Zderzak Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Witam! Wreszcie udało skończyć mi się polską Szyłkę. Model powstawał w sumie kilka miesięcy, jednak przeleżał większość czasu w oczekiwaniu na kalki. Malowany jak zawsze tymi samymi farbami Humbrola (jak cała kolekcja WP), oczywiście wyłącznie pędzlami. W ten sam sposób lakierowałem itd. W zasadzie model miał być treningowy, gdzie chciałem wypróbować olejnego washa. Do tej pory bawiłem się akrylowym, więc sami oceńcie jak wyszło moje pierwsze podejście do zagadnienia. Niemniej jednak kilka rzeczy postanowiłem dorobić we własnym zakresie, dodałem: -przednie i tylne chlapacze, -wykonałem oznaczenia priorytetu drogowego, -kalkomanie w zasadzie własnego pomysłu (tutaj podziękowania dla Sławomira P. ze starego PWM - ) -dodałem łańcuszki za przedziałem silnikowym, -z tyłu umieściłem belkę, której w zestawie brakowało, -dorobiłem linki i "pokrywki" działek, -wykonałem od podstaw lampę przy włazie na wieży. Przy okazji podziękowania dla Tomka Mroczkowskiego za walkarounda polskiej Szyłki. Wygląda to tak jak poniżej. W zasadzie jestem zadowolony z efektu końcowego, tym bardziej, że jak zwykle na zdjęciach wyszło przeciętnie (może pokuszę się jeszcze o zdjęcia w sztucznym świetle, ale chyba nie ma potrzeby; model lekko przykurzył się przed zdjęciami, stąd pyłki na farbie). Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 No Konrad - świetny model ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Wash washem ale nawiercić luf działek to już ci się nie chciało. Ogólnie bardzo pozytywny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Gratuluje Kawał dobrej roboty . Sam mam taką w planie tyle , że w mniejszej skali . Mógłbyś podać numerki hubmbroli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 model wyjątkowo apetyczny ale lufki to można było nawiercić. ogólnie śliczności. może jeszcze ludzik i podstawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 niezłe tempo... komentarze minuta po minucie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 przepiękna szyłka !!!! ale litości - nawierć te lufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Po pierwsze, cieszę się że moje zdjęcia inspirują (taki miały cel), po drugie cieszę się że są tu Czerwone Gryfy z 9 BKPanc. I po trzecie to gratuluje superanckiego modelu! Nie przesadzony z kurzniem, bardzo ładnie pomalowany, pomijam kolory ale mniejsza z tym... Trochę szkoda że lufy nie rozwiercone, ale to da się naprawić. Jeszcze raz gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 dorobiłem linki i "pokrywki" działek Panowie, czytacie czasem tekst, czy ograniczacie się tylko do obrazków? 2/3 wpisów: "nawierć lufy" Zderzak - bardzo mi się Szyłka podoba Na drugi raz nie bierz jako treningowy takiego modelu. Masz szczęście, że się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Bardzo efektowna i ładnie wykonana Szyłka! Pogratulować Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 dorobiłem linki i "pokrywki" działek Panowie, czytacie czasem tekst, czy ograniczacie się tylko do obrazków? 2/3 wpisów: "nawierć lufy" Zderzak - bardzo mi się Szyłka podoba Na drugi raz nie bierz jako treningowy takiego modelu. Masz szczęście, że się udało Dlatego że to się rzuca w oczy, a tekst czytamy. Przynajmniej ja czytam. Żeby było pierdylion dodatków to niestety takie coś psuje wizerunek całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Żeby było pierdylion dodatków to niestety takie coś psuje wizerunek całości. Ale co psuje ten wizerunek? Dorobione pokrywki luf działek? tekst czytamy. Przynajmniej ja czytam. Nie jestem pewien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 26 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2010 Cieszę się panowie, że się podoba Malowałem tak jak zawsze Humbrolami 30, 33, 70 jeśli dobrze pamiętam. Czasami używam zamiast 70 numer 113, te brązowe kolory są bardzo podobne. Chciałbym się obronić jednak przed krytyką na temat działek. Przypatrzcie się modelowi, do końca działek dochodzą takie drobne druciki. W rzeczywistości wygląda to tak, raczej nawiercać nie ma czego. W sumie można było to zrobić otwarte, ale nie mam tymczasowo odpowiedniego sprzętu. Ludków i podstawki raczej nie będzie. Pierwszych nie za bardzo umiem malować, na drugie mam zbyt mało miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Oj trafiłes kolego z tym modelem w samą dziesiątkę. Właśnie wylądował pod moją choinką i lada dzień pojawi sie na stole montażowym.Nadal jednak nie jestem pewien w którym malowaniu go zrobię.Myslałem o takim jak Twoje ..a teraz zastanawiam sie nad zielonym. Co nie oznacza że ten mi sie nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi