Mirek66 Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Witam . Wiem że jest nowy model tej firmy ale ten mam już dwa lata i nie było według mnie sensu kupować drugiego gdyż znając życie też nie jest doskonały ? Dokupiłem blaszki oraz gąski i lufkę do M2 ale one mam nadzieję dojdą w przyszłym tygodniu . Złożyłem wczoraj podwozie do kupy następny będzie kadłub jak złożę to pokażę . Wszelka pomoc merytoryczna oraz fotograficzna jak zwykle mile widziana Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Podoba mi się ten skorupiak, i powiem szczerze że mam na niego chętkę Będę kibicował Pozdr. Lexx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 No jak na razie nieźle. Podwozie można jeszcze zwaloryzować, bo Academce zapomniało się o tym i owym, ale chyba nie ma sensu, bo ekrany i tak wszystko zakryją (ja w swoim rydwanie to pominąłem), no chyba, że robisz wóz ze zdekompletowanymi osłonami, to wtedy służę pomocą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 widzę ze Merkawy jakoś Ci się ostatnio spodobały Siadam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2011 Dzięki koledzy za odzew . Bartku będę robił z osłonami dlatego je zakupiłem ,ale i tak będę miał parę pytań do ciebie odnośnie do-opancerzenia wanny bo mam zamiar takowe dorobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Witaj Mirek!! Świetnie, że zaczynasz tą wersje Merkavy. Będę kibicował. Gdy jednak przyjdzie czas na antyslip, a raczej na maskowanie powierzchni pod niego, nieco się oddalę, żeby nie słyszeć niektórych słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Ja też popatrzę. ;) Z pewnością fajny model powstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Ja również będę tu zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2011 Podziękował koledzy . Sporo czasu mi to zajęło ale już po wszystkim wyszło jak wyszło ale jest Dotarły gąski oraz lufa, podoklejam jeszcze trochę części do kadłuba oraz wieży i maskowanie . Nie mogłem się powstrzymać od przymiarki cacy modelik . Na razie to tyle Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Zawsze podobał mi się ten ich potwór. Obserwuję z zaciekawieniem. W sumie to chyba jedyny prawdziwy czołg, który śmiało w gwiezdnych wojnach mógłby "grać". Btw. ciekaw jestem Twojej techniki na antypoślizgową nawierzchnię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2011 Hmm prawie jak w projekcie grupowym 3 rydwany na jednej stronie Ale do rzeczy Madeira postawił tak wysoko poprzeczkę z maskowaniem że usuwanie uchwytów i kółek oraz samo maskowanie zajęło mi całe dwa dni . A oto jak mi wyszło . Jeżeli podczas kładzenia struktury oraz zdejmowania masek nic mi się nie zwali to będę zadowolony Jak bym coś nie do-maskował to dajcie znać jest jeszcze czas do jutra Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 No i pięknie, wybiłeś mi ten model właśnie z głowy Piękna robota, aż chce się patrzeć i podziwiać taki warsztat Pozdr. Lexx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Ale do rzeczy Madeira postawił tak wysoko poprzeczkę z maskowaniem że usuwanie uchwytów i kółek oraz samo maskowanie zajęło mi całe dwa dni . Do usług!! Znając Twoje umiejętności w malowaniu i charakteryzacji modeli, myślę, że będziesz mógł się odegrać. Świetnie idzie!! Tak trzymaj!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Spokojnie można Merkavę zrobic i bez powierzchni antyfikołajkowych. Ale jak już robisz to fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Spokojnie można Merkavę zrobic i bez powierzchni antyfikołajkowych. Wszystko można, ale nie wszystko przynosi korzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Dzięki monster Marcinie postaram się Pawle zaskoczyłeś mnie tym stwierdzeniem Dobra do rzeczy popryskałem oraz zdjąłem maski jestem bardzo zadowolony z efektu maskowania oraz struktury którą położyłem . Jutro przemyję trochę przeprószenia zmywaczem do akryli oraz zacznę składać gąski . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Modelik zacny, a i owszem Można wiedzieć gdzie zaopatrzyłeś się w taki preparat? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Wygląda świetnie. Czekam na efekty malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Powierzchnię antypoślizgową można kupić w marketach budowlanych, np. castorama, obi, praktiker, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Dzięki Krzysiek Spray kupił mi madeira w Castoramie (dzięki ) w Obi na pewno nie ma Qdłaty jeszcze daleka droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 Hej oto parę zbliżeń na powłokę w moim wykonaniu Przy okazji zobaczyłem iż pominąłem 3 uchwyty do usunięcia . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 Wiem że już męczę was codziennym nachodzeniem ;o) dam parę dni oddechu z fotkami . Ale do rzeczy założyłem gąski piękne (moje pierwsze ) słodycz psuje trochę potrzeba ponownego przewiercenia wszystkich otworków 400 razy ale potem to już Lego Zmontowałem też trochę blaszek oraz uchwytów i to tyle . Mam prośbę jak by ktoś posiadał fotkę koszy kadłubowych z kulkami takimi jak na koszu na wieży i chciałby się nimi ze mną podzielić byłbym wdzięczny . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Pierwsza klasa!! Model świetnie wygląda z ta powierzchnią, jeszcze nie pomalowany, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Wiem że już męczę was codziennym nachodzeniem ;o) dam parę dni oddechu z fotkami . Dokładnie. Lepisz jakąś skorupę i do tego wstawiasz nie swoje zdjęcia tylko zassane z internetu. Popaprałeś model jakimś budowlanym badziewiem i liczysz na brawa ? I jeszcze jakieś tandetne gąsienice odlane z cyny. I na dodatek zamiast samemu podorabiać elementy to wstawiasz wycinanki z blaszki. Ani nie zrobiłeś wnętrza, silnika, ruchomego zawieszenia i amortyzowanej lufy. Już widzę jak Ci się plakatówki na modelu porozmazują przy malowaniu. Fstyt ! Fstyt i rzenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Mirku, cóż za tempo Mam prośbę jak by ktoś posiadał fotkę koszy kadłubowych z kulkami takimi jak na koszu na wieży i chciałby się nimi ze mną podzielić byłbym wdzięczny Tak starczy, czy jednak bardziej szczegółowe ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi