Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po to tu właśnie wszyscy jesteśmy by sobie pomagać i razem do wszystkiego dążyć by wyglądało jak najlepiej.

Napisano

Dokładnie tak też mogło być .

Napisano

Trzeba przyznać że "Młody "PiotrPilot ma dobry wzrok .Też nie zwróciłem na to uwagi , szczerze powiedziawszy do tej pory jest dla mnie zagadką jak wypadał spadochron z tego samolotu .Ten przewód to linka stalowa , która idzie do zamka za który jest mocowane ucho liny spadochronu . Ale jak ten spadak wypadał z tego dużego luku skąd wychodzi ta lina nie mam pojęcia .Na bok ? I pęd powietrza porywał go za dysze silnika ?

mig21f1330of781.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

mig21f1346of781.th.jpg

Nie ma ktoś przez przypadek rysunku tej "skomplikowanej " instalacji ?

Napisano

Co do wzroku to nie narzekam oby był taki przez cały czas. A jeśli chodzi o spadochron wypadający z tego luku. To naprawdę wielka zagadka. Czasami zastanawiałem się czy ta linka stalowa która odpowiada za wyciągniecie spadaki z luki jest tak naciągnięta ,że nie ma możliwości uderzenia spadochronu w usterzenie poziome? Do tej pory nie umiem sobie na to odpowiedzieć.

Napisano

Dobra em ratuj. Bo jak zaczniemy dywagować na jakiej zasadzie ten spadak wypadał i jak otwierał się " luk bagażowy " możemy dojść do wniosków które zadziwią nawet konstruktorów .Ale to już może na 1:1 rzeczywiście

Napisano

Bardzo ładny Mig, choć muszę przyznać, że faktycznie różnica w odcieniu blach jest duża- może drobny filtr dla zmniejszenia różnic?

Pozdro Jarek

Napisano

jarek38

21f133.th.jpg

21f133.th.jpg

Czy to będzie wash , łosz, brudzenie, ślady eksploatacji to masz wyżej przykłady i w muzeum -wypicowany , i na pomniku -ubrudzony-różnice w blachach tak mają wyglądać .Przynajmniej na pierwszych wersjach 21 -dlaczego ? Fachowcy odnośnie metalurgii już się wypowiedzieli

Napisano

Super kolekcja. Masz może maszyne z dywizjonu który stacjonował w Łasku(niedaleko Łodzi)??

Napisano
dywizjonu który stacjonował w Łasku(niedaleko Łodzi)?

to nie dywizjon tylko 10 Pułk Lotnictwa Myśliwskiego a później 10 Eskadra Lotnictwa Taktycznego

pozdrawiam

Napisano
Masz może maszyne z dywizjonu który stacjonował w Łasku(niedaleko Łodzi)??

Mam, ale to bis udający Łaskiego MF-a.

IMG_5407-1.jpg

Napisano

Najpierw zrobił Miga, a później do niego strzelił , rewelacyjny, po prostu rewelacyjny.

Napisano

Imponujący realizm. Wygląda jak triumf nowoczesności nad konserwatywną ideą sowiecką. Wydaję się to być myślą przewodnią autora modelu.

Ja i pewnie reszta fanów żelazka wolałaby upiększać modele tych samolotów z czasów ich doskonałości a przynajmniej czasów intensywnej eksploatacji a nie niszczejące na złomowiskach czy jako cele na poligonach.

• 1 month later...
Napisano

Tak cały czas patrzę na fotki i na wypraski i wydaje mi się, że ten model Revell'a ma nie tylko niezborny pierścień z resztą, ale także złą linię górną, od kabiny do pierścienia - zbyt opadającą. Wyprowadzenie poprawnej linii wymagałoby nie tylko korekty pierścienia wlotowego, ale całego odcinka od kabiny aż po krawędź przednią pierścienia.