinowania w bismarcku? a nie lepiej jakąś żyłkę wędkarską lub z wypraski rozciągniętej nad ogniem ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melmak Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 jakieś zimowe kamo albo typu "pustynna burza" no właśnie coś w tym stylu powinno być. nie lepiej jakąś żyłkę wędkarską lub z wypraski rozciągniętej nad ogniem ? ... nici już zakupione. 0,3mm. blaszki również dotarły. póki co muszę zacząć bawić się aero, żeby go wyczuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi